Arkadaşlar elime bir laptop geçti tahminim 3-4 senelik rahat var. Pc'de şöyle bir durum var windows artık format at diye bağrıyor çünkü üstünü altına getirmişler bende format atıyım dedim ama bir kaç problemle karşılaştım ; 1- Dvd-room bozuk 2- Boot menüsünde usb boot yapabilme ayarı yok (usb'ye xp entegre edip format atmayı denedim olmadı) olanlar -hdd -cd/dvd-network lan-rekovery..
yukardaki format seçeneklerinden başka aklıma hdd'yi çıkarp başka pc'de format atıyım dedim ama laptop benm değil kurcalamak istemedim sizlerden ricam normal yollardan başka seçenekler veya Usb ile başka format atma yöntemi var mı? şimdiden teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: tankisii
harici cdrom takıp deneyebılırsın
Aklıma geldi ama elimde yok malesef genede sağolasın ilgilendiğin için
http://forum.donanimhaber.com/m_31848986/tm.htm burayı bir oku burada flash diskinizi bilgisayara dvdrom gibi nasıl tanıtılabileceği anlatılıyor eğer yapabilirsen bu şekilde olur ama biraz riskli bir yöntem gözden çıkardığın bir flash disk üzerinde dene flasdiskin kullanılmaz olma ihtimali var bilgisayarın için herhangi bir risk yok
Harici cdromdan boot edilemiyor. Ben bu şekilde çok uğraşmıştım ama olmadı. Bu arada bu laptoplara içeriden format atılabiliyor olması lazım.
Usb belleginizi taktiginizda boot hdd sıralamasında gormuyor musunuz? usb bellekler kendini hdd sınıfında tanıtır biosa
quote:
Orijinalden alıntı: kara duman
http://forum.donanimhaber.com/m_31848986/tm.htm burayı bir oku burada flash diskinizi bilgisayara dvdrom gibi nasıl tanıtılabileceği anlatılıyor eğer yapabilirsen bu şekilde olur ama biraz riskli bir yöntem gözden çıkardığın bir flash disk üzerinde dene flasdiskin kullanılmaz olma ihtimali var bilgisayarın için herhangi bir risk yok
hmm bak bu yöntem hiç aklıma gelmedi ama seninde dediğin gibi gözden çıkarmak lazım flash'ı sağolasın
wintoflash diye bi yazılım var... programla flash diskine işletim sistemi entegre et windows xp için 1 yada 2 gb diğerleri için 4 gb flash kullanmalısın. ben de netbooklara böyle format atıyorum şimdiye kadar bootda sıkıntı çekmedim... bence bide böyle dene en son yöntem sana kalmıs kendine güvenirsen notebook ise hdd çıkar başka bilgisayarda formatla sonra tekrar notebooka tak...