Şimdi Ara

FORD RANGER Mİ SSANGYONG ACTYON SPORTS mu (resimli)L200 de EKLENDİ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
5
Favori
201.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yukarı 21 mayısta yazdığım mesajımın üzerinden yakalşık 9 ay geçti ve actyonsport aracımı kullanıyorum,gayet memnunum arkadaşlar tek kelimeyle harika,
    bu arada diğer markalarıda zaman zaman test etme fırsatım oldu merakya :) hepsinde ortak bir sorun , çok sarsıntı var araçlarda,
    bunuda direk makaslı olmalarına bağlıyorum,çünkü bu sınıfta sadece ssangyong yaylı sistem kullanıyor gerisi hep makaslı ve dolayısıyla sarsıntı bitmiyor...
    tiptronik ve 2000 motor olması avantaj,
    diğerleri 2500 motor ve otomatik versiyonu var tiptronik değiller...
  • selamlar

kullanan ve bilgisi olan arkadaslara bir kaç sorum var.

1- şu an bayi de iyi indirim söz konusu galiba fiyatlar ne durumda bilen varmı
    2- aracın yıllık vergisi nekadar
    3 - heryıl muayeneye girecekmiyiz
    4- şehir içi trafikte otamatik vitesli olanı nekadar yakar uzunda nekadar yakar. yolbilgisayarı ortalama tüketim verileri nedir
    5- 7 kişilik bir aile için kullanımı rahat olurmu.
    6- uzun boylu birisiyim araca sığmama gibi bir ihtimalim varmı
    7- bakımları kaç km de bir yapılıyor. ücretleri ne durumda.
    8- almayı düşünüyorum baska ne tavsiye edersiniz.

teşekkürler...
  • Isuzu d-Max daki tip heybet güzellik ne rangerda var ne de ssangyongda

FORD RANGER Mİ  SSANGYONG ACTYON SPORTS  mu (resimli)L200 de EKLENDİ
  • imkan varsa Nissan Navara..arazi kabiliyetini anlatmaya gerek bile yok..
  • BeyLer Ben Qendi ARacım SsangYoung Actıon Sprot Aracın yolda giderken 200 210 Hız Motor sesi içeri vermior rahatlıkta üzerine yoq sonucta [[[mercesedesn ürettiqi MarKa ]]] Ve Arkası Amatosörl oldqndan ATtıp Kapma Yapmıyor

Ford Da Yiqenm Aldı Ben Götrdm rizeye rancer NormaL Bir CifT Kabin 150-160 geçmior
    Atıp Kabma Yapıor Ve SsangYounq göre De Cok Alcak Ve Cok Tipsiz..

SSangYoung: Sehir içi Km=250 Bin Sehir ısı =220 bin Rizeyey 1200 Km 280 tL. Gittim [160-170]hızL ile
    FordLa =sehir içi km=280 sehir dışı =250 Rizeye 1200 km 360 tL. Gittim [140-150]

MarKası DuyuLmamıs Die ALakası yok 1998 ModeL Jep Leri De Var Hemde [[DefransieL Sanzuman Motor Mercedes ]]

TeK Seçim Bana Göre SsangYoung Actıon Sport XDSI Füme Reng Düz Vites
  • quote:

Orijinalden alıntı: RODISARAH

Arkadaslar Ford mu L200 mu bilmem ama actyon sport mu simdi size son cevabi vereyim ve kesinlikle
    soylediklerimi onemseyin.
    2008 model Actyon Sport sahibiyim. Cok begenerek aldim ve gercekten cok memnundum.
    Yakit tuketimi baslangicta biraz yuksekti fakat sonradan dustu, performansi ve konforu cok cok iyiydi.

Gecenlerde talihsiz bir sekilde 25 santimlik bir kaldirima hizla carptim.
    Simdi size test sonuclarini vereyim.
    ya da hasar raporunu vereyim.
    39000 TL
    Simdi kesinlikle yanlis anlasilma yok. Kaldirim tasi 25 santimetreden az ve masraf 39.662,67 TL
    Neyse ki KDV dahil.
    Bu arada arabanin sifiri 33000 TL yaklasik.
    Isteyen herkese servisin expertiz raporunu faxlayabilirim.
    Ankaranin tek Ssang Yong servisinin verdigi fiyat bu.
    Bu arada sizi temin ederim arabanin kaportasinda cizik yok.Sadece altinda hasar var.
    Ayrica bu sacma sapan expertiz icinde bende yuzde birlik yani 470 TL para istediler.
    Simdi eminim kafaniz karisti ya da inanmadiniz ya da anlamadiniz. Ankarada tek yetkili servis size
    arabanizin yenisinin 5 - 6 bin TL fazlasina sizin arabayi tamir edebileceklerini soyluyorlar ve bunun icin
    sizden para istiyorlar.
    Ne demek istedigimi anlayabildiyseniz bu marka ya da distributor veya servisten aman uzak durun aman.

kasko yok muydu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: brujeria

Isuzu d-Max daki tip heybet güzellik ne rangerda var ne de ssangyongda

FORD RANGER Mİ  SSANGYONG ACTYON SPORTS  mu (resimli)L200 de EKLENDİ

4x2'ye otomatik vites koymadıktan sonra yerim güzelliğini
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeLander

Tüm verileri topladığımızda ssangyong rakipsiz kalıyor malesef...

arabada tip yok :S

şu farları kim çizdiyse artık
  • Sevgili arkadaşlar
    Pick upları inceliyorum. Bu ara aklıma en çok yatan Ssangyong Actyon sports. 35-36 bin tlye süper donanım veriyor+ arka kabin de hediye ediliyor. Bundan iyisi şamda kayısı...
    Kore ve Japon mallarını alırken asla korkmam. Amerika Avrupa ve Uzakdoğu maceralarımdan sonra Amerikan malını asla almamak gerektigini ogrendim.
    Arkadaşlar 1 yıla yakın Amerikada yaşadım, otomobil konusunda lütfen Uzakdoğu mallarına güvenin. Amerikalıların kendisi Amerikan otomobillerine güvenmiyor ve Uzakdoğu araçlarını tercih ediyorlar.
    Neden?
    Çünkü Uzakdoğu araçları daha atak, daha çevik, daha az yakıyor, daha dayanıklı. Amerikan otomobilleri ise tam tersi. Ford Focus kullandım örnegin Amerikada, inanın o araç 2001de hayallerimi süslerdi. Tipi çok hoşuma giderdi. Ancak Focusu kullandıktan sonra anladımki araba işi teknik bir iş ve kesinlikle tipe bakılarak araba alınmaz. Focusu kullanan bir Japon yada Kore aracının cevikligini ve saglamlıgını Ford aracta bulamaz.
    Ssangyonu haftaya test etcem. L200ü test ettim bu hafta.
    Burada sizlere önerceğim şey, Uzakdoğu ürününden ne alırsanız alın korkmayın. Çamaşır makinesi olsun, klima olsun, araba olsun. Çin malını kastetmiyorum, Japon ve Kore malları diyorum. Bu adamlar aşmış.Japonyaya da gittim gördüm. Diyeceğim şu, araçta tipe bakmayın, araba teknik bir konudur ve kesinlikle Japon ve Koreliler bu işi Batılılardan daha iyi yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 6 Haziran 2010; 3:20:53 >

• Paliqras53 "q" harfi Türk alfabesinin kaçıncı harfi acaba? Çok yazık çok :(
  • ssangyong 2011 modeller . showrooma bu hafta içinde geliyor. actyon sprotlarda el freni ve birkaç yerde daha değişiklik olmuş. bu ay alırsanız 2011 modelini veriyorlar. ve Arka kapak kampanyasıda 30 haziran da bitiyor elinizi çabuk tutarsanız. 30 hazirandan önce başvurun hem 2011 modelini verirler hemde arka kapak hard top veya halp topu bedava verirler. ama gerçekten sağlam araba ..hemde bu fiyata triptonik ve otomatik klima ve mercedes motor ve şanzımanlı araba .tek kelimeye süper..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeLander

Arkadaşlar,
    Ssangyong 4x4 sahibi olup adapazarı - karasu bölgesinde ikamet eden var mı?
    Varsa bana özel mesaj atabilirlerse çok sevinirim

Ben romork amaçlı olarak suzuki jimny aldım, 4çeker, harbi arazi aracıdır kendisi...
    Kumda kullanıyorum genelde.

Ssangyong , Nissan, Mitsubishi , İsuzu grubuna gelirsek, (pickup)
    Bu araçlarda 2 tip çekiş sistemi var, 4x2 ve Orta defransiyel kilidiyle birlikte 4x4 , yani her tekerlek aynı anda döner, kumda çamurda her koşulda 4 tekerleğin 4 ü de döner.

SUV denilen araçlar genelde 4 çekerdir, orta defransiyel kilidi ile, 4 çeker konuma gelir, ama kaygan zeminde 2 çekerden çekere kadar düşer,
    yani 1 ön, 1 arka lastik döner diğeri boşa düşer. Orta defransiyel kilitli olmadığında kaygan zeminde 4 tekerden sadece 1i döner hale gelebiliyor.

Ssangyong bir suv değildir, hiçbir suv da arazi takviye dediğimiz 4L zaten yoktur.

Gelelim yol çekiş kabiliyetine, arazi aracı dediğimiz Ssangyong , Nissan, Mitsubishi , İsuzu grubunda, 4 tekerinde aynı anda döndüğü sürece geriye "iyi-kötü" diye bir ayrım kalmaz, sadece lastik faktörü ve şöför becerisi kalır.

Ticari amaçlı caddy kullanıyorum, 720kg taşıma kapasitesi var, bugune kadar 400 kilodan fazlasını taşıyamadım , hacim sebebiyle sığmadı hiç. (1,5m3 ü geçemiyorum yer yok) , Pickup kullanan kişilerde, hardtop kullanıyorsa zaten 500kilodan fazla nereyedeyse hayal. çünkü sığmayacaktır hacmen....

Üstü açık kullananlarsa, motor veya döküm mamul taşımıyorlarsa 600kiloyu geçeceklerine gene pek ihtimal vermiyorum. Keza bu ağırlıklarla zaten arazi koşulları biraz düşündürücü hale gelir...

Burdan yola çıkarak, Ssangyong un videolarını da izleyerek, rahatlıkla arazide başarısından bahsedebiliriz.
    http://www.jahu.net/videos/video/o961Fgm3YO0&feature=youtube_gdata/ssanyong__real_4X4.html

Bu da çok sağlam bir offroad videosu, izleyin...
    http://www.jahu.net/videos/video/u6DjqfPdAgg&feature=youtube_gdata/SSANGYONG_ACTYON_SPORTS_4x4_Vence_obstculo_melhor_que_concorrentes.html

Şuanda ssangyong u araştırıyorum, her türlü bilgiyi inceliyorum,
    Hiçbir marka bana test aracı temin edemedi, ssangyong da her çeşidinden test aracı vardı gezdim bol bol.
    Nissan ve Mitsubishi "kendini ispatlamış bir marka olduğumuzdan test aracımız yok" dediler, :)))
    Acıdım hallerine, sen git 60binlik araç sat, test aracın olmasın 1tane bile :)

Otomatik viteste utanç kaynağı bu markalar, Mitsubishi ve Isuzu da 4ileri otomatik var , ayıp yahu 2010 dayız, millet 7 ileri otomatikler üzerine çalışıyor sende daha 4 ileri ....

Birtek makul motor ve şanzıman ssangyong da var, 6 ileri 2000 motor 140hp. 4çeker dediğinde çok sağlam vergi farkı çıkıyor....

Nissan 4x2 kullanan bir arkadaşım "çok çabalayarak 8,2 lt mazot yakabildim" diyor, ssangyon için ortalama 9lt normal kullanımda.... Bu capon araçlarında ise 11-13 litre arası bir sarfiyat var, 2500motorda 140 beygiri anca verebilen motorlarda...

Tüm verileri topladığımızda ssangyong rakipsiz kalıyor malesef...

Ha bu arada, nissan micra, 1,2 aracımın yıllık bakımına 350TL verdim yetkili serviste yağ ve filtreler değişti. VW bile 320TL tutuyor, Nissancılara duyrulur....

Orta diff bu pickupların hepsinde olduğuna eminmisiniz?

• mitsubishi leeeeeee200 müdür bu forumun admini arkadaşlar bu met ettiğiniz her marka biz türkleri sömürüyorlar saçma sapan araçları satıyorlar bize her marka dahil bu söylediklerime
    misubihi ne yapmış yada ssangyong hepsi yabancı firma ve bizi sömürüyorlar yookii bir türk yapımı araç
    türkiyenin yeni yeni geliştiği o 1960 larda bizi monte araç üretimine yönlendiren yöneticillerin allah cezasını versin bizi bu hallere düşürdüler bunların arkasında Distribütörler var aracı mantığı ülkenin gelişmesi umrunda değilllll arada aldıkları paraya bakarlar kendileri zenginler ama ülkeye yazık olur yıl 2010 herşey ortada
  • süper bir araç herkese tavsiye ederim otomobil rahatlığında hatta daha rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: peacemakertr

mitsubishi leeeeeee200 müdür bu forumun admini arkadaşlar bu met ettiğiniz her marka biz türkleri sömürüyorlar saçma sapan araçları satıyorlar bize her marka dahil bu söylediklerime
    misubihi ne yapmış yada ssangyong hepsi yabancı firma ve bizi sömürüyorlar yookii bir türk yapımı araç
    türkiyenin yeni yeni geliştiği o 1960 larda bizi monte araç üretimine yönlendiren yöneticillerin allah cezasını versin bizi bu hallere düşürdüler bunların arkasında Distribütörler var aracı mantığı ülkenin gelişmesi umrunda değilllll arada aldıkları paraya bakarlar kendileri zenginler ama ülkeye yazık olur yıl 2010 herşey ortada

Arkadaşım, araba alırken neden sömürsünler, sen para veriyorsun ve en kaliteli malı almak istiyorsun. Şurda 10-15 sene önce Doğan Şahinlere mahkumdu herkes, o arabalar lükstü hatta :D
    Şimdi her marka var istedigini alıyorsun.
    Üstelik Hyundai, Toyota, Isuzu, gibi firmalar burada şirket kurdular ve fabrikada üretim yapıp katma değer sağlıyorlar, hem istihdam, hem vergi, hem de ihracata katkıda bulunuyorlar, hem de yan sanaiyi kalkındırıyolar. Monte yapan da var burada üreten de var. Sonuçta motor geliştirecek teknik imkanımız var belki ama adamlar bu işi bizden önce yaptılar.

• Sonunda gittim aldım 1 tane beyaz ssanyong sport otomatik vites. 20 inc de güzel bir jant taktırdım.
    Kararsızlara kesinlikle tavsiye ederim, Motor gayet sessiz çalışıyor, traktör gibi değil gayet yumuşak bir sürüş keyfi var, 6 vites olması hem sizi hem motoru rahatlatıyor, Arkada oturanlar gayet rahat tangur tungur değil. 1 haftadır kullanıyorum kusur bulamadım.
    Herşey gönlünüzce olsun.
  • hayırlı olsun sayın atackhan.

20"lik jantların nasıl durduğunu çok merak ettim. fotoğraf koyabilirseniz çok makbule geçer.

diğer izlenimlerinizi de okumak isteriz.

quote:

Orijinalden alıntı: atackhan

Sonunda gittim aldım 1 tane beyaz ssanyong sport otomatik vites. 20 inc de güzel bir jant taktırdım.
    Kararsızlara kesinlikle tavsiye ederim, Motor gayet sessiz çalışıyor, traktör gibi değil gayet yumuşak bir sürüş keyfi var, 6 vites olması hem sizi hem motoru rahatlatıyor, Arkada oturanlar gayet rahat tangur tungur değil. 1 haftadır kullanıyorum kusur bulamadım.
    Herşey gönlünüzce olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atackhan

Sonunda gittim aldım 1 tane beyaz ssanyong sport otomatik vites. 20 inc de güzel bir jant taktırdım.
    Herşey gönlünüzce olsun.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
    Buraya ilk depoyla kaç km gittiğinizi yazarsanız seviniriz.
    Ayrıca aracı kullandıkca fikirlerinizi yazarsanız ilerde alacaklara yol gösterir.
    Bir de kaça aldınız, ne kadara maloldu?
  • forester34, benim Actıon sports4X2 uzun yolda 120-130 km ort.hızla genelde klima acık km de 0.'225kurus yakıyor.
  • Kesinlikle ranger.kac sene is yerinde kullandim cok guzel bir arac.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.