Şimdi Ara

Ford Otosan'dan açıklama: Ford ve Volkswagen Kocaeli'de ticari araç üretecek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• İki otomotiv devi Ford ve Volkswagen'in birlikte ticari araç üretimini de kapsayan bir iş birliği sürecine girdiğini biliyoruz. Günün erken saatlerinde iki şirketin ortak geliştireceği ticari araçların Kocaeli'de üretileceği iddia edilmişti.

Söz konusu iddialar üzerine Ford Otosan'dan açıklama geldi. Şirketin açıklamasında, Ford ve Volkswagen'in ortak platformda geliştireceği ticari araçların üretim yeri konusunda henüz somut bir karar alınmadığı ifade edildi. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"21.10.2020 tarihinde medyada yer bulan, ana ortaklarımızdan Ford Motor Company ile Volkswagen AG tarafından ortak ticari araç üretiminin Kocaeli, Türkiye’de gerçekleştirileceğine dair haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun dikkatine sunarız:

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Ford Otosan, ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak ve otomotiv sektöründeki gelişmelere öncülük etmek konusunda her zaman olduğu gibi bugün de çalışmalarını sürdürmektedir.

Ayrıca Bkz.Makyajlı 2020 Seat Ateca Türkiye fiyatı ve özellikleri

Global Ford Motor Company ve Volkswagen AG arasında 2018 yılından bu yana  devam eden iş birliği planları kapsamında 1 tonluk orta ticari araç ortak üretim lokasyonuna ilişkin görüşmelerin halen devam ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda, söz konusu yatırım projesi hakkında şirketimiz ile Ford Motor Company arasında da görüşmeler devam etmekte olup, henüz konuya ilişkin olarak somut bir karar alınmamıştır.

Bu kapsamda haberde yatırım hakkında yer verilen detay bilgiler de gerçeği yansıtmamaktadır. Habere kaynak gösterilen Kocaeli Sanayi Odası, haberde bahsedilen içerikte resmi ya da gayri resmi bir açıklamaları olmadığını da kamuoyu ile paylaşmıştır. Görüşmelerin sonuçlanarak konuyla ilgili Yönetim Kurulu kararı alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’ne uygun olarak gerekli açıklamalar yapılacaktır."

• Yabancı firmalar için Türkiye'de üretim yapmak kadar mantıklı bir şey yoktur sanırım. Hem ucuz işgücü, hem teşvikler, hem de kaliteli üretim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt

Doğu Avrupa teşvikler konusunda ülkemize göre çok çok cazip zaten bu sebeple 20 yıldır sıfırdan OEM yatırımı gelmiyor, bizim yerimize yüksek nakit teşvik sağlayan Doğu Avrupa ülkelerini tercih ediyorlar.

• Özellikle otomobil firmaları için Dolar ve Euronun da Türkiye'de güçlü olması ile ucuz ve çok iş gücü ve teşvik olanakları çok iyi fırsat sunuyor. Dış politikada yabancı yatırımcıyı kaçırtacak hamleler yapmaktan vazgeçildiği sürece eminim ki yatırım konusunda daha cesur olacaklardır. Her şeyden önemlisi Türk insanı otomobil delisi, tam bir motor ustası, herkesin aklının fikrinin otomobil sahibi olmak olan bu ülkede gözü kapalı motor tamir eden ev babaları ile dolu. Türkiye'den iyi otomobil fabrikası kuracak yer az bulunur.

• İyi bir haber ama, işte, ülke için yeterli faydayı sağlayan tür yatırımlar değil bunlar. Çünkü, işçi ve iç lojistik ve kısmi sıfırdan üretim gelirleri dışındaki tüm gelirler yurt dışı ağırlıklı gelirler. Yani, doğrudan ülke gelirine katkı sağlayan gelirler değil.
    Evet, bu tür yatırımlar teşvik edilmeli ama asıl teşvik edilmesi gereken yatırımlar bu tür yatırımlar değil.

• Ben kalteli bir işçilik olacağına inanmıyorum.

• Türkiyede kaliteli işçilik..... Efsane kasa corolla nın üretildiği ülkelere daha sonra 99-2002 arası çıkan terraların üretim yerlerine bakınca insan anlıyor ülkedeki işçi kalitesini. Kedigöz corolla Türkiye de üretildi ancak ilk akla gelen yağ eksiltme sorunu oluştu ki önceki efsane kasalar japonya ve ingiltere de üretildi, bu arada efsane kasa corolla en az arıza veren arabalar listesinde başı çekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.