Şimdi Ara

FORD TRANSİT TAKIMI (connect hariç) (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
11
Favori
308.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok geçmiş olsun. Inşallah fazla bir hasar yoktur. Işte emanetin canı az olurmuş diye boşa dememişler.
  • SAbah erken saatlerde Yalova'da soluğu serviste aldım. Evrakları tamamlayıp derhal işlemleri başlattık. Kazanın oluş şekli; diğer araç kırmızı da geçiyor bizim araçta yeşil yanarken kendi yolunda devam ederken bir anda önüne çıkan araca yandan çarpıyor. Araç fiesta değil focus 3'müş. Bende sabah görünce anladım. Focus 3 tanıtım aracıymış. İstanbuldan Ford tarafından görevli bir erkek bir bayan 3 kişi arcın tanıtımı için yalova ve ilçelerini geziyorlarmış. Yolun yabancısılar birde aşırı yağmur bastırınca kırmızı ışıkta da geçince kaza kaçınılmaz olmuş. Neyseki kimsede bişey yok. Focus sağlam arabaymış bizim taş gini transite iyi dayanmış. Bizim araç önümüzdeki cuma'ya servisten çıkacak inşallah. Ön tampon, ön farlar, sol sis farı, kaput, sol ön çamurluk değişecek. Motorda radyatör vs zarar gören neler var ona bakılacak. Bu parçaların değişimi aracın değerini pek etkilemeyecek. Zaten araç serviste yapılacak ve en önemlisi de şasi de bişey yok. Bu değişen parçalar maket yapar gibi hepsi vida ile tutturulmuş.

Diğer araç focusun en full versiyonu titanium x.. Ve fordun elinde tanıtım için sadece tek olan bir araç. Şu an forddaki yetkililerde tutuşmuş durumda. Bir an önce aracın yapılması için ne gerekiyorsa yapıyorlar.

İşte kaza mahallindeki fotolar;

FORD TRANSİT TAKIMI (connect hariç)

Ve sabah servisin otoparkında çekilen fotolar;

Buda namı diğer kusurlu araç;

Aracın durumuna hiç üzülmüyorum. Ben işin herzaman iyi tarafına görmeye çalışan biriyim bu yüzden aksine seviniyorum. 1- Cana bişey gelmedi. 2- Araç el değiştirdiğinde ön tampon ve sol çamurluk sürtmeden kaynaklanan çizikler vardı ve farlarda yan sanayi alınmıştı güzel ayar tutmuyordu. Mana ile aracı yeniden toparlamış olacağız.

• Hoca gecmis olsun..olur böyle seyler elbet..ALLAH beterinden korusun...

• hocam çok geçmiş olsun.. şu forumda nazar kavramı vardı fotoğraf koyan araçlar kaza yapıyordu harbiden inanmaya başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avatar:TheLastAirbender

hocam çok geçmiş olsun.. şu forumda nazar kavramı vardı fotoğraf koyan araçlar kaza yapıyordu harbiden inanmaya başladım.

Gerçekten doğru resimleri koydum bende kaza yaptım. Ama biz böyle dersek resim koyan olmaz sonra.
  • Gerçekten ya. Ben de inanmaya başladım. Ilk transiti 2008 de aldığımızda diğer bir konuda resmini koymuştum, arkasını vurmuştum ben de. Şimdi ikincisini aldık onun resmini koymaya korkar oldum. Gerçi çoğu zaman mobilden giriyorum fırsat da olmuyor :)
  • O zaman nazarlardan ve kem gözlerden korunmak için sayfamıza bir nazar ayeti iyi gider.

• hoca çok geçmiş olsun tatlı bi kaza allah beterinden korusun
  • hoca geçmiş olsun ya neler olmuş allah nazardan saklasın.bende tatildeydim transitle mersin-antalya-adana-gaziantep-ankara geze geze geldik çok güzel yerler ve yol beni hiç yormadı transit o kadar yumuşak o kadar konforlu bir araçki virajlarda yokuşlarda veya düz yolda heryerde mükemmel bi araç.bu arada benim arka koltuklar değiştiği için üçlü koltuğum boşta lazım olan arkadaş varya ygun fiyata verebilirim.
  • Geçmiş olsun dilekleriniz için tek tek teşekkür ederim arkadaşlar. Dün servisteydim araç canavar gibi. Büyük bir özenle toplanıyor. Sanırım 2 gün sonra yollara çıkar.
  • Aracımız 2 güne çıkacak diye hesap yaparken yeni bir haberle tekrar canımız epey sıkıldı. Aracın şase yamulmuş. Hasar köşeden olduğu için aracın zayıf noktasına denk gelmiş ve şaseyi yamultmuş. Bugün ford ile (servis ile değil) epey uzun bir görüşme yaptım. Açık açık konuştum ford bizi mağdur etti dedim. Olayı az çok biliyorsunuz fordun test aracı kırmızı geçiyor ve hem maddi hem manevi bizi epey yıpratıyor. İşin manevi tarafını yani araçtaki insanların psikolojik durumlarını geçtik. Biz işin maddi boyutundayız. Daha fordun piyasaya yeni çıkmış bir aracı insanlara tanıtılmak üzere yollara çıkıyor ve sorumsuzca kırmızıda geçerek birminibüs dolusu insanı perişan ediyor. Kazadan sonra psikolojisi yeni yeni düzelmeye başlayan ve arabaya korka korka binmeye başlayanmı desem, yada her arabaya bindiğinde annesine ''şimdi araba kaza yapacakmı anne'' diye soran 4 yaşındaki çocuğumu desem yoksa 8 aylık gebe bir bayanın o gece çektiği sıkıntılardan mı bahsetsem.

Neyse biz bunların hepsini geçtik. Dün servisten arandık ve''aracın şaşesi yamulmuş motor yerinden sökülecek ve şase düzeltilip yada değiştirilip motor tekrar yerine takılacak ve sonra araç toplanacak'' diye bir haber aldık. işin boyutu bundan sonra tamamen değişti benim için. Araç çalışan araç ve Yalova gibi küçük bir yerde günde 200 km.ye yakın yol yapıyor. Bu zaman kadar 4 gün sağdan soldan araç bulup idare ettik. Ama aracın daha servisten çıkmasına şu an itibari ile 1 hafta var.

Konu ile servisin uzaktan yakından bir alakası yok. Aracı tanıtım için Ford Otosan yolluyor. Serviste müşteri ilişkilerinden sorumlu bayan ile bugün neredeyse 60 dk. araba hakkında görüştük. Ben görüşlerimi dile getirdim. Şöyleki;

Her ne kadar bu aracın direksiyonunda Ahmet yada Mehmet oturuyor olsada bu araç fordu ntemsil eden bir araç. Bize şu an çarpan direksiyon başındaki arkadaş değil, Ford'tur.

Her ne şekilde olursa olsun ben bu kaza yüzünden şu an ticari anlamda epey sıkıntılı durumdayım. Üzerinde titrediğim aracımın bir sürü değişeni olacak olması cabası. Bu konunun üst düzey yetkililere bildirilmesi gerek ve bizim tamamen mağdur olduğumuzu fordun bizi mağdur ettiğinin ifade edilmesi gerek. Ben sonuçta Fordun bir müşterisiyim Ford ne yapsın ne etsin hem aracına hemde müşterisine sahip çıksın bizim bu mağduriyetimizi gidersin. Vs. vs. vs.

Bir dünya görüşmeler yapıldı telefonlar edildi. Sonuç;

Ford diyor ki; Bu aracı biz bir organizasyon-tanıtım firmasına veriyoruz ve bu tanıtım firmasıda bir takım arkadaşlar belirliyorlar ve piyasa yeni çıkan focus modelini tanıtım için tura çıkıyorlar. Bizim bu işle ilgili sorumluluğumuz yok eğer müşteri bir şikayette bulunacaksa gidip bu organizasyon firmasına şikayette bulunsun. Biz üzerimize düşen işi yapıyor ve mağdurun aracını tamir ettiriyoruz. (focusun sigortasından yapılıyor herşey fordun bişey yaptığı yok) Falan filan..

Kısacası aracımız daha 1 hafta daha yatacak bizde fellik fellik araba arayacağız yada günlüğüne 100 liradan 700 lira verip bir araç kiralayacağız. Ne diyelim TEŞEKKÜRLER FORD...

Aracın bugün çektiğim son resimleri. 2.ci resimde işaretli olan kısımdaki şase (yaklaşık 1 metre) değişecek yada düzeltilecek..

• hocam tekrar gecmis olsun.
    simdiki nesil haric bir önceki modeller ( yani kazali araciniz )
    güvenlik ve kaza aninda ortaya koymus oldugu kalitesi diger modellere
    göre ( mesela sprinter veya volt,transporter ) cok düsük.
    bunu carpisma testleri de kanitladi, ama cana zarar gelmesin.

iyi günler
  • Evet testini izlemiştim. Transit sprinte'den daha kötü duruma gelmişti.

Bugün motor indi ve şase düzeltidi. Mm'lik bir olay ama düzeltilmeden olmuyor ve çokta basitmiş.
  • yeni transitlerdeki frene basınca ivmelenme probleminde bir gelişme varmı servisler normal debriyajı kullanıcaksınız diyip geçiyor fakat frene basınca arac neden gaz yesinki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmiralay

yeni transitlerdeki frene basınca ivmelenme probleminde bir gelişme varmı servisler normal debriyajı kullanıcaksınız diyip geçiyor fakat frene basınca arac neden gaz yesinki ?

Yeni transit kullanmayan biri olduğum için bu problemi merak ederdim. Şu an altımda emanet 2008 model 100t300 transit var. Dediğiniz problemi bu akşam bizzat test etmeyi düşünüyorum.
  • quote:

yeni transitlerdeki frene basınca ivmelenme probleminde bir gelişme varmı servisler normal debriyajı kullanıcaksınız diyip geçiyor fakat frene basınca arac neden gaz yesinki ?

Hocam o ivmelenme dediğin şeyde bence bir anormallik yok. Motor kendini stop etmemek için otomatik birşey olarak duydum o muhabbeti. Tam durma noktasında araç zorluyor kendini.Yani diğer araçlarda yaptığımız gibi tam durma noktasında debriyaja basınca sorun olmaktan çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

quote:

Hocam o ivmelenme dediğin şeyde bence bir anormallik yok. Motor kendini stop etmemek için otomatik birşey olarak duydum o muhabbeti. Tam durma noktasında araç zorluyor kendini.Yani diğer araçlarda yaptığımız gibi tam durma noktasında debriyaja basınca sorun olmaktan çıkıyor.

serkan hocam otomobiller dün icad edilmediler bilgisayar kontrollü ilk motorda transit değil ben ilk defa bunda rastladım çok garip araba 2007 model frene basınca gaz yiyor yavaşlaması gerek ayrıca şehir içinde çok tehlikeli değilmi ?

ayrıca zorlanan motorun stop etmesi neden bir anormal olsun ben aksini düşünüyorum zorlanıp parça kıracağına stop etmesi daha sağlıklı ve ekonomik sizin duyduğunuz otomatik yapılan şey sadece motorun daha çok zorlanıp fren tertibatı şanzıman ve aktarma organlarına yüklenmesi servisler tabiki memnundur bu aşınma ve onarımlardan fakat faturayı biz ödüyoruz sizce bu daha büyük anormalliklere yol açmazmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazır -- 11 Temmuz 2011; 1:15:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

quote:

serkan hocam otomobiller dün icad edilmediler bilgisayar kontrollü ilk motorda transit değil ben ilk defa bunda rastladım çok garip araba 2007 model frene basınca gaz yiyor yavaşlaması gerek ayrıca şehir içinde çok tehlikeli değilmi ?

ayrıca zorlanan motorun stop etmesi neden bir anormal olsun ben aksini düşünüyorum zorlanıp parça kıracağına stop etmesi daha sağlıklı ve ekonomik sizin duyduğunuz otomatik yapılan şey sadece motorun daha çok zorlanıp fren tertibatı şanzıman ve aktarma organlarına yüklenmesi servisler tabiki memnundur bu aşınma ve onarımlardan fakat faturayı biz ödüyoruz sizce bu daha büyük anormalliklere yol açmazmı ?

Aslında söylediklerinin hepsinde haklısın. Lakin benim demek istediğim sizin de belirttiğiniz gibi bu ivmelenmeyi sadece durma noktasında farkettim. Bunu daha önce de birkaç yerde okumuştum. Mesela 2007de 2008 model jumbo transitı ilk aldığımızda babam arabanın frenlerinin kendisine zayıf geldiğini söylemişti. Velhasılkelam bu ivmelenme olayının teknik bir nedeni varsa belki bilen vardır. Inşallah biri çıkar da söyler. Yoksa çoğu sorunda servisler standart uygulamaların dışına çıkmıyor ve geçiştiriyorlar dediğiniz gibi.

• Ya arkadaşlar bende bir sorun var. Cuma akşamı istanbuldan yola çıktık orduya doğru. Pazar akşamı geri döndük. Yeni aldığımız transitle gittik. Hem uzun yolda motoru açılır diye düşündük. Arabayı çok zorlamadım. Ama uzun yola çıkmadan önceki halinden farklı bir sesi var arabanın şu an. Gaza yüklenince motordan mi diyeyim, egzozsttan mi bilemiyorum,bir hışırtı sesi geliyor. Gaza yüklenince oluyor. Acaba bu bir sorun mu sizce? Bu akşam peder bey ile baktık, turbo kaçırıyor olabilir dedi ama çekişte falan bir düşme yok.daha 2 aylık araba.

not:motor 200 ps lik
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.