Bu arada Kuga boyna zam yapıyor hayırdır inşallah! Pek piyasada karşılaşmıyorum ama satışlar gayet yerinde ki her ay 1.000 TL civarında ekleme yapıyorlar
sanmam.. bu zamlar ile otomotiv kendini yeni bir krizin içinde bulur.. petrol artıyor,tahvil faizleri artıyor,merkez bankası kredileri daraltıyor.. bunlar da zam yapıyorlar anca.. sonuç iyi olmayacak gibi
Bizim memlekette insanımız ne yapar eder otomobile para ayırır, kredi çeker ve ayağını yerden keser:))) Yani zaten avrupadan amerikadan çok pahalıya araç alan bir milletiz, bankaların ağız sualndıran!!!! kredi seçenekleriyle falan araç alım hızımız artarak devam ettikçe otomotiv sektörü bizim cebimizdeki paraya iştahla saldırmaktan geri kalmayacaktır. Bence zamları da güle oynaya yaparlar çünkü nasıl olsa alacak birileri var:(
Bu arada alperen arkadaşım o sesin serviste turbodan geldiğini, turbo devreye girip işi bittiğinde devre dışı kaldığında oluşan normal ses olduğunu söylediler. Sanırım hızı düşen sistemin yavaşlama evresindeki bir ses????
Nissan'dan yapılan açıklamada, Nissan'ın Türkiye'de sunduğu yenilikçi ve sıra dışı modelleriyle 2010 yılında gösterdiği sıra dışı büyüme sonrasında, 2011'in ilk iki ayında büyük bir başarıya imza attığı belirtildi.
Özellikle Qashqai, Juke ve Micra'nın başarılı satışlarıyla pazar payındaki artışa işaret edilen açıklamada, satışlara ilişkin şu bilgilere yer verildi:
''Şubat ayında gerçekleşen satışlarla Avrupa ve Türkiye'de şimdiye kadar ki en iyi pazar payını yakalayan Nissan, tüm Avrupa ülkelerinde 2010 yılının aynı dönemine göre yüzde 53 büyüyerek, 53 bin 781 adetlik satışa ve yüzde 3,9 pazar payına ulaştı.
Bazı şeyler hakkında konuşabilmek için bilgi sahibi olmaya gerek yok göz var nizam var,normal yaşantımızda eve okula işe giderken karşılaşıyoruz QQ güzel satış yapmış piyasada çok var demiştik bir kaç önce mevzusu oldu bugün netlerde bu haber var,fiyattan ödün vermeden satış stratejisini iyi belirlemişe benziyor millet hala akıyor almak için bayilere,işin ilginç tarafı araç öyle ucuz falanda değil bana göre ama gerçekten takdir ediyorum hem servis hem satış olarak müşterilerine gerekli anlayışı gösteriyorlarsa ki hiç şikayet duymadım helal olsun darısı fordun başına diyerekten biraz özeleştiri yapmalarını sağlayalım
Sevgili murat dostum,
Nissan çok çok başarılı. En iyi yönü, sağlam, estetik araçlar yapmasının yanında bunları en iyi ve bol reklam kampanyasıyla hiç düşünmeyen adamın bile kafasına sokmuş olması. Qashqai çok iyi sattığı halde oh yatıp paraları sayayım demiyor, reklam dozunu artırarak devam ediyor. Magazin dergielrinde, araba dergilerinin gazetelerin reklam sayfalarında, dizilerin ara reklamlarında hep qashqai ve şimdi de juke izliyoruz.
Çok takdir ediyorum. Halbuki juke uvubik, aslında çok bakarsan itici, tek kapılı, ilginç motor ve 4x4 seçeneği olan bir araç. Bakın ki satış listesinde süper bir yerde. Niye, çünkü hedef kitleyi çok iyi yakalayabilecek şık reklamları ve güçlü bir imajı var. Farklı bir tarzı, havası olan araç deniliyor. İçine baktım, valla kendi adıma asla böyle bir araç almam.
Bakın qashqai'yi çok beğenirim ve param kugaya yetmese ondan alıcaktım. Qashqai de çok ciddi bir açığı aracıyla kapatmış, geniş bir kesimin ihtiyacı ve isteklerine cevap vermiş bir araçtır. Üstelik adam kuga gibi bi tane motor seçeneğiyle, 2 farklı ufak opsiyon paketiyle satılıyor.
Olayı çok güzel özetlemişsin eline sağlık,bende QQ almaya gittiğimde aracı şöyle bir dolaştım motoru,dış görünüşü iç mekanı alıcı gözüyle baktım o zamanlar bana verdikleri fiyat 55.000 TL di ve bede bu araca çok fazla dedim araçta gözle görülen bir kalite olmadığını ayrıca baya bir eksik tarafları olduğunu söylemiştim aynı bende senin gibi Kuga almasaydım QQ alacaktım içime sinmeyerek ama seninde belirttiğin gibi reklam ve müşteri beklentilerine yaklaşım üst kalitede en son kuga reklamını nerde gördüm bilmiyorum ayrıca reklamı var mı onu bilmiyorum.QQ gerçekten ruhuma hitap etmiyor aracı yakından görüp incelesemde beğenmesemde millette görünce acaba benim göremediğim bişeyler mi var demeden edemiyorum,unisex bir araç yapmayı başaran bir firmadan bahsediyorum hem kadın hem erkek kullanıcılara sahip bir firmanın %53 büyümesi şaşırtıcı olmasa gerek,araç belki hak etmiyor bu oranı ama pazarlama reklam satışın 1 numara olması otomobil piyasasında ne kadar büyük bir etken olduğunu ispatlıyor,Kuganın 1-2 basamak belki daha fazla aşağısındaki aracın popülerliğine söylecek kelime bulamadım gerçekten tebrik ederim
İlk çıktığında QQ ile test sürüşü yapmıştım. O zamanki arabamı (Verso) satıp almaya değecek bir araç değildi bana göre. Hala aynı fikirdeyim. Pazarlama konusunda haklısınız, Nissan'ı takdir etmek lazım. Çok satmasının en önemli faktörü, fiyat yelpazesinin çok geniş olması bence. 46.000 e de QQ var, 89.000 de.
Bu da önemli ayrıntı. Adam qq üretiyor ama kesesini düşüneni de ,dizeli benznliyi düşüneni de, bayanı, erkeği de, otomatik düz isteyeni de kapsıyor ve öyle geniş bir kapsama kümesi var ki halk üzerinde:)) mutlaka size biryerlerden hitap edebiliyor. Gerçekten nissan'ı tebrik ediyorum.
Ayrıca Kuga otomatik vitesi çıkardığında evet şık bir reklam yapmıştı ama vurucu değildi ve topu topu 1-2 hafta ekranlarda döndü. Yani yuhhh diyorum.
Üstelik ilk çıktığında baya bir fiyat avantajı sundu ve birçok kişi ben dahil iyi bir aracı iyi fiyata aldık diye mutluyduk. Ford ne yaptı? fiyat avantajını aylar içinde kendi elleriyle mahfedip fiyatı artıra artıra kendini bacağından vurdu bence.
Ford ya bu işi bilmiyor. Ya da hedef kitlesi daha düşük gelirli, orta halli, binek orta alt sınıf otomobil isteyen kesim. Focusu, fiestayı, transiti öve öve bitiremiyor, sürekli reklamını yapıyor. Elinde bir tek mondeo var. Onun da hedef kitlesi biraz daha fazla para verebilecek, birazcık daha konforlu araç isteyenler. Ford mondeonun 2.0 modelini alana kadar ne lüks araçlar var. Bu çirkin ve gösterişsiz araca o kadar parayı asla vermem (tabii şahsi görüşüm:) ) mondeocular kızmasın ama 70-80 bin TL ona verene kadar BMW, Mercedes, Audi, Volvo ve hatta çok daha şık görünen yeni passat, honda accord, çok yaksa bile tipi çok daha güzel olan insignia rahatlıkla tercih edilebilir
Ford amerikada sıkı araçlar üretiyor ama onun dışında orta kalitenin asla üstünde değil. Kugayla sınıf atladı demiştim ama performansı hayal kırıklığı. Yeni c-max ve grand c-max' larda yazılım sorunu olduğunu, araçların beyinlerinin iflas ettiğini biliyo musunuz???
İşte tipi şık bir araba yaptılar dedik, içleri küçük, dar, 7 koltuklusu ancak 2 küçücük çocuğu olan ailelere hitap eder. Çocuklar biraz büyüse yer yok:))) Yazılımları sorunlu. Birçok c-max servislerde yatıyoooooooorrr
Arkadaşlar ben de Kuga Titanium 5K 2.0 TDCi Powershift 140PS satın aldım. Pazartesi teslim alıyorum kısmet olursa .Acaba iyi mi yaptım diye düşünürken yorumlarınız içimi oldukça rahatlattı
quote:
Orijinalden alıntı: tnema
Arkadaşlar ben de Kuga Titanium 5K 2.0 TDCi Powershift 140PS satın aldım. Pazartesi teslim alıyorum kısmet olursa .Acaba iyi mi yaptım diye düşünürken yorumlarınız içimi oldukça rahatlattı
Hayırlı olsun. Pazartesiye kadar vakit zor geçer şimdi
Çok teşekkür ederim . Kaporayı pazaertesi günü vermiştim. Bayinin elinde yoktu. Gümrükteki başka bir araçla benim satın aldığım bayii benim aracı değişti. Dün de araba bize fatura edildi pazartesi elinizde olur dediler rengini de beyaz istiyordum o da istediğim gibi oldu biraz şansım yaver gitti :))
quote:
Orijinalden alıntı: tnema
Çok teşekkür ederim . Kaporayı pazaertesi günü vermiştim. Bayinin elinde yoktu. Gümrükteki başka bir araçla benim satın aldığım bayii benim aracı değişti. Dün de araba bize fatura edildi pazartesi elinizde olur dediler rengini de beyaz istiyordum o da istediğim gibi oldu biraz şansım yaver gitti :))
Hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan,bizlerde burada artısı eksisi objektif yorumlar yaparak birbirlerimize yardımcı oluyoruz çok kararsızlıkta kalıpta belli bir süre sonra Kuga sahibi olan bir çok kişiden biriyim,içiniz rahat olsun güzel araba alıyorsunuz,sorması ayıptır ne kadara malk oldu ? Yeni fiyatlardan indirimlerden pek haberimiz yok
Teşekkür ederim. Anahtar teslim fiyatı 77.335 TL idi. Ben 75.000 TL 'ye aldım.Kullandığım aracı da takasa verdim . Biraz takastan zarar ettim ama araç Alfa 147 kolay elden çıkarılabilir bir araç değildi. Bu nedenle takası tercih ettim.
Arkadaşlar, Kuga aldıktan sonra yeni keşfettiğiniz özellikler var mı ? Ben otoyol sinyali olduğunu bilmiyordum, tesadüf öğrendim.
Arkadaşlar Aracınızı küçümsemeyin. Hele biz ilk sajhipler olarak fiyat açısından da çok şanslıydık. Malum bugünlerde kar var ve oldukça soğuk. Sabahları BMW ler Mercedesler ön camdan buz kazırken ben ön cam buz çözücü ile 1 dk sürmeden buzu eritiyorum. Herkes hayretle bakıyor. Donanım ve kalite olarak hiç eksiğimiz yok inanın.
quote:
Orijinalden alıntı: lemon48
Arkadaşlar, Kuga aldıktan sonra yeni keşfettiğiniz özellikler var mı ? Ben otoyol sinyali olduğunu bilmiyordum, tesadüf öğrendim.
Otoyol sinyali ne ki ? Titanium da var mı? Nasıl ne için Kullanılır ?
quote:
Orijinalden alıntı: ingilizmurat
quote:
Otoyolda şerit değiştirip sollama yaparken sinyal koluna takılı kalmayacak şekilde aşağıya basıp bırakıyorsunuz. 3 kere sinyal verip duruyor. Sağ şeride geçerken de yukarı doğru. Titanyumda var.
1,500 km yol yaptım, memnunum. Yakıt tüketiminde fabrika değerlerine yakalayamadım 9-10 lt arasında şehir içi gösteriyor. Bagajı örten raylı lastik aksamdan gelen ses rahatsız ediyor, ama sadece çukura girdiğimde duyuyorum. Ön cam buz çözme olayı süper. Panaromik cama tavana alışamadım, soğuk havada kel kafamı üşütüyor :) ama arka koltuktakiler çok beğeniyor. Performans aracı değil ancak hızlanması ve vites değişiminden memnunum. Depoyu 215 TL doldurdum.
servise ilk kontrolü 1,500 km demi 5,000 km de mi götürmeliyiz?
quote:
Orijinalden alıntı: ingilizmurat
quote: