Şimdi Ara

FORD TRANSİT TAKIMI (connect hariç) (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
11
Favori
308.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hadi hayırlısı hocam o araba çok güseldi çok emek harcamıştın......korna olayı bendede var normal amam bazen nasıl oluyosa anlıyamadım
    korna dattt lamıyo 2 kere sinyal veriyo anlıyamadım saygılar bundan sonra sık görüşürürz bol transitli teknik muhabbete devam ha bu arada övünmek gibi olmasın allah herkese gönlüne göre versin bizimde ekmeğimiz bu 1 tane sıfır transıt 350 13+1 birde connect delux nasip olursa haftaya 2 tane daha alıyoruz 350 lik baya bi fiyat düşyrlar flo indirimi.... satılık 2004 350 14+1 var duyurulur

• quote:

Orijinalden alıntı: by sefa

hadi hayırlısı hocam o araba çok güseldi çok emek harcamıştın......korna olayı bendede var normal amam bazen nasıl oluyosa anlıyamadım
    korna dattt lamıyo 2 kere sinyal veriyo anlıyamadım saygılar bundan sonra sık görüşürürz bol transitli teknik muhabbete devam ha bu arada övünmek gibi olmasın allah herkese gönlüne göre versin bizimde ekmeğimiz bu 1 tane sıfır transıt 350 13+1 birde connect delux nasip olursa haftaya 2 tane daha alıyoruz 350 lik baya bi fiyat düşyrlar flo indirimi.... satılık 2004 350 14+1 var duyurulur

Şimdiden hayırlı olsun o zaman.

• Arkadaşlar Facebook sayfamızda yarışma düzenledik. En güzel Transit'i seçiyoruz. Katılmak için Transit'inizin 1 fotoğrafını sayfamıza paylaşacaksınız. En çok beğenilen 1 ay boyunca sayfamızın profil resmi olacak. Son katılım 27 Haziran..

Sayfamıza Girmek İçin Tıklayın
  • Aracı geri aldım. BAzı şeyler bıraktığım gibi değil. Aracın genel olarak durumunda bir fark yok. Sadece led stoplar orjinale çevrilmiş ve mercekli far kırıldığı için orjinal far takılmış. Ben alınca da diğer farı orjinale çevirdim. Yakın zamanda mercek çalışması gelecek inşallah.

Aracı aldım ve ilk yaptığım işlem ön konsolda orta kısımda bulunan havalandırma ızgaralarının biri kırık olduğu için servisten yenisini temin ettim. Zaten o parça komple satılıyormuş. Bende aşağıdaki resimlerde gördüğünüz journey deluxe'den esinlenerek, bu takılacak parçanın takılmadan önce gri renge boyanmasını istedim. Dün montajını yaptık çokta güzel oldu. Arabanın içinin havası değişti. Extra olarak teyp çerçevesi aldım.

Parça 30 tl

Boya 20 tl

Teyp çerçevesi 2,5 tl

Toplam 52,5 tl...

Netten araştırın göreceksinz ki, teyp çerçevelerine 15 tl para istiyorlar. daha önce sanayide 25 lira fiyat verilen orjinal iç aynayı 15 tl'ye servisten temin edince anladım ki. Bir parçayı servise fiyat sormadan almamak gerekmiş.

Aşağıda journey deluxe'nin resimleri var. Torpido da boyalı olan parça benim bahsettiğim boyanan parça..

Bizim resimler de kısa sürede burada..

FORD TRANSİT TAKIMI (connect hariç)

• ARKADAŞLAR 2004-2005 ÖNDEN ÇEKER JOURNEY ALMAK İSTİYORUM. GÜNLÜK GİDİŞİ YOKUŞ, GELİŞİ İNİŞ 40 KM YOLA GİDECEK. TAVSİYELERİNİZ NELERDİR. YAKIT, PERFORMANS, SAĞLAMLIK. BİZİM BU İİMİZE UYGUNMU.BU ARAÇLARIN KLİMA DURUMU YETERLİMİ, YETERİNCE SERİNLETİYORMU. ÇİFT AİRBAG OLANLARI VARMI. CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. KOLAY GELSİN...
  • Aynı bilgileri facebook'ta da paylaştım. Şöyleki;

Ailecek kullanıma ideal ama ticariye uygun değil. Ticari kullnımda önden çeker transitler epey sıkıntılı. Çünkü yumuşak narin araba. Ama arkadan itişliler için aynı şeyi söylemek yanlış. Onlar tam aksine sapasağlam diyebiliriz.

Çift airbag olanı tr'de yok. Kliması çift klimalı olursa yeterli aksi halde zayıf kalıyor çünkü araç içi geniş alan. Yakıtı takribi 30 - 35 kuruş civarı..
  • İşte aracımızın güncel resimleri;

Boyanan konsol;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoca1677 -- 28 Haziran 2011; 10:59:42 >

• kardeş facebookda da karşılaşmışız senle Allah razı olsunverdiğin bilgiler için. aile kullanımı demişsin benim işim 12 arkadaşla 40 km günlük yol yapacak. pek ticari sayılmaz anlayacağın yük filan taşımayacak. ancak yol sürekli yokuş. asfalt yoldan baya bildiğin dağın tepesine çıkacaz haftanın 5 günü. inişi de tabi sürekli frenle. benim aklıma bu araba uydu şimdide bilenlere soruyorum.
  • arabanın maşallahı var temiz ve güzel görünüyo. Allah kaza bela vermesin.
  • Çok teşekkürler.. Amin.. Cümlemize inşallah.

Kısacası önden çekişliler; daha konforlu, nazik, seri ve masrafı yüksek Arkadan itişliler ise; Konforsuz sert, sağlam, önden çekişliye oranla biraz daha az seri ve masrafı az.

---------------------

Dün 120.000 km. bakımındaydık. yağ, yağ filtresi, mazot filtresi ve hava filtresi değişti. Birde orjinal kornasını yerinde bulamadığım için orjinal dit korna takıldı.

------------------------

Servisin düzenlediği ve son 3 gün kalan parça kampanyası. Bizim araçların balataları 64 tl kdv dahil..

-------------------------

Ameliyat masasında kalbinin takılmasını bekleyen 125 t300 Bursa Orhangazi şehiriçi dolmuşu. Zamanında İstanbul'da dolmuş'muş. Araç sahibine motor yapım masrafı 6000 tl civarı.

-------------------------

İşte motor yerine takılıyor;

--------------------------

Bakım tamamlandı ardından araç yıkamaya geçiyor. Servisin en sevdiğim kısmı burası. Aracın tamiri bakımı vs. bittikten sonra araç iç dış yıkanıp pırıl pırıl yapılıyor ve müşteriye tertemiz teslim ediliyor.

Bakım + korna + egzos muayenesi Toplam: 199.00 tl..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoca1677 -- 29 Haziran 2011; 12:34:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hoca1677
    Aracı geri aldım. BAzı şeyler bıraktığım gibi değil. Aracın genel olarak durumunda bir fark yok. Sadece led stoplar orjinale çevrilmiş ve mercekli far kırıldığı için orjinal far takılmış. Ben alınca da diğer farı orjinale çevirdim. Yakın zamanda mercek çalışması gelecek inşallah.

Aracı aldım ve ilk yaptığım işlem ön konsolda orta kısımda bulunan havalandırma ızgaralarının biri kırık olduğu için servisten yenisini temin ettim. Zaten o parça komple satılıyormuş. Bende aşağıdaki resimlerde gördüğünüz journey deluxe'den esinlenerek, bu takılacak parçanın takılmadan önce gri renge boyanmasını istedim. Dün montajını yaptık çokta güzel oldu. Arabanın içinin havası değişti. Extra olarak teyp çerçevesi aldım.

Parça 30 tl

Boya 20 tl

Teyp çerçevesi 2,5 tl

Toplam 52,5 tl...

Netten araştırın göreceksinz ki, teyp çerçevelerine 15 tl para istiyorlar. daha önce sanayide 25 lira fiyat verilen orjinal iç aynayı 15 tl'ye servisten temin edince anladım ki. Bir parçayı servise fiyat sormadan almamak gerekmiş.

Aşağıda journey deluxe'nin resimleri var. Torpido da boyalı olan parça benim bahsettiğim boyanan parça..

Bizim resimler de kısa sürede burada..

Hoca hayırlı uğurlu olsun tekrardan. Ön konsol gayet şık olmuş. Güncel kasa transit konsolu için ben de kaplama yapmak istiyorum. Maun veya alüminyum görünümlü olabilir. Kendim yapabilir miyim acaba?

• bu 5+1 abs li arabaları 12+1 yaptırabiliyomuşuz bilgi sahibi olan varmı. bize ne kadara mal olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: üstad84
    bu 5+1 abs li arabaları 12+1 yaptırabiliyomuşuz bilgi sahibi olan varmı. bize ne kadara mal olur.

Galiba bahsettiğin 5+1 olan yarıya kadar panelvan olanlar. Bildiğim kadarı ile koltuğun adedi 250 tl. Proje çizimi,arka kısmın cam olarak açtırılması işi,+7 adet koltuk ve ruhsata işlenmesi hepsi birlikte 3000 tl yi bulur diye tahmin ediyorum. Bu koltuk takma,cam açma işini yapan araç dizayn şirketleri var. Orada yaptırılabilir.
  • Hocam araban tekrar hayırlı olsun. Allah kaza belasız kullanmak nasip etsin.

Bizim arabanında baskı balata komple değişti. Çeşitli ayarları yapıldı işçilik dahil toplam 500 TL tuttu.
  • ...öyle bir gecer zaman ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

Hoca hayırlı uğurlu olsun tekrardan. Ön konsol gayet şık olmuş. Güncel kasa transit konsolu için ben de kaplama yapmak istiyorum. Maun veya alüminyum görünümlü olabilir. Kendim yapabilir miyim acaba?

Sağolun..

Kaplamayı eliniz yatkınsa kolayca yapabilirsiniz. Sadece biraz titiz işçilik gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: üstad84

bu 5+1 abs li arabaları 12+1 yaptırabiliyomuşuz bilgi sahibi olan varmı. bize ne kadara mal olur.

Ben arabayı ilk aldığımıda ruhsatta ''yandan camlı kapalı kasa kamyonet olarak geçiyordu'' 5+1 koltuğa sahipti. Arkada sadece 3 lü tek koltuk vardı. Biz aynı kumaştan aynı koltuktan bir adet 3 lü bir adette 4 lü koltuk yaptırdım. Ekstra olarak 10 adet kafalık takıldı. Kendi 3 lü koltuğunda kafalık yoktu ona da yapıldı. Sadece koltuklar 1000 lira tuttu. Geçmiş sayfalarda resimler mevcut bakabilirsiniz. Daha sonra proje çizdirildi muayeneye gidildi ve araç şu an ruhsatta 12+1 minibüs olarak geçiyor. Koltuk, proje ve muayene hepsi 1500 civaruı tuttu diye hatırlıyorum. Proje 300 tl gibi tutmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F..D..

Hocam araban tekrar hayırlı olsun. Allah kaza belasız kullanmak nasip etsin.

Bizim arabanında baskı balata komple değişti. Çeşitli ayarları yapıldı işçilik dahil toplam 500 TL tuttu.

Bizim debriyajda aracı aldım alalı taş gibiydi. Tek çare ise debriyaj setinin değişmesi idi. 2 ay önce arabayı verdiğim arkadaş serviste 350 tl'yi debriyaj setini yenilemiş. İyide olmuş.
  • Bugün Yalova'dan bursaya geldim ve gelirken de aracı işini görsün diye zar zorda olsa bir arkadaşıma verdim. Az önce telefon açtı. Kırmızı ışıkta geçen bir fiestaya göbekten vurmuş. Fiestanın airbagler patlamış yürüyemeyecek durumdaymış bizim araç yürür durumda fakat sol köşe dağılmış. Neyseki çok şükür cana bişey gelmemiş herkes iyimiş. Yarın (c.tesi) akşama kadar Bursa'da kalmam gerekiyordu ama sırf araba için sabah erkenden Yalova'da olacağım. Aracı servise bırakmış gece bekçiye teslim etmiş. Aracı görüp durumuna bakıp tekrar Bursaya döneceğim.

Bakalım nasıl bir manzara ile karşılaşacağız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoca1677 -- 2 Temmuz 2011; 1:45:23 >
  • Geçmiş olsun hocam. İnşallah fazla bi hasar yoktur.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.