Şimdi Ara

FORD MONDEO KULUBÜ (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.985
Cevap
52
Favori
706.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ozman tabiki 0 ı tercih edin hb olanlar 5 kapı olarak geçiyor aralarında da fiyat farkı hemen hemen yok o anda hangisi hoşunuza giderse onu tercih edin..görünürde de de çok bir fark yok ama 5kapı da ayrı olarak arka silecek mevcut..
  • 98 mondeo için koltuk kılıfı alıcamda arkalar 2 parca orjinak kılıf bulabilen varmı .nternette falan.
  • quote:

arkadaşlar mondeo yeni kasa 1.6 125hp araç almak istiyorum olumsuz yönleri varsa yazarsanız sevinirim
    2 el bakiyorum honda civic 2006 model aracımı satiyorum daha sağlam ve heybetli alınacak en güzel araba
    diye düşündüm yakıtta ş içi kullanımda 10lt yi geçermi?
    1.6 motor kasaya nasıl yeterlimi?
    http://www.sahibinden.com/2008_model_14_250_km_de_siyah_mondeo_titanium-87WQQaXQQ10809501WQQpXQQdisplayitem
    mesela böyle az km bir mondeo almak istiyorum dizel çok pahalı olduğundan 1.6 almak zorundayım
    birde hb kasalar daha spor diyorlar hb kasa 1.6 varmı? şimdiden teşekkürler kullanıcılar olumlu olumsuz bilgileri paylaşın lütfen

Aracım 1.6 mondeo hb titanium. Katalog verilerine göre araç sedan versiyondan yaklaşık 4 cm daha kısa. Görüntü itibariyle sedan dan daha şık durduğu için tercih ettim. 1.6 motorun tek kusuru üst devirlere tırmanmaya çok eğilimli olması (max torque 4100 rpm de geliyor o yüzden tüketim biraz yüksek gelebilir) onun dışında herhangi bir problemi yok oldukça memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s001 -- 10 Haziran 2009; 12:17:36 >

• merhaba;
    1998 model modeo glx 65.000 km de bordo ederi nedir?
    3 parça ufak boyalı
    benzinde ne yakar
    lpg de ne yakar...

önerirmisiniz???
  • Herkese öncelikler merhaba.. bi sorun olacaktı arkadaşlar biz 10.000 TLye kadar araba düşünüyoruz öyle bakınırken 1997-1998 model mondeolar dikkatimi çekti 2.0 glx otomatik vites sıralı sistem lpg'li.. Nasıl bir araçtır tavsiye edermisiniz.. Alt takım ve şanzumanı sıfır yaptırmış.. Kullanan arkadaşlar kendi düşüncelerini yazarsa sevinirim.. Herkese iyi günler.
  • Arabaya ilk önce bir yerde baktırmanızı öneririm. Bu kasa mondeolar en ufak bir sorun verdigi anda sizi çok ugraştırır özellikle bu kasa mondeoların beyin sorunlarını çok duymustum benım aracımda brc marka sıralı sistem lpg mevcut Otomatik vites aracım çekişinden hiç memnun değilim yokuşta aşırı devir düşüyo performans bakımındanda düşüş aşırı var ben uzun yolda kurum atması için bastım araba 180 de kalıyor fazlası kesinlikle olmuyor ben yerınde olsam kesınlıkle lpg taktırmazdım ama ne yazık ki benzin fiyatları yuzunden hepimiz buna mecbur kalıyoruz Bu araç benzinli kullanımda zevk
    veriyor bence ya da bana öle geliyor gaza dokundugun an kendını hissetdiriyor bir de aldıgın anda şanzıman memesi yagını göstertmeyi unutma yardımcı olduysam ne mutlu :)
  • Teşekkür ederim cvp için ama bende yorumları biraz okudum memnun olanda var olmayanda var iyice kararsız kaldım..
  • Araç aslında memnun olunmıycak gibi değil bende cok memnunum aracımdan sadece bunlar canımı sıkan illa Otomatık alıcam diyorsanız bir daha dusunun derim ben arkadasımın 99 model Manuel vitesli aracını kullandım lpg liydi müthiş farklılık vardı hatda dusundum tamam farklılık olurda bu kadar olur mu diye hatta bakıma gıdınce sordum nasıl bu kadar farklılık olur diye tahmin ettigim gibi bu kasa mondeoların Otomatıkleri pek iyi degilmiş Focus'un Otomatıgı çok daha guzel dediler hatta. Bence alcaksanız manuel alın gercekten dahada zevk veriyor sorucanız baska bısı varsa yıne cevaplamaya calışırım 2.5 senelik mondeo kullanıcısı olarak :)
  • arkadaslar merhabalar bir sorum var mondeo 2003 model 2.0 bi arac var benzinli 115 beygir dediler benim bildigim 140 beygir beni bilgilendirirmisiniz ? iki farklı secenek mi vardi 115 ve 140 beygir olarak arac 100 000 km de 17 000 ytl istiyorlar sizce iyi mi ? alınabilir mi bide ben 140 beygirlikse tercih edicem görüslerinizi bekliyorum cok tesekkurler simdiden ...
  • Sevgili arkadaşlar herkese merhabalar. Donanım Haber birinci Ankara buluşmasını 7 Şubat'ta yapmıştık. Şimdi ikincisini düzenlemeye geldi sıra. Sizlerinde desteğiyle düzenleyelim diyorum. Katılmak isteyen arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

7 Şubat'taki Ankara buluşmasının konusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29459192/mpage_1/key_/tm.htm

Yeni yapmayı düşündüğüm buluşmanın konusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32341909/mpage_1/key_//tm.htm#32341909

Gelmek isteyen tüm arkadaşlara kapımız açık.

Selamlar.

• Arkadaşım 2002 ve sonrası Benzinli motor seçenegi 2.0 145 bg 5 ileri şanzımanlı motor seçenegi vardır Dizel seçenegi ise Türkçesi ortak yakıt yollu yani TDCİ motor 2.0 130 bg 5 ileri şanzımanlı motordu 2004 makyajlı kasalarda 136 bg 6 ileri şanzıman mevcutdur o kasada ve mondeonun hıcbır kasasında 115 beygirlik bir motor seçeneği yoktur
  • quote:

arkadaslar merhabalar bir sorum var mondeo 2003 model 2.0 bi arac var benzinli 115 beygir dediler benim bildigim 140 beygir beni bilgilendirirmisiniz ? iki farklı secenek mi vardi 115 ve 140 beygir olarak arac 100 000 km de 17 000 ytl istiyorlar sizce iyi mi ? alınabilir mi bide ben 140 beygirlikse tercih edicem görüslerinizi bekliyorum cok tesekkurler simdiden ...

115 bg olmaz. Ancak 2003 model arac 100.000km'de 17.000 iyi fiyat. Sanırım trend modeli. Bütçeniz izin veriyorsa Giha veya GhiaX donanımlarına bakın. Az sayılacak fiyat farkı ile çok daha fazla özellik sunar. 2003'lerde ghiaX yok, deri olanlar GhiaX ayarındadır.

Saygılarımla.
  • Selamlar..Bende de bir mondeo merakı başladı..Bu foruma ilk defa giriyorum..2004 focus comfortumu satıp 2001-2002 2.0 ghia düz vites benzinli bir mondeo düşünüyorum..Bu model hakkında neler söyleyebilirsiniz..Focustan sonra 2-3 yıl eski de olsa beni tatmin eder mi? Sizce almalı mıyım, Tavsiye eder misiniz? Bir de bu yıl aralığında vergi indirimi var mıdır?Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: x15

Selamlar..Bende de bir mondeo merakı başladı..Bu foruma ilk defa giriyorum..2004 focus comfortumu satıp 2001-2002 2.0 ghia düz vites benzinli bir mondeo düşünüyorum..Bu model hakkında neler söyleyebilirsiniz..Focustan sonra 2-3 yıl eski de olsa beni tatmin eder mi? Sizce almalı mıyım, Tavsiye eder misiniz? Bir de bu yıl aralığında vergi indirimi var mıdır?Teşekkürler...

hem donanım hem konfor hem de performans olarak tatmin eder diye düşünüyorum.bende trend mondeo var 2002 model.kasko tutarının %5 i muhabbetinden dolayı senelik 520 tl vergisi var aracın.olumsuz yönü olarakta parça fiyatları var malesef.herhangi bir arıza durumunda küçücük şeyler yüzünden dudak uçuklatan fiyatlarla muhattap olabilirsiniz.örnek olarak içindeki lastiğin özelliğini yitirmesi yüzünden değiştirdiğim motor kulağının 650 tl lik fiyatını verebilirim.halbuki 5 cm çapında alüminyum bir parça ve hiçbir özelliğide yok.
    kesinlikle iyice araştırıp temiz bir araca bakın derim ben.özellikle bu sınıfta bir araç için ucuzluk değilde iyi durumda olması kriter olmalı.yoksa astarı yüzünden pahalıya gelebilir aman dikkat.

• Evet parça fiyatları biraz endişelendiriyor beni...Söylediğiniz yetkili servis fiyatımı ? Çıkma ya da yan sanayisi kolay bulunmuyor mu?

Bir de bu modellerin 01-03 temizini ne fiyata bulabilirim..Esp bütün ghialarda var mıdır? nette biraz araştırdım da fiyatlar çok yüksek..
  • ESP 2001-2007 yılındaki mondeolarda opsiyoneldir .
  • çıkmasını 250 tl ye almıştım verdiğim servisi arayıp aldığımız fiyat.benden önceki sahibi biz alana kadar hep serviste yaptırmış tüm bakımları bizde öyle devam edelim dedik ama mümkün olmadı fiyatlar yüzünden.yan sanayi parçası pek yokmuş mondeoların bizim ustanın söylediğine göre.olanlarda kaporta ile ilgili parçalar tampon vs. genellikle.
    donanım olarak pek bilgi sahibi değilim ancak kesinlikle ghia tavsiye ederim trend ile arada çok fark var donanım olarak.ön cam rezistansına kadar birçok donanım var araçta.
    fiyat içinse piyasanın genel olarak saçma bir durumda olduğunu düşünüyorum.sanırım hala insanlar yatırım aracı olarak görüp otomobillerinin prim yapmasını bekliyorlar.çok dengesiz fiyatlar isteniyor aynı araç için 3-4 bin tl lik fark olabiliyor bazen.ama gerçek satıcıya denk gelirseniz iş daha kolay.zira ben hiç pazarlık bile yapmadan ilan fiyatından 2000 tl inmişti aldığım arkadaş.

• Comfort focustan sonra nasip olursa ghia alırım artık...Ben ilk başta önemsememiştim donanımı ghia focus ile arada 2500 tl fark var diye comfort aldım...Sizin de fark ettiğiniz gibi ghia lar gerçekten hakkını veriyor...

İnternette biraz araştırma yaptım biraz önce ve önceki kasa mondeonun teknik özellikleriyle donanım listesini buldum.. Forumada yazıyorum..Bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlara mutlaka faydası olur...Bu listeye göre ghialarda esp standart görünüyor...Fakat bu liste tam olarak hangi yıllara ait onu bilmiyorum...Sanırım 2001 den başlıyor..

http://www.ford.com.tr/mondeo/mondeo_teknik.htm

http://www.ford.com.tr/mondeo/mondeo_donanim.htm

• bu donanım tablosu 2006 yılına ait olması gerekir. 2006 model ve sonrası mondeo ghiaların çoğunda esp var ama ben buna standart kesin var diyemiyorum.çünkü gördüğüm bazı 2006 ve 2007 mondeo ghialarda esp yoktu. o yüzden esp opsiyonel diyorum. 2005 yılına kadar olan mondeolarda espli bumak bir hayli zor. illa esp olsun derseniz 2006 ve sonrası ghialara bakın derim.
  • Esp olmadığı için ASR'de olmuyor mondeolarda. Bugüne kadar ilanlarda sadece 1 araçta gördüm esp'yi 2003-2006 arasındaki modellerde. Ama ilan sahipleri ESP'yi genelde işaretler.

Mondeo yol tutuşu ile övünülen focustan bile çok daha iyi yol tutar. Bu yüzden belki esp'yi çok aratmaz. Ancak ESP'de zaten her zaman devreye girecek bir güvenlik önlemi değil. Zor durumlarda belki bir kere devreye girer ama o bir kere girmesi için bile alınır.

Asr ise esp'ye göre daha çok kullanılabilecek bir donanım. Özellikle güçlü bir motora sahip 3. jenerasyon mondeolarda muhakkak olmalıydı. Zaten 1997-2001 mk2 kasa mondeo ghialarda ASR(TCS) standart bir opsiyondu ve karlı zeminlerde ve dik rampalarda kalkışlarda güçlü motorun tekerleklere ilettiği gücü çok güzel dengeleyerek, aracın patinaja düşmesini engelliyordu.

Özellikle ghialardaki, Hız sabitleyici, far yıkama, mercekli far, kararan iç dikiz aynası, dijital klima, 8 airbag gibi standart özellikler bu araca yakışıyor, ancak fiesta ile aynı sinyal ve silecek kolları, kapı içi trimleri kalitesine gölge düşürüyor. Ayrıca çift yönlü klima, 2004 modele kadar olmayan yağmur ve far sensörleri, vasat ses sistemi, soğutması olmayan torpido, eşya koyacak gözlerin azlığı, arıza bilgi ekranı bulunmayışı, detaysız (bir önceki modelinden bile az veri sunan) yol bilgisayarı, esp, asr gibi eksiklikleri göz ardı edilemez.

Genel anlamda piyasada bulunduğu yıllarda yapılan testlerde çok beğenilen bir modeldir. Yukarıdaki eksilerinden bahsedilmezken, aynı sınıfta peugeot 406'nin 307 ile ortak parçalar taşıması çok fazla eleştiri konusu olabiliyordu. Ancak işçilik kalitesi, heybetli yapısı, güçlü ve sorunsuz motoru(zincirli motor), mükemmel yol tutuşu ile bu kusurları görmezden gelinen ve önerilen bir model oldu.

Ford'un focus ile yakaladığı kalite ve başarıyı, devam ettiren modeli olan mk3 kasa mondeolar herzaman yüksek parça fiyatları ile BMW ile yarışabilirler. Bu araçlara kaskosuz binmek büyük risk taşır. Ancak kasko sadece kaporta, far gibi hasarları karşılayacağından, arıza ve bakım durumları için cebinizde her zaman fazladan bir tutar bulundurmalısınız. Genel donanım parçalarının fiyatları, sınıfındaki araçlarla hemen hemen aynı olsa bile kendine has sensörler, küçük parçalar servisinde çok yüksek meblağlarla satılabilir. Ancak çıkmacılar 2. alternatif olarak daha uygun fiyatlar sunarlar.

Eğer üçüncü jenerasyon mondeolarda 2004 model Ghialar 2001-2003 modellere göre çok daha zengin donanımlıdırlar. En seçkin donanımları ise 2004 ghiaX'lerdir. 2001 modelleri 16.750.-TL'den başlar. 2004 ghia'lar ise 21.000.-TL civarındadır.

Saygılarımla.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.