Bildirim
Fordun başarılı 1.5 tdci motoru için uygun yağ ülkemizde bulunmuyor. (2. sayfa)
Amazon.com.tr: 4 al 3 öde! promosyon
https://www.amazon.com.tr/promotion/psp/AMB9Y17O1SUO8
12 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Gösterdiğiniz iki yağ da Ford spec li değil. İkisi de 0w-30 C1/C2 ikisi de evet fordun ikinci tercihi.quote:
Orijinalden alıntı: AIRBOSS
Total Quartz Ineo First 0W30 4 Lt. Motor Yağı
QUARTZ INEO FIRST 0W-30
BENZİNLİ VE DİZEL MOTOR YAĞI
SAE 0W-30
SENTETİK TEKNOLOJİ
YAKIT EKONOMİSİ & LOW SAPS
www.hepsiburada.comTotal Quartz Ineo First 0W30 4 Lt. Motor Yağı Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/total-quartz-ineo-first-0w30-4-lt-motor-yagi-pm-HB00000BZGEX
Motul Eco-clean 0W/30
www.hepsiburada.comMotul 8100 ECO-CLEAN 0W30 5 Litre Fiyatı - Taksit Seçeneklerihttps://www.hepsiburada.com/motul-8100-eco-clean-0w30-5-litre-pm-HB00000254AM
UYGULAMA MOTOR YAĞLARI
MOTOR TIPI 4-ZAMANLI
ÜRÜN TIPI 8100
KALITE %100 TAM SENTETIK
ÜRÜN YELPAZESI OTOMOBIL
VISKOSITE 0W30
ACEA STANDARTLARı ACEA C2
API STANDARTLARI API PERFORMANCE SN
OEM ONAYLARI FORD WSS M2C 950A ; FIAT 9.55535-GS1 / DS1
PAKETLER 1L CAN, 5L CAN, 20L JERRICAN, 60L DRUM
ARTICLE NUMBER 102888 ; 102889 ; 102890 ; 104655
Ondan iyisi Shell ECT C2/C3 0w30
urun.n11.comShell Helix Ultra Ect C2/c3 0w30 5 Litre - n11.comhttps://urun.n11.com/motor-yagi/shell-helix-ultra-ect-c2c3-0w30-5-litre-P122858249
Ondan da iyisi Mobil1 ESP 0w30
urun.n11.comMobil 1 Esp Fuel Economy 0w-30 4lt Tam Sentetik Motor Yağı *dpf - n11.comhttps://urun.n11.com/motor-yagi/mobil-1-esp-fuel-economy-0w-30-4lt-tam-sentetik-motor-yagi-dpf-P102799217
Kisacasi var ama genellikle spot sayilabilecek kadar az bulunuyor.
Ek olarak ben istanbul'da trafikte sadece C2 Onayli yagi kullanmak istemem. Acea C2 ekonomi icin etkiliyken, ACEA C3 yipranma icin etkilidir.
O nedenle Mobil1 ESP 0w30 veya Shel ECT C2/C3 tavsiye ederim.
Eger SAE 5w30 statusune ciklacak ise MOTUL X-CLEAN EFE 5w30 tercih edilmesinde hicbir sakinca yok.
Bu arada ACEA A3/C5 diye bir onay yok. Yazim Hatasi ACEA A5/B5 olmali.
Motul un açıklamasında ford onayı yazıyor ama o yağın iki tipi var biri acea C2 onaylı diğeri Ford ve Fiat onaylı. Bize Ford ve Fiat onaylı olan lazım, inanın o yok. Satıcılar buna dikkat etmiyor.
Bakın bizim aradığımız Motul 8100 eco clean şu
N11 de Hepsiburadada falan bulunan Motul 8100 eco clean ise şu
Satıcılar da farkı bilmiyor diye düşünüyorum. Belki ellerinde vardır ama bilemem. Çünkü adam volvo specli yağ açıklaması yazıp ford specli resmi koyuyor.
Haa ayrıntılı speclere bakmadım muhtemelen aynı yağdır ama olsun fabrikanın önerdiği ilk tercih yok. .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 25 Eylül 2018; 16:32:44 >
-
Motor üreticileri SAE ve ACEA haricinde yağ specler'e uygunluk belirlerken, bir çok detaya bakarlar.
Mesela, 1.5TDCi motorunuza uygun onay verilirken ACEA ve SAE specleri disinda, onay verilecek yağın piston baslarinin aşınmasına, kurum ve balçık oluşumunun miktarina, egzoz atık miktarına, kullanim sonrasindaki icerdigi metal alisimlara, sekmanda yapışma olup olmadigina , egzantrik zincirinin aşınmasına, kranksaft ve kam milindeki durumlarin istenilen asinma araliklarinda olup olmadigina bakılır.
Bildiğiniz bir saha testi gividir ve ürünlerin degerlendirmesi tek tek yapilir. Bu nedenle bu onaya sahip yag bulmak zor olabilir.
O yüzden yağ üreticileri ornek veriyorum Opel GM xxx onayina sahiptir ve VW 555.55/566.66 performans degerlerini karsilar ya da aşar yazar. Bunun nedeni her testin ürün maliyetini yukseltmesi ve ayni donemde uretilmis (orn Euro 6d)motorlar icin test degerlerinin cok yakin olmasidir.
Bundan dolayi motor ureticileri 2. Ve 3. Secenekleri koyarlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 25 Eylül 2018; 16:6:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Buna ek olarak bur de kendi bildiğim gerçekler var.
Acea C2 onayı disinda ben İstanbul'da kullanacağım yağda acea c3 onayi olmasini da isterim. C1-C2 ekonomi c3-c4 yipranma gibi düşünülebilir.
Buna ek olarak yag ureticisinin Teknik data sayfasindaki spesifikasyonlara tek tek bakmak lazim.
Ayni sae degerlerindeki iki yagda iyisini belirlemek icin
40C viskozite düşük olacak
100C Viskozite yuksek olacak
HTHS değeri yoğun trafikli bölgelerde ise(ya da surekli performansli uzun yol kullaniminda) yuksek olacak.
TBN degeri uzun degisim araliklarinda kullaniyorsam (10.000'den fazla) yüksek olacak.
Saps Ash olabildiğince düşük olacak.
Aklima ilk gelenler bunlar, bunlar haricinde dogru acea degerlerinde iklime gore SAE seçilirse sorun yaşanmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu anda son bakım faturama baktım.
FoMoCo 0w-30 M2C950F yağ konmuş.
Bayi Gebze Nazer.Araç yeni kasa dizel Fiesta.
Hatta serviste 5w-30 muhabbeti oldu,ben arada kalınca şasi numarasından sorguladılar.Hemen hiç ikiletmeden 0w-30 koydular.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 25 Eylül 2018; 16:24:46 >
-
-
Ama pejo servisleri sesinizi çıkarmassanız basıyor 5.30'u.
Pejonun 1.4-1.6 hdi(tdci) motorları zaten 5w30 kullanıyor.quote:
Orijinalden alıntı: bozak07
Ama pejo servisleri sesinizi çıkarmassanız basıyor 5.30'u.
2.bakıma girecek olan ve garanti dolayısıyla yetkili servise el-mecbur olduğum; 1.5tdci120ps Focus MCA için, bulunduğum ilçedeki şubeden fiyat aldım.
1710 liradan 1550ye indirim yaptılar güya Kullandıkları yağ da Castrol magnatech 5w30(sonrasını dinlemedim). 0w30 konusunu hatırlattığımda ise 2018 model yeni kasa için kullandıklarını söylediler; aklımızla dalga geçiyorlar resmen. " 0w30 kullanmıyorsanız başka yerde yaptırırım " diyip randevu almadım
Neyse ki yeni kasa geldi de 0w30un esamesi okunmaya başladı. Adamlar, araba Focus Mca kasa diye, 1.6tdci muamelesi yapiyorlar
İstanbul Otokoç Taşdelen, 0w30 kullanıyor; orada yaptıracağım bakımı kısmetse
Hatta gecenlerde telefonla arayip teyit ettim; 1.5tdci dememle, 0w30 kullandiklarini soylediler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 28 Şubat 2019; 11:29:48 >
-
Hayretle okudum. Konu bayagi bilgilendirici olmus. Ilgili arkadaslara tesekkurler.
-
İşin garibi bende nasıl bir mazoşistlik varsa 15 Focus dizel powershiftin yanına bir tane de 18 dizel otomatik ST line aldım.
Yeni kasa dizel otomatikte bildiğiniz gibi motor aynı ancak şanzıman farklı ve sürpriz!!! kullanma kılavuzunda hangi yağın kullanılacağını yazmıyor. O kısmı boş bırakmışlar . Şaka gibi .
Sadece arabanın kaput etiketinde 0-20 yağ kullanın yazıyor. Ben önce bunun otosanın bir enayiliği olduğunu düşündüm. Biz baştan beri dizel powershift yağı konusunda bu kadar tantana yapınca bu sefer aynı hataya düşmemek için hiç yazmadıklarını düşündüm ama sonra İngilterede ford websitesine girdim . Onlarda da 1,5 ecoblue için yağ spec leri yazmıyor !!!
Ford bu arabayı satışa çıkardığında hala hangi yağın kullanılması gerektiğine karar vermemiş anlaşılan -
yetkili serviste yapilan periyodik bakimda takilan hava filtresi yan sanayi cikti
Kullandiklari yagin uygunlugu da şaibeli zaten.
Bu yilki bakima 7lt catrol dual sanziman yagi+filtresi ve on balatalar da eklenince 3000₺ teklif etmelerine sasirmadim.
Tavsiye uzerine ozel serviste dışardan kendi temin ettigim castrol magnatech 0w30d yag goturdum. Hepsi 1500ün altinda bitti. Arabanin yaninda durup yapilan isi ve kullanilan malzemeyi gormek de cabasi.
Şu an petronas 7000 ve bu yag uygun 1.5TDCI icin, 170 lira gayet uygun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Uygun 0w30 yağ bulunuyor. Eskiden yoktu ama şimdi var.
Servis yok diyorsa alırsın dışardan, serviste kattırırsın.
www.hepsiburada.comLiqui Moly Special F Eco 5W20 Ford Motor Yağı 5Lt Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/liqui-moly-special-f-eco-5w20-ford-motor-yagi-5lt-p-HBV00000D50JY?magaza=Oto%20Vitamin&wt_gl=cpc.6817.shop.nelk.oto-ssc&gclid=Cj0KCQiA1-3yBRCmARIsAN7B4H15nBkyGuOL9J-V76qAHxaCuIhxhL3BDWwL_gbxM-vZigr-C8-f3_waAqa2EALw_wcB
Yağ gelmiş
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X