Şimdi Ara

FORD MONDEO 2.0 TDCİ TRİPTRONİC 2003 MODEL YORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar nolursunuz fena tereddütteyim yardımcı olursanız sevinirim. sorum şu 2001 model focus ghia aracım var otomatik vites 193000 de aracımı yazdığım gibi 2003 model mondeo 2,0 tdci triptronicle takas yapmayı düşünüyorum fiyatı onemli değil fakat araçla ilgili herhangi bi bilgim yok takas yapmaya değermi yakıtı sağlamlığı motoru nasıl bilebilen birisi varsa lütfen yorumunu bekliyorum saygılarımla.

• Bende 2000 motor dizel otomatik mondeo düşünüyorum, kullanan arkadaşlar yakıt tüketimi ve görüşlerini yazarsa sevinirim.
  • merhaba. bir senedir 2006 2.0TDCI tiptr. kullanıcısıyız. sanırım sizlere yardımcı olabilirim. kısaca değineyim araca dair ;

* YAKIT: Bu tür araçlarda insanlar 2 şeyden korkup , böylesi binilesi araçlardan kaçıyorlar.bunlardan birincisi yakıt, ikincisi vergi ( onda da değineceğim.) .
    Bu araçların yakıtı ortalama şu , aşağı yukarı şudur diyemiyorum, diyemeyeceğim. Çünkü bu mevsim, trafik ve en önemlisi size bağlı. (Örneğin babam 55 yaşında ve sakin bir kullanıcı.Bense genç, delidolu yaşlarda biliyorum kötü birşey savunulacak tarafı yok ama hız meraklısıyım.Babamdaki tüketimle bendeki tüketim arasında en az yarım litrelik bir fark var çok net şekilde ki fark daha da artabiliyor.)
    aracımızın yol bilgisayarı şuan 8.4 litre civarlarında sanıyorum.lakin o rakam 9un üzerine de çıkıyor 5 in altına da iniyor.Nasıl ? Şu an sürekli Ankara trafiğinde,bol bol kısa mesafelerde ve sert bir kullanımla birlikte sürekli klima çalıştırıyoruz ve 9 lt civarlarında tüketiyor. Fakat bahar aylarında bu rakam 8e iniyor. Hatta sakin kullanırsanız şehiriçinde 7.6 ya kadar da iniyor. Şehirdışına gelirsek. 90-100 km/h ile Ankaradan Antalyaya kadar 5 kişi+bebek+bunların bagajı ile 4.7 litreye kadar düşürebildik tüketimi.130-140la gidip klima da açmış olsak tabiki 8-9 litre arası tüketecekti ama denemek güzeldi. uzattım biliyorum ; sonuç olarak az yakmıyor.hele şehir içinde markete ekmek alıp dönerken, bir de benim gibi sert kullaranak binecekseniz ve tüketiminden şikayet edecekseniz tavsiye etmiyorum. Bu konfora bu rahata bu performansa değer, son kuruşuna kadar hakediyor diyebiliyorsanız bizim gibi o zaman tamam.

*VERGİ: Bizim aracımız 2006 model olmasına rağmen yararlanabiliyor.2003leri tam bilmiyorum ama bir sigortacı size yardımcı olur.Eğer aracın kasko bedelinin %5inden fazlaysa bir yıllık istenen mtv ; bir alt dilime indiriliyor. yani bizim aracımızın kasko değerinin %5i 1375 liraydı.ama yıllık vergisi 1384tü. Aştığı için 1800-2000 cc sınıfından değil de 1600-1800 cc sınıfından vergilendiriliyor ve yıllık 500 lira civarı daha az ödüyoruz.basit bir işlem .herhangi bir sigortacı size yardımcı olacaktır.

*Performans , Bakım,Parça fiyatı : Beklentilerimin fazlasını sundu bana. Gerçekten çok seri araçlar. Turbosu can damarı bana göre. Biz turbo arızası yaşadık değiştirdik.arabdaki iştahsız hızlanma kayboldu ve çok canlandı (not:revizyonlu turboları 800; SIFIRları 2000 tl +işçilik haberiniz olsun ). Bir süre sonra araba hızlanmamaya başladı ve tüketim aşırı arttı.öğrendik ki turbodan çıkan bir hava hortumu yırtılmış.60 lira. araba tekrar gayet seri bir hale geldi. Yağ değiştirelim dedik.4-4,5 litre değil motor yağı.6-6,5 litre civarı bir yağ alıyor.sadece mazot filtresi bile 90-100 lira ediyor.Başta şaşırdık ama olsun dedik.
    Fordun kaportasını,yol tutuşunu anlatmaya gerek duymuyoruz sanırım. Çok ekonomi arabası değil söylüyorum tekrar.Ama hakkını son kuruşuna kadar veren bir araç.Alırken değil binerken zorluk çekmeyecekseniz şayet mutlaka ve mutlaka tavsiye ediyorum.

• Teşekkürler hocam elinize sağlık . Birçok soruya cevap olmuş.
  • Rica ederim.Merak ettiğiniz başka şeyler varsa sorabilirsiniz.Bildiğim ve dilim döndüğünce yanıtlamaya çalışırım.
  • 1 yıl kadar 2007 model Mondeo 2.0TDCI Ghia sahibiydim. Mükemmel arabaydı, özellikle uzun yolda harika bir arabaydı.

Yol tutuşu ve 330Nm torka sahip motorun performansı çok iyiydi.
  • ben de mondeo'nun bir önceki kasasını almayı planlıyorum.

bir süredir araştırıyorum, yakıt vergi vs bir şekilde aşağı yukarı hesaplanabiliyor, ama araçlarda kronik bir sorun var mı, onu merak ediyorum.

araçların çoğunda çıkan ciddi bir problem var mıdır? bilgisi olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: selocan5

ben de mondeo'nun bir önceki kasasını almayı planlıyorum.

bir süredir araştırıyorum, yakıt vergi vs bir şekilde aşağı yukarı hesaplanabiliyor, ama araçlarda kronik bir sorun var mı, onu merak ediyorum.

araçların çoğunda çıkan ciddi bir problem var mıdır? bilgisi olan var mı?

Çok güzel söylemişsiniz vergi,yakıt baştan peşin peşin kabullenilebiliyor.Ya sonrası ? 1 yıldır kullanıyoruz.ama cidden kullanıyoruz kapıda yatmıyor aracımız.1 yılda 25 000 km kadar yaptık.karşılaştığımız en büyük sorun turbo değiştirmemizi gerektiren durum oldu ki bu da araçlardan değil kendi fikrimce bizden-önceki sahiplerden kaynaklı.Millet olarak turbolu araçlar nasıl kullanılır bilmiyoruz. Bilsek de uygulamak işimize gelmiyor, diğer taraftan motor ömrü için yakıtlarımız da ne kadar kaliteli o da tartışılır ya ...Bu parçaların fiyatları nedir bilmiyoruz ; ama illa boyasız araba olacak boyasızzz hatasızz diye saçmasapan işler peşinde koşuyoruz. Şunu söyleyebilirim görüp duyduğum bilinen bir kronik sorunu yok bu serinin.Otomatik şanzımanları da (dizellerin) değil sorun çıkarmak daha da bir övülüyor. Yani kullanıcı hatası olmadığı sürece bakımı yapılan mondeolar gayet sorunsuz araçlar. bütçeniz dahilindeyse mutlaka tavsiye ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: MecEngineer

Rica ederim.Merak ettiğiniz başka şeyler varsa sorabilirsiniz.Bildiğim ve dilim döndüğünce yanıtlamaya çalışırım.

bu aracın uzun yolda ses durumunu merak ediyorum. rüzagar ve lastik sesi alıyor mu içeri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: terazi43

quote:

Orijinalden alıntı: MecEngineer

Rica ederim.Merak ettiğiniz başka şeyler varsa sorabilirsiniz.Bildiğim ve dilim döndüğünce yanıtlamaya çalışırım.

bu aracın uzun yolda ses durumunu merak ediyorum. rüzagar ve lastik sesi alıyor mu içeri?

Rüzgar ve lastik sesini fazla almaz.

Düşük hızlarda bir miktar dizel motorun sesi geliyor içeriye.
  • Araç otomatik mi?

Şanzıman yağı değişimi yaptınız mı?
  • bilgilere devam lütfen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.