arkadaşlar yiğenlerin bilgisayarında asrock775 v88+ marka anakart ve üzerinde 160gb samsung hdd var.Format atmak için cd ile başlattığımda bilg. hdd yi görmüyo zaten.o sorunu anakartın cd sinden bi dosyayı diskete atmak suretiyle ve yükleme yaparken f6 ya basıp hallettim.disketi okuyunca karşıma 4 seçenek çıkıyor.Ordan windows xp yi seçiyorum ve yükleme devam ediyor. Sonra hdd yi istediğim gibi parçalara ayırdım ve c ye windows yüklemek için devam ettim. Yükleyeceğim de xp sp2 pro.Yükleme başlıyor derken vmraid.inf (adı tam aynısı olmayabilir) vmraid.sys gibi 3 4 dosyayı yükleyemiyor diye bi uyarı geliyor ekrana.Hangi xp cdsi ile denediysem sonuç alamadım.Esc tuşu ile bu dosyaları atla dediğimde windows yüklemesini bitiriyor ama tam windows ilk kez açılıp yükleme devam edileceği zaman resimdeki gibi uyarı çıkıyor karşıma.3 gündür uraşıyorum bilen varsa yardım etsn lütfen.Kasayı tekmelememek için kendimi zor tutuyorum....
başka bi cd yle denemişin fakat bu sorun donatılsal olarak gözükmüyor sen bide usb leri kapatıp dene oda olmazsa bi bilgisayarcıya git
sata disk driverlarını anakartın sitesinden indirip dene bakalım
sata driverinden olma ilhtimali yüksek tabi ama anakartın bios ayarlarında raid özelliği açık olabilir ona bak ve raid yazan kısmı non raid yap
quote:
Orjinalden alıntı: barkinaksoy
sata disk driverlarını anakartın sitesinden indirip dene bakalım
zaten öle yaptım anakartın cdden denedim olmayınca siteden indirdim o da olmadı
quote:
Orjinalden alıntı: saltuk_bugrahan
sata driverinden olma ilhtimali yüksek tabi ama anakartın bios ayarlarında raid özelliği açık olabilir ona bak ve raid yazan kısmı non raid yap
kardeş bu anakartla ilgili bi yerde biosa girip o ayarı raid yapın yazıyor.ben öbür türlü hiç denemedim onu bi deneyip buraya yazarım saolasın...
quote:
Orjinalden alıntı: n31tZch3
quote:
Orjinalden alıntı: saltuk_bugrahan
kardeş bu anakartla ilgili bi yerde biosa girip o ayarı raid yapın yazıyor.ben öbür türlü hiç denemedim onu bi deneyip buraya yazarım saolasın...
non-raind de yaptım yine aynı hatayı verdi.Çıldıracam ya !!!
valla bende sabahtan beri ugrasiyorum tamamen sizinki ile ayni soruno lanet mavi ekran bendede cikiyor bana hdd degistir dediler senden de yardim bekliyorum cozersek cozecez yoksa cumartesi degistirecegim ben diski
sabit diskinizde bir sorun olduğunu sanmıyorum, ilk yüklemeye başladığınızda f3 ile dos komut promptuna düşün ve karşınıza gelen satıra fdisk yazıp enter e basın bu işlem önemlidir bilen biri ile yapılması önerielir, sırsıyla 3,1 ve enter e basılır daha sonra 1,1 enter e basıp partesion ları oluşturup formtlamaya geçiniz, bilen birisi konusunda ısrarcıyım...başarılar
quote:
Orjinalden alıntı: emrekaptan
sabit diskinizde bir sorun olduğunu sanmıyorum, ilk yüklemeye başladığınızda f3 ile dos komut promptuna düşün ve karşınıza gelen satıra fdisk yazıp enter e basın bu işlem önemlidir bilen biri ile yapılması önerielir, sırsıyla 3,1 ve enter e basılır daha sonra 1,1 enter e basıp partesion ları oluşturup formtlamaya geçiniz, bilen birisi konusunda ısrarcıyım...başarılar
kardeş ii diyonda xp cdsi ile formatı zaten atıyoruz.Sorun yüklemede fdiskle yaparsak yüklemede bi sorun çıkmayacağından emin misin?
quote:
Orjinalden alıntı: n31tZch3
quote:
Orjinalden alıntı: emrekaptan
kardeş ii diyonda xp cdsi ile formatı zaten atıyoruz.Sorun yüklemede fdiskle yaparsak yüklemede bi sorun çıkmayacağından emin misin?
hata kodlarindan bir tanesini microsoftun sitesinden baktim donanimi kaldirip tekrar yukleyin tekrar partisyonlayin falan diyodu ayrica onyukleme engelleyici viruste olabilirmis
Yaw bu bildigimiz RAM hatasi mavi ekran... slot degiştir tekrar dene eger olmazsa CD sürücüsünü degiştir kolay gelsin...
quote:
Orjinalden alıntı: FreNDy
Yaw bu bildigimiz RAM hatasi mavi ekran... slot degiştir tekrar dene eger olmazsa CD sürücüsünü degiştir kolay gelsin...
Bence de ram hatası var.Ram veya ramlardan biri sorunlu olabilir.Daha önce karşılaşmıştım.Kolay gelsin.
quote:
peki bu hata ne dostum
Kur bu dosyayi kopyalayamiyor viasraid.sys
yuklemeyi cd den yapiyorsaniz win XP cd sinin cd rom surucusunde olmasini saglayiniz
yani windows cildirtir adami zaten xp cd si cd rom surucude yaw bakalim pardusu indiriyorum bide onu kuracam o kurulucak mi bakalim
quote:
valla ramin slotunu degistirdim yine yani sorun yaw cildiracagim yaww cd rom surucude mi problem anlamadim gitti
bnim kuzendede aynısı vardı.. hdd nin kablosunu değiştirdiler oldu.. ama onda oyun arada kesilip oluyodu..
evet ram hatası... Fazla ısındığı için de yapabilir...
quote:
Orjinalden alıntı: devilucifer85
ram la nasil oluyor anlamadim peki windows kurarken kuracagim bolumu secip dosyalari kopyalarken
viasraid.sys kopyalanamadi diyor windowsun cd rom surucude olmasini saglayiniz diyor bu da mi ramden
kaynaklaniyor
gerci ram fazla isiniyo bu aralar peki sorun ramdeysa cozum onerin nedir dostumm
quote:
Orjinalden alıntı: drgladius
quote:
Orjinalden alıntı: devilucifer85
ram la nasil oluyor anlamadim peki windows kurarken kuracagim bolumu secip dosyalari kopyalarken
viasraid.sys kopyalanamadi diyor windowsun cd rom surucude olmasini saglayiniz diyor bu da mi ramden
kaynaklaniyor
gerci ram fazla isiniyo bu aralar peki sorun ramdeysa cozum onerin nedir dostumm
RAM larin çözümü yoktur kardeşim garanitisi varsa gönder yoksa yenisini alacaksin bide CD okuyamiyo .sys uzantili dosyalari bak 3 tane sorun olabilir RAM---CD---CD sürücü başka bişey olamaz anladigim kadariyla kolay gelsin
raid ayarını yapman lasım hocam biostan smartı falanda kapat farklı bi cd den de deniosan ramde problem vardır derim ben cok kes basıma geldi ramlar kopyalama yapamıo