Şimdi Ara

Format atarken Mavi ekran hatası ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
21.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde bir Toshiba Laptop var ve Vista lisansı sona erdiği için Format atıp Cracklı Xp kurmaya karar verdim ama ilk yükleme ekranındaki alt kısımda geçen yazılardan sonra pencere değişip Yükleme sayfası açılırken mavi ekran hatası veriyor ve harddiskin sağlam olup olmadığını kontrol edin ve Check /disk yapın gibi şeyler yazıyor 2 değişik XP CD 'si ile denedim ama sonuç aynı,Sizce ne yapmalıyım ? servise götürüp boşa para vermek istemiyorum.

• 2 tane ram takılıysa üstüne birini çıkarıp kurmayı dene genelde buna benzer açılan konuların sonunda ram hatası çıkıyor.
    ramlerin yerini değiştir birini tak diğerini çıkar alternatifleri dene belki faydası olur
    kolay gelsin
  • Dostum haklısın ama Laptop olduğu için bunu yapabileceğimi sanmıyorum.
  • asus laptop kullandım ondada benzer bi sorunu ramlerin yerini değiştirerek yapmıştım toshibaları bilmiyorum ama asuslarda ram yerlerini istediğim şekilde değiştirebiliyodum
    elindeki modelin tam adını yazarsan daha detaylı bakabilirim
  • Hocam söylediğiniz gibi açtım ve 2 ram 'dan 1 ini çıkardım yerlerini değiştirdim yine deniyorum olmuyor.

Hata Kodu şöyle ;

Teknik Bilgiler

*** STOP: 0x0000007B (0xF78D2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTürk -- 22 Nisan 2010; 14:13:01 >
  • hocam forumları biraz dolaştım net bi bilgi olmamakla beraber aynı soruna farklı çalışan çzöümler bulunmuş
    bi kaçının linkini veriyorum sende bi göz at

http://www.pcnet.com.tr/forum/windows-xp/193779-xp-kurulumu-lutfen-yardim.html
    http://www.cybertechhelp.com/forums/showthread.php?p=1086202

microsoftun forumuna mutlaka bakmışsındır onu ilave olarak yazmıyorum.
    kolay gelsin

• Çok Teşekkür ederim hocam ilginiz için,Biraz araştırayım verdiğiniz linkleri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran hatası
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kurmak istediğiniz xp'de sata driver olmadığı için mavi ekran veriyor. Bİos bölümüne girerek AHCI Kısmında ki bölümü Compatible gibi bir seçenek olacak onu seçiniz F10 a basıp çıkan uyarıya yes diyip format işlemine devam ediniz
  • biosu default haline getiriniz win7 veya vistada pek yaşanan bir olay değil ancak xp de olabiliyor bios genelde AHCI mod a ayarlı oluyor bundan dolayı sata driver istemektedir cihaz +sistem belleklerinide kontrol ediniz
  • Sata driver olmasa, harddisk bulunamadı diyerek kurulumu sonlandırır. Çok yüksek ihtimal Ram hatası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Kurmak istediğiniz xp'de sata driver olmadığı için mavi ekran veriyor. Bİos bölümüne girerek AHCI Kısmında ki bölümü Compatible gibi bir seçenek olacak onu seçiniz F10 a basıp çıkan uyarıya yes diyip format işlemine devam ediniz

• ve o laptopa xp kuracaksan bios dan ahcı modunu devre dışı yapman gerekli satayı tanımaz ise forumda konuşar mevcut sata driverli bir xp cd si hazırlayabilirsin
  • XP de mavi ekran ile karşılaşıpta Win7 de sorun çıkarmayan okadar çok bilgisayar kurdumki anlatamam. bıktım zaten XP nin bu saçmalıklarına. hiç uğraşma, windows 7 kur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazuya7

XP de mavi ekran ile karşılaşıpta Win7 de sorun çıkarmayan okadar çok bilgisayar kurdumki anlatamam. bıktım zaten XP nin bu saçmalıklarına. hiç uğraşma, windows 7 kur.

Burada Xp'den bahsediyoruz tabi kide böyle bir sorun verecektir. Artık Yıllandı Xp, Windows 7'de tüm satalar var o yüzden böyle bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. Nette satalı bir çok xp cd si var. Xp kurarken mavi ekran veriyorsa bunu Xp'de bulmayınız lütfen
  • Aynısını windows 7de yaşıyorum. Yardım lütfen..
  • Hocam bende de Asus Laptop var bende ikinci el olarak aldım temiz ama laptop işte o laptopa format atmayı denedim windows 7 idi xp yapayım dedim önce mavi ekran hatası verdi bende herhalde yüklenilen işletim sistemi yükseltilir ama düşürülemez diye bende windows 7 yi tamamamen sildim pc den bilgisayar freedos oldu taktım xp cd lerini olmadı tam 8 tane farklı denedim bende orjiinal xp lisanslı var onu dahi denedim yien arkadaşın dediği mavi ekran hatası veriyorum ya dedim şu ramleri değiştirem Çıkardım laptopum ram slotlarına baktım sadece tek slot ve o slotta da 4 gb :D gelde bu işin içinden çık :D
  • Biraz amatörce olacak ama :D Modifiyeli bi xp böyle sorunları çözüyor

xp kurulumda sata raid desteği olmadığı için hardisk'e ulaşamıyor linkteli xp'le konu komsu herkesi zamanında formatladık bi sorun cıkarmadı

Birde Sen dene

http://ultraxp.blogcu.com/ultraxp-plus-v2-dec-10/9282523
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur.mertt2

Biraz amatörce olacak ama :D Modifiyeli bi xp böyle sorunları çözüyor

xp kurulumda sata raid desteği olmadığı için hardisk'e ulaşamıyor linkteli xp'le konu komsu herkesi zamanında formatladık bi sorun cıkarmadı

Birde Sen dene

http://ultraxp.blogcu.com/ultraxp-plus-v2-dec-10/9282523

format atarken mavi ekran sorunu bendede çıktı, dediğinizi yapmak istedim fakat indirme linkleri silinmiş indiremedim malesef :S

• çözüm çıkmadı sanırım.

win7 yüklü netbooktan xpye geçerken aynı sıkıntı oluyor
  • CEVAP BURDA TESEKKUR EDERIM ARKADAŞIM.... 3GÜNDÜR KAC TANE FORUMDAN OKUDUM ŞU OLAYI VE EN KISA VE NET OLARAK ANLATMISSIN ELLERİNE SAĞLIK...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.