Şimdi Ara

FORD MONDEO KULUBÜ (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.986
Cevap
52
Favori
706.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rica ederim sar2te.sana katılıyorum, arkası sedanınkinden daha güzel ve daha dinamik bi görünüme sahip.

quote:

Orjinalden alıntı: sar2te

quote:

Orjinalden alıntı: zooropa

evet yeni mondeo liftback bikaç aydır satışta.ve sedanlardan sanırım 2bin lira kadar daha ucuza satılıyor..

teşekkürler arkadaşım...bence sedandan çok daha şık bir görünümü var...en azından arkası çok daha güzel olmuş...bayiye gidip incelemek gerek
  • quote:

rica ederim sar2te.sana katılıyorum, arkası sedanınkinden daha güzel ve daha dinamik bi görünüme sahip.

quote:

Orjinalden alıntı: sar2te

quote:

evet yeni mondeo liftback bikaç aydır satışta.ve sedanlardan sanırım 2bin lira kadar daha ucuza satılıyor..

teşekkürler arkadaşım...bence sedandan çok daha şık bir görünümü var...en azından arkası çok daha güzel olmuş...bayiye gidip incelemek gerek

Liftback mondeoyu ne bayide nede yolda hiç görmedim.

• maalesef ben de..
  • Ben hb ford samandıra yedek parça merkesinde gördüm arkası bı garip geldi bana pek ısınamadım
  • bizim sokakta var pn numara bir tasarımı var gerçekten,sedana nazaran oldukça derli toplu bir görünüşü var.tek kötü yanı yine o minicik (16") lastikler kullanılmış daha büyük olsa çok daha alımlı duracak araç ama herşey görünüş değil demek ki öyle üretmeye karar verdiyse ford
  • arkadaslar benim bir sorum olacak
    ben önümüzdeki bir kaç ay içinde allah nasip ederse bir araba almak istiyorum.
    öyle bir araba ki sevdasını yasamak istiyorum tutkuyla ona bağlanmak çocuğum gibi sevmek istiyorum.birsey alacakken herzaman FİYAT - PERFORMANS oranının en iyi olmasına dikkat ederim.

bütçeme gelince aslında en fazla 15000 istiyordum ama sanırım 17000 i zorlayabilirim.

düşündüğüm modeller ise ;
    ilk önce ve şiddetle skoda fabia elegance 1.4 16v 101 hp 2001-2003 model istiyordum.donanımı gerçekten çok iyi.ve yaşımın genç olması nedeniyle bana iyi gideceğini düşünüyorm.
    ikinci olarak eğer isteğinim gibi bir fabia bulamazsam segmenti biraz büyütüp 2000-2003 araası fucus 1.6 hp mi alsam acaba dedim donanımını iyi bilmiyorum.
    sizce vw güvencesi focusa daha ağır basar mı??

ve son olarak bu gün görüp tutulduğum mondeo var biraz baktım 2001-2002 trend modeli(yeni kasa) 17000 e bulunabiliyor.
    evet kulağa bencede çok çılğınca geliyor b segmentiye d segmenti karşılastırılamaz ama siz olsaydınız naapardınız.
    vergisiydi koskosuydu bakımıydı falan beni en üzmeyecek araba sizce ne olabilir???

yardımcı olabilirseniz sevinirim..

• selam arkadaşlar, bendede 1996 model mondeo 1.8 CLX var
  • Merhaba
    Daha düne kadar Mitsubishi Colt ta karar kılmıştım
    Fakat evdekilerin '' Ufak '' Ufak '' araç demelerine daha fazla direnemedim ve madem ufak işte büyük o zaman diyerek Mondeo , Laguna ve Astra arasında bir secim yapmak istiyorum
    Mondeo 2.0 TDCi Tiptronik kullanan arkadaşlar varsa artı ve eksi yonlerini yazarsa sevinirim
    Ben dizel düşünüyorum
    Araclar ne kadar lüks olursa o kadar hızlı değer kaybediyor ülkemizde
    Yani alırken 2.0 motora cok para veriliyor (0 alırken kastım) satarken bir o kadar zor
    Bende 2004 üstü model düşünüyorum
    Yani 0 Dizel colt fiyatının altında 3-4 yıllık dizel mondeo var piyasada
    Vergisi fazla olsada Mondeo konforunu yaşamak için bence değer
    Bakalım umarım gene bir kusur bulunmazsa hayırlısıyla alsak binsek iyi olur
    Gerci ilk arabam olacak sonra arac değiştirmeye kalksam alt model kesmez gibime geliyor ya neyse

Kullanan varsa Mondeo 2.0 TDCi Tiptronik nasıldır
    şimdiden teşekürler
    Gerci külübe üye olmadan soruyorum soruyu ;)

• quote:

Orjinalden alıntı: ersunakay

Merhaba
    Fakat evdekilerin '' Ufak '' Ufak '' araç demelerine daha fazla direnemedim ve madem ufak işte büyük o zaman diyerek Mondeo , Laguna ve Astra arasında bir secim yapmak istiyorum
    Mondeo 2.0 TDCi Tiptronik kullanan arkadaşlar varsa artı ve eksi yonlerini yazarsa sevinirim
    Ben dizel düşünüyorum
    Yani alırken 2.0 motora cok para veriliyor (0 alırken kastım) satarken bir o kadar zor
    Gerci ilk arabam olacak sonra arac değiştirmeye kalksam alt model kesmez gibime geliyor ya neyse

şimdiden teşekürler

Merhaba arkadaşım,

Bende 2004 dizel otomatik var.
    90.000 km'de şanzımanı sorunsuz, için rahat olsun.
    Ancak passattaki dsg gibi motorla tam uyum içinde bir şanzıman bekleme.
    DSG zaten devrim niteliğinde bir şanzıman.
    Ufak tefek sorunlar çıkabiliyor ama motor ve şanzımanla ilgili büyük sorunlar değil merak etme. Bende her iki kapı altından yağmur suyu sızmıştı, serviste trimciler elden geçirdi. Özellikle kontrol ediyorum 3 senedir bir problem yok. Ayrıca cam krikoları ve fitiller cam indirip kapatırken özellikle yaz aylarında ses yapıyordu o da çözüldü.

Artıları
    Yol tutuşu mükemmel, sınıfının en geniş arka koltuk diz mesafesi var.
    Ford'a has kabin içi çıtırtılarını ben 90.000 km'dir duymadım.
    Ses sistemi Ghia'larda Sony oldukça iyi.
    Direksiyondan vites değiştirme ve manuel kullanıma izin vermesi keyifli.

Eksileri
    Aracın ses izolasyonu bir passat kadar başarılı değil.
    Bagaj yükleme aralığı dar, yükleme eşiği yüksek. Yeni modelde de aynı sorun var.
    Otomatik şanzıman 130 HP'i yola DSG kadar başarılı yansıtamıyor. Şanzıman ani gaza yüklenmelerde gereken tepkiyi hemen veremiyor.
    Boyası lokal çiziklere karşı çok dayanıksız, korozyon ve pasa karşı dayanıklı olmasına rağmen çok kolay çiziliyor.

Saygılar.

• 2.eli düşünmüyorsan vergiyi vs.. Mondeo diyebilirim en asından adam akıllı bi araç yane
    2.el iyi parçası ucus ( Mondeoya göre) donanımlı güsel bir araç istiyosan focus
    Bence fabia hiç güsel bir araç degil marka bakımından skoda daha yenı kendını geliştirmeye başlayan bi firma ve bunun aracını almak ne kadar mantıklı bılemicem
  • quote:

Orjinalden alıntı: ersunakay

Merhaba
    Ben dizel düşünüyorum

şimdiden teşekürler

bende düz vites mondeo ghia dizel var. bence alırsan düz vitesini al. ben otomatiğinide kullandım ama düz vitesten aldığım performansı otomatikten alamadım .ayrıca otomatiğin yakıtıda düz vitese göre fazla. iki aracında fabrika verileri :
    otomatik vites şehiriçi :10.2 lt. , şehir dışı : 5.8lt. , 0-100 km :11.3 sn , son hız :200 km.
    düz vites ( 6 ileri ) şehiriçi : 7.7 lt. , şehir dışı : 4.7 lt. , 0-100 km :9.8 sn , son hız :208 km.
    trend donanım özellikleri :
    •Akıllı Güvenlik Sistemi
    •ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtımı)
    •EBA (Acil Durum Fren Desteği)
    •Uzaktan kumandal› merkezi çift kilitleme
    •Alarm
    •Immobilizer
    •Kilitli motor kaputu
    •Yol bilgisayar›
    •Otomatik klima ve mikron hava filtresi
    •Direksiyondan kumandal› radyo/CD çalar
    •Ön koltuklarda ayarlanabilir bel desteği
    •Ön ve arka kol dayanaklar›
    •Derinlik ve yükseklik ayarl› deri kapl› hidrolik direksiyon
    •Elektrikli yükseklik ayarl› sürücü koltu¤u
    •Tek dokunuflta açılıp kapanan elektrikli camlar
    •Far yükseklik ayar›
    •Elektrikli ve ›s›tmal› yan aynalar
    •Ön sis farlar›
    •Gövde rengi kap› kolları, yan aynalar ve tamponlar

alacaksan ghia donanım almaya bak . trend donanım üzerine ghia nın artları :

•Alüminyum alaşımlı jantlar (16”)
    •Yer aydınlatmalı, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar
    •Xenon farlar
    •Ön far yıkama sistemi
    •Isıtmalı ön cam ve silecek suyu
    •8 yönde elektrikli ayarl› sürücü koltuğu
    •Otomatik kararan iç dikiz aynas›
    •Otomatik ayarl› far yükseklik ayar›
    •Hız kontrol sistemi
    •Yağmur sensörü
    •Otomatik yanan farlar
    •Sony 6’lı CD değiştirici ve radyo
    •Krom şeritli gövde rengi kapı kolları ve tamponlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALOK -- 5 Kasım 2008; 18:38:11 >

• 2002 mondeo ghia almayı düşünüyorum. Araç 120.000'de. Öncelikle mondeolar kaç km'ye kadar sorun vermez? Bu arçlarda zincir mi yoksa kayış mı var? Diğer bir soru; araçda 6'lı CD changer var ama bozukmuş. Nedir maliyeti, ne tutar? Adama sordum İstanbul'dan gelecek dedi. Plaka 34 ondan mı yoksa sadece İstanbul'da mı teyp parçası var? Ön tarafta kapı tutacakları sıyrılmış, çok görünen bir durum mu acaba?
    Son olarak 2002 mondeao ghia 120.000 km'e araca en fazla ne kadar verirdiniz?
    Teşekkürler
  • gncl
  • kapi kollari siyrilmis dediniz sirket otomobili falan olarak kullanilmistir o otomobil cd changer bozulmaz ama arada cd kilitler basit bir tamirci 10-15ytl ye tamir edebilir. 120 bin km demissin periyodik bakimlari yapilmis bir mondeo 1 milyon km den fazla yol yaptirir 98 model mondeo 700 bin km de yollarda diri sekilde gorursunki hergun kullanilan bir mondeo nun egsozt u bile 5 yilda curumez. Onemli olan bakimlari zamaninda yapildiysa o motor icin 120 bin km emekleme donemidir...dikkat edecegin hususlar oncelikle on suspansiyon kollari ve elektronik aksagim olsun.....ederini soruyorsan 2.0 litre motor oldugundan ve ulke ekonomisi maliyetleri hesaplarsak ghia kazasiz boyasiz nakit 14-16 bin ytl verilir.Eger satici bu rakamlari begenmiyorsa alma zaten.20 bin ytl 1 bin ytl isterse bence yuksek rakam.Herkes otomobilini ucuza alip pahaliya satmak ister.
  • 2002 modeline 23000'e kadar değer biçenler var. Hadi onlar toyota sahipleri gibi diyelim ama 20000 civarıda mı fazla sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: lastkhan

2002 modeline 23000'e kadar değer biçenler var. Hadi onlar toyota sahipleri gibi diyelim ama 20000 civarıda mı fazla sizce?

o 23 bin ytl ve 20 bin ytl isteyenleri ford plazalara gotur 2008 odel yeni kasa mondeo 2.el de 34 bin ytly kredili satis var onu gorsunler ozaman ne kadar fiyatta uctuklarini anlarlar.Turkiyede 2.el otomobil hala cok yuksek fiyatlarda. Arti zaten ekonomik kriz patladi 2002 mondeo ancak 8.000km d ghia-x i belki 20.000ytl eder.
  • quote:

2002 mondeo ghia almayı düşünüyorum. Araç 120.000'de. Öncelikle mondeolar kaç km'ye kadar sorun vermez? Bu arçlarda zincir mi yoksa kayış mı var? Diğer bir soru; araçda 6'lı CD changer var ama bozukmuş. Nedir maliyeti, ne tutar? Adama sordum İstanbul'dan gelecek dedi. Plaka 34 ondan mı yoksa sadece İstanbul'da mı teyp parçası var? Ön tarafta kapı tutacakları sıyrılmış, çok görünen bir durum mu acaba?
    Teşekkürler

2.0 Tdci de trigger kayışı değil zincir bulunmaktadır.
    Ses yapmadıkça değişim gerekmez.
  • yi akşamlar

Bir yakınım otomobil almayı düşünüyor.İki araç arasında kalmış durumda birisi 1.2 16v albea diğeri ise 2.0 ghia mondeo.1998-2001 model aralığında olacak mondeo.Eğer alırsa mutlaka sıralı lpg montajı yaptırıp kullanacak.Ne dersiniz sizce monde secimi yaparsa mantıken iyi yapmış olurmu ? Maksimum 150.000 km de olan araçlara bakıyoruz.150.000 ve aşağısı ve alırken özellikle servise götürdüğümüzde neylerini kontrol ettirelim nelerine baktıralım neleri soralım en ince ayrıntısına kadar yardımlarınızı bekliyorum.Tabi siz alınır derseniz.Şimdiden teşekkür ederim tüm arkadaşlara
  • olaya bak allahın albeasıyla mondeo kafa kafaya durumu geldi artık ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: robespierre

quote:

2002 mondeo ghia almayı düşünüyorum. Araç 120.000'de. Öncelikle mondeolar kaç km'ye kadar sorun vermez? Bu arçlarda zincir mi yoksa kayış mı var? Diğer bir soru; araçda 6'lı CD changer var ama bozukmuş. Nedir maliyeti, ne tutar? Adama sordum İstanbul'dan gelecek dedi. Plaka 34 ondan mı yoksa sadece İstanbul'da mı teyp parçası var? Ön tarafta kapı tutacakları sıyrılmış, çok görünen bir durum mu acaba?
    Teşekkürler

2.0 Tdci de trigger kayışı değil zincir bulunmaktadır.
    Ses yapmadıkça değişim gerekmez.

sahibi de zincir demişti. <yanlız o dediğiniz ses vardı bende ne sesi diye anlamamıştım. Kaputu açtı, motordan kalan kısımda bakacak yer yoktu zaten:)

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.