Şimdi Ara

FORD MONDEO KULUBÜ (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.985
Cevap
52
Favori
706.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgi verenlere teşekkür ederim..internetten birkaç yedek parçacıya baktım da mk3 ün parçaları focusa göre çok pahalı olmasa da asıl sıkıntı yedek parça yokluğu gibi..

Bir de bu arabaya kaskosuz binmemek gerek fikrine katılıyorum ancak kasko fiyatları hem model yılı eskiliği hem bir üst sınıf parça fiyatları nedeniyle şu anki focusumdan çok daha yüksek maliyetli olacak..
  • Babama eski kasa (2001-2007) Mondeo Ghia 2.0 veya 2.0 TDCI almayı düşünüyoruz(hangisini temiz ve düşük km bulabilirsek). Bu arabanın benzinli-dizel ş.içi/dışı yakıt tüketimini bilen var mı arkadaşlar. Arabayı çok beğendik ama yakıt tüketimini de öğrenmek istiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 6 Temmuz 2009; 11:11:41 >
  • Bir kaç mesaj öncesi teknik veriler linkinde var..
  • Şimdi verilerde gördüm tüketimini. Yalnız teknik veriler her zaman gerceği yansıtmıyor. Bu arabayı kullanan birisinin tecrübesine danışmak daha faydalı olur. Teknik verilerde 2.0 benzinli şehir içi 11.2 litre olarak verilmiş, bana biraz fazla geldi bu rakam. Kullanan birisi varsa bilgi verebilir mi acaba? Gerçekten ş.içi bu kadar mı yakıyor ?
  • 2001 model ghia ların lpg leri hakkında ne düşünüyorsunuz ? masrafları vergileri kronik sorunları nelerdir ? tavsiye edermsiniz yoksa 97-98 ww passat mı bakıyım ?
  • Oncelikle herkese merhaba.

Forumda ilk mesajim bu.. Acikcasi boyle bir bolumle karsilasacagimi bilsem cok cok oncelerden gelirdim.. bende bir Ford Mondeo hayrani olarak araniza katilmis bulunmaktayim.. elime gececek her turlu yeni fotolari ve videolari paylasirim burada artik.. Benim Mondeom yok ama insallah bir gun olur.. simdilik KIA shuma ile idare ediyoruz. bide isyerinden 2009 Skoda Fabia 1.2 ile.. neyse fazla uzatmayayim daha cok zaman var onumuzde konusmak icin..
  • öncelikle yeni katılan arkadaşlara merhaba,hoşgeldiniz diyelim

benzinli mondeo ile istanbul kadıköy'den kayseri ye bir depo ile gittik bu hafta.depoyu fulledikten sonra 832 km sonra ışık yandı.yaklaşık olarak 150 tl ye bu kadar yol gitmiş olduk. km.de de 18 kuruş falan yapıyor bu yanılmıyorsam.hız 90-100 km civarındaydı,ankara'ya kadar otobanda bazen 120 civarı oluyordu,hız olarak yol bilgisayarının ortalama verisi 88 km idi.

şehir içi yakıt tüketimi hem trafiğe hem de kullanıma bağlı olarak değişken olmakla beraber ben ankara trafiğinde 100 km de 8,5/9 lt harcıyorum.akşam trafiğine girdiğim oluyor çoğu zaman ama kalkışlarda yavaş davranırım biraz sakin kullanırım çoğu zaman.

bir arkadaşımda dizel otomatik mondeo var o daha sert kullanır mondeosunu,onun yol bilgisayarı 7,5 lt civarında gösteriyor.kıyaslama için biraz eksik bu durum ama dizel diye basa basa kullanınca benzinliye göre pek bir avantajı kalmıyor bence dizelin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruge -- 10 Temmuz 2009; 10:38:23 >

• Sizin Mondeo'nuz otomatik mi, düz mü? Tüketim değerleri bu büyüklükteki 2.0 bir araba için oldukça iyi .
  • 2002 düz vites benzinli bendeki araç.aynısından amcamda da var ve tüketim değerleri hemen hemen aynı araçların.yani çok zorlamadan kullanınca bu değerleri elde etmek oldukça kolay mondeo larda.

ben hayatta 2.0 motor araba almam derdim yakıtı yüzünden ama amcamdan bildiğimiz bir araba olduğu için tercih etmiştik bizde.otomatik vites 1.4 motor 206 daha çok yakıyor mondeo lardan.yakıt olarak sakin kullanımda oldukça iyiler bencede

otomatik vites mondeo kullanan bir arkadaşım pek memnun değildi ama tüketimden.geçen yıl benim araba şehir içi 30 kuruş civarı yakarken 40 kuruşu buluyordu otomatik mondeo'nun tüketimi.
  • -2002 düz vites benzinli bendeki araç.aynısından amcamda da var ve tüketim değerleri hemen hemen aynı araçların.yani çok zorlamadan kullanınca bu değerleri elde etmek oldukça kolay mondeo larda.

ben hayatta 2.0 motor araba almam derdim yakıtı yüzünden ama amcamdan bildiğimiz bir araba olduğu için tercih etmiştik bizde.otomatik vites 1.4 motor 206 daha çok yakıyor mondeo lardan.yakıt olarak sakin kullanımda oldukça iyiler bencede

otomatik vites mondeo kullanan bir arkadaşım pek memnun değildi ama tüketimden.geçen yıl benim araba şehir içi 30 kuruş civarı yakarken 40 kuruşu buluyordu otomatik mondeo'nun tüketimi. -

yukarda 18 kurus yakıyo demisiniz sehirdisi simdi 30 kurus demisiniz sehirici bu kadar fark olurmu ?? bende mondeo almak istiyorum ama yakıt sarfiyatını ögrenmek lazim ilk önce ??
  • geçen yıl 3,45 falandı hocam benzinin litresi.ve şehir içindeki tüketim yukarıda yazdığım.150 tl ye 832 km ise şehirler arası yolda 100 km civarında hızdaki tüketimi.
  • @ruge

kerdeş memnunmusun arabadan masraf çıkarıyormu ?

2-parça durumu nasıl fiyat bakımından ?

3-konfor rahatlık bakımından nasıl işçilik ne alemde ?

4-başka önerebileceğin bi durum varmı 2002 düz vites full mondeo bulduk sıralı lpg li 17.000 e sence bu fiyat iyimi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: groll

@ruge

kerdeş memnunmusun arabadan masraf çıkarıyormu ?

2-parça durumu nasıl fiyat bakımından ?

3-konfor rahatlık bakımından nasıl işçilik ne alemde ?

4-başka önerebileceğin bi durum varmı 2002 düz vites full mondeo bulduk sıralı lpg li 17.000 e sence bu fiyat iyimi ?

genel olarak memnunum ben arabamdan.hem konfor,hem performans hem de yakıt yönünden gayet iyi bence.kışa doğru 2006 modelini falan almayı planlıyorum hem içi falan biraz daha güzel olmuş makyajlıların hem de daha uzun zaman rahatça kullanırım diye düşünüyorum.
    parçası çok pahalı malesef mondeoların.ben şimdiye kadar 1 kez motor kulağı bir kez de benzin pompası değiştirdim.kronik sorunuymuş zaten benzin pompası arızası.benzin ışığının yanmasını beklemeden benzin almak gerekiyormuş,dalgıç pompa olduğu için benzin az olunca ısınıp bozulabiliyormuş benzin pompası.
    sınıfı gereği gayet konforlu bir otomobil.işçiliği ve malzeme kaliteside üst düzeyde bence.ankaradaysanız bir ara gelip inceleyebilirsiniz yardımcı olurum sormak istediklerinize

bulduğunuz aracın fiyatı iyi bence.iyice baktırmak lazım ama sorunsuz bir mondeo almak gerek.çünkü yedek parça fiyatları gerçekten yüksek.yan sanayi parçayı unutun hemen hemen hiçbir parçasını bulamazsınız yan sanayiden ya orjinal ya çıkma olur.

• quote:

genel olarak memnunum ben arabamdan.hem konfor,hem performans hem de yakıt yönünden gayet iyi bence.kışa doğru 2006 modelini falan almayı planlıyorum hem içi falan biraz daha güzel olmuş makyajlıların hem de daha uzun zaman rahatça kullanırım diye düşünüyorum.
    parçası çok pahalı malesef mondeoların.ben şimdiye kadar 1 kez motor kulağı bir kez de benzin pompası değiştirdim.kronik sorunuymuş zaten benzin pompası arızası.benzin ışığının yanmasını beklemeden benzin almak gerekiyormuş,dalgıç pompa olduğu için benzin az olunca ısınıp bozulabiliyormuş benzin pompası.
    sınıfı gereği gayet konforlu bir otomobil.işçiliği ve malzeme kaliteside üst düzeyde bence.ankaradaysanız bir ara gelip inceleyebilirsiniz yardımcı olurum sormak istediklerinize

bulduğunuz aracın fiyatı iyi bence.iyice baktırmak lazım ama sorunsuz bir mondeo almak gerek.çünkü yedek parça fiyatları gerçekten yüksek.yan sanayi parçayı unutun hemen hemen hiçbir parçasını bulamazsınız yan sanayiden ya orjinal ya çıkma olur.

saol kardeş verdiğin bilgiler için ben ist deyim..bakalım bu hafta bişeyler bakıcaz artık laguna 2 ,mondeo veya passat tan 1 ini seçicez herhalde...

• zincirli triger sistemi hangi model mondeolarda var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: x15

zincirli triger sistemi hangi model mondeolarda var?

Benim bildiğim 2001-2007 2.0 benzinli mondeolarda var. Önceki kasada ne şekilde bilmiyorum.
  • Yeni kasa 2.0 tdci lerde zincirmiş burdan öğrendim...
  • quote:

Benim bildiğim 2001-2007 2.0 benzinli mondeolarda var. Önceki kasada ne şekilde bilmiyorum.

Elindeki 98.000km'de 2003 benzinli Mondeo'yu sorduğum galerici "Abi tüm bakımları yaptırdım, triger setini değiştirdim, şimdi düşük km Mondeo alsan 100.000'de triger seti değiştireceksin 750TL para vereceksin." falan dedi bana . Gerçi ben adama "bunlarda triger kayışı yok zincir var, hangi kayışı değiştirdin" dedim, adam "kayış var abi" dedi. Bu galericilerden korkulur.
  • Selamlar arkadaşlar. ben de yakın bi zamanda mondeo almayı düşünüyorum. 18.900 tl ye 2006 model ve 5100km de Ford Mondeo TDCİ 2.0 Titanium Dizel ve manuel vites buldum. Fiyatı bana fazlasıyla uygun geldi. acaba mondeonun bu serilerinde herhangi bi olumsuzluk mu var da böyle bi fiyat var. yoksa normal midir. ayrıca aynı model yada muadili modellerde 100.000 km üzeri mondeolar 20.000 tl nin üzerinde. bu araca böyle uygun fiyat kafamı karıştırdı. bilen birilerine danmışmak istedim. cevaplar için şimdiden taşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temizkopat -- 20 Temmuz 2009; 17:31:09 >
  • Aracı internet üzerinden bulduysanız kesin bişiler vardır motor yapılması gerekiyordur felan ama satıcıyı ve aracı bizzat gördüyseniz fiyasasını bilmiyordur bir kıllık var yani işin içinde..
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.