Bildirim
Ford mondeo 1.6 tdci neden bukadar fazla yakıyor?
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Spigen U100 Universal Metal Kick Stand Tüm Cihazlarla Uyumlu (Video ve Oyun Ayağı) Black - 000EM20860 : Amazon.com.tr: Elektronik
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B01LW6NN8T
7 sa. önce paylaşıldı
Lepro LED el feneri LE2050 ultra parlak LED el feneri, klipsli, yakınlaştırılabilir kamp el lambası, 5 modlu, su geçirmez el feneri, kamp, dış mekan, doğa yürüyüşü, balık tutma, hediye, 2'li paket : Amazon.com.tr: Yapı Market
https://www.amazon.com.tr/dp/B0932X7YH6?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
17 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
bende 1.6 benzinli mondeo var şehir içi 9 litre yakıyor tabi sakin kullanımda sizinki sakin kullanımda 7 litreyi geçmemesi lazım siz devirli kullanıyorsunuz heralde -
Ekonomik kullanma tekniklerini inceleyiniz ve uygulayınız. Aynı araçla 5.5 lt ortalamaya ulaşmıştım geçen yıl yaklaşık 1700km kullanım sonucunda şehir içi ve dışı karışık kullanımda (şehir dışı ağırlıklı) -
Max tork devir aralığının altında ve üstünde kullanmamaya çalışın. -
quote:
Orijinalden alıntı: erdemacar_11
2012 model ford mondeo 1.6 tdci trend kullanıyorum.araç daha 4500km de şehiriçi kullanıyorum.
Yol bilgisayarında ortalama yakıt 100km/10.9lt yazıo ...
Fabrika verilerine baktım 5-6lt yazıo bi sorun mu var acaba motorda?
Ortalama hızınız kaç köprü trafiğinde mi kullanıyorsunuz? Eğer bir sorun olduğunu düşünüyorsanız ilk fırsatta servisle bu konuyu paylaşın.İstediğiniz kadar agresif kullanın 10 litre olmaz maksimum 9 olur. -
Aracı aldığında yol bilgisayarını sıfırladın mı? -
Araç yeniyken bir nebze rodajda olduğundan dolayı fazla yakar
Sizde şehiriçi kullanıp yol bilgisayarını sıfırlamadaysanız tablo o rakamlara gelir sıfırlayarak bakmaya çalışın -
quote:
Orijinalden alıntı: delgadobm
Sizde şehiriçi kullanıp yol bilgisayarını sıfırlamadaysanız tablo o rakamlara gelir sıfırlayarak bakmaya çalışın
Sıfırladım yine aynı...
Bi ara motorda hava vardı.bazen titriyodu ama şimdi titreme geçti.onla alakası olabilirmi acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Sizde şehiriçi kullanıp yol bilgisayarını sıfırlamadaysanız tablo o rakamlara gelir sıfırlayarak bakmaya çalışın
Sıfırladım yine aynı...
Bi ara motorda hava vardı.bazen titriyodu ama şimdi titreme geçti.onla alakası olabilirmi acaba?
Araç ağırlığı arttıkça motorun daha büyük ve daha çok beygir gücünde olması gerekiyor...Ancak bir çok marka ucuz araba satabilmek için bu kuralı pek önemsemiyor..65 kg bir insanın 2 km koşarken yaktığı kalori ile 110 kg lık bir insanın 2 km koşarken yaktığı kalori miktarı aynı değil.. Aynı bunun gibi düşünün... Saygılarımla.. -
quote:
Orijinalden alıntı: vince_Tr
quote:
2012 model ford mondeo 1.6 tdci trend kullanıyorum.araç daha 4500km de şehiriçi kullanıyorum.
Yol bilgisayarında ortalama yakıt 100km/10.9lt yazıo ...
Fabrika verilerine baktım 5-6lt yazıo bi sorun mu var acaba motorda?
Ortalama hızınız kaç köprü trafiğinde mi kullanıyorsunuz? Eğer bir sorun olduğunu düşünüyorsanız ilk fırsatta servisle bu konuyu paylaşın.İstediğiniz kadar agresif kullanın 10 litre olmaz maksimum 9 olur.
Şehiriçi kullanıyorum kırklarelinde en uzun mesafe 5-10dk ortalama hız 40-50.
Bundan önce 2005 2.0tdci mondeo kullanıodum.ortalamayakıt 6.5lt idi.
Servisi arasam mı acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: AiQUiDiE
Max tork devir aralığının altında ve üstünde kullanmamaya çalışın.
aynen öyle kullanıma göre değişir o -
quote:
quote:
Sıfırladım yine aynı...
Motorda hava mı vardı ?Siz bunu nasıl tespit ettiniz ?
-
Aracı bazen aşırı titreme yapıyodu öyle dediler??
kısa mesafe kullanıyorsunuz ancak, aynı güzergahta mondeo 6.5lt idi ise yeni aracınızda sorun var demektir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
mümkünatı normal şartlarda 11 lt yakmasının aracı bir gösterin bence -
Benzer dertten muzdaribim. Megane 1.5 dci aracim 22.000 kmdir sehir ici 8 ltrenin altina inmedi. Ustelik ayni araci forumda kullananlarda 7nin ustune cikamiyor.
Sehirler arasi 4 e kadar iniyor orasi ayri.
Eger bulundugunuz sehir, yokuslu ve bol isikliysa, mesafenizde kisaysa yani motor soguk kullaniyorsaniz, birfe ustune gaza biraz abandiniz mi bu degerler kacinilmaz.
Bu arada yol bilgisayarinizda ki ortalama hiziniz 30un uzerindeyse aracinizda ciddi bir problem var demektir. Benim ortalama hizim 23-25 civari oluyor.
Yinede konuyu takipteyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 28 Haziran 2012; 14:23:53 >
bende kırklarelindenim araçtan fazla anlamam ama o kadar yakmaması gerektiğini düşünüyor -
6000km dir 1.6 tdci mondeo 2011 kullanıyorum. arabayı 4000km de aldım ortalama 7.2lt olarak satın almıştır. şimdi 10000km de 6.5 lt ortalama yakaladım... bilginize
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X