Şimdi Ara

Format Atmayı Engelleyen Firewall kurulu Windows bilgisayarlara nasıl format atılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üniversitemde bulunan tüm Windows cihazlarda Firewall kurulu ve tüm bilgisayarlarda "user" yetkilendirilmesiyle oturum açılmış.

Üniversite IT bölümümüz maaşlardan kaynaklı tamamen ekip olarak işi bıraktılar.

Kısacası bu Firewall; internetten herhangi bir dosya indireceğiniz zaman size kullanıcı adı ve parola ekranı çıkarıp indirmek için izin istiyor, herhangi bir program kurmak veya kaldırmak istediğiniz zaman yine kullanıcı adı ve parola ekranı çıkıyor. Her akşam 21:30'da tüm bilgisayarlar açık olsa dahil, üzerinde işlem yapan insanlar olsa bile otomatik olarak hepsi 21:30'da kapanıyor. Böyle bir Firewall var ve Program Files, System32, Temp vs. dosyalarını tek tek taradım fakat elle tutulur bir firewall ismine rastlamadım. Windows 10 Home cihazlar olduğu için BitLocker'da yok. Bu bilgisayarların tamamı uzaktan kontrol edilebiliyor; uzaktan otomatik bağlantı, uzaktan program kurma, belirli bilgisayarların tüm erişimine izin verme vs. gibi.

Bugün bana bu güvenlik duvarı olan bilgisayarlarda (ekrana pop-up şeklinde gelen admin kullanıcı adı şifreyi kimse bilmiyor) format atmam rica edildi.

Her yolu denedim(bios'ta herhangi bir şifre veya değiştirilmiş bir ayar yok, varsayılan ayarlarda); bios pilini çıkarıp taktım, usb ile format denedim, biosta bulunan tüm bootları USB'ye çevirdim (her seferinde kendi kendine yeniden başlıyor bilgisayarlar), Shift tuşuna basılı tutarak "Yeniden Başlat"mayı denedim, "Bu Bilgisayarı Sıfırla"ya tıklandığı an sistem kendini yeniden başlatıyor ve hiç bir şekilde formata izin vermiyor. Güvenli Mod vs. zaten asla açılmıyor.

İnterneti ve forumları uzun uzadıya araştırdım, belki benim search ve seo araştırmam yanlış olmuş olabilir belki bu sistemin adı firewall olmayadabilir bilmiyorum, aranızda daha önce böyle bir sistemle karşılaşan ve bu sistemi bir şekilde çözen arkadaşlar var mı? Varsa eğer müsait zamanınızda cevap yazabilir misiniz?

Not: Ekran görüntüsünü Google'dan buldum, bire bir aynı ekran fakat yazılar farklı sadece.

• tarkandakikurt kullanıcısına yanıt
    Çalışır mı bilmiyorum ama hard diski, harici disk gibi başka bir bilgisayara usb ile bağlayıp biçimlendirsen olur mu acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @efyavas cevabın için teşekkür ederim, yarın ilk işim ssd'yi farklı kişisel bir bilgisayara bağlayıp öyle deneyeceğim

• Usb ye puppy linux kurup c yi silmeyi denesen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efyavas kullanıcısına yanıt
    En temizi bu gibi. Sonucu da yazarsan herkes faydalanır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • efyavas kullanıcısına yanıt

@efyavas 'ın tavsiyesi "Çalışır mı bilmiyorum ama hard diski, harici disk gibi başka bir bilgisayara usb ile bağlayıp biçimlendirsen olur mu acaba?" üzerine denedim, ssd kutusuna farklı bir ssd taktığımda pc görüyor fakat firewall yüklü ssd'yi taktığımda görmüyor :D adamlar nasıl bir sistem yapmışlarsa artık kafayı yedirtecek bana 3 gündür

• Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

Haftasonu @Diktatör58 'in tavsiyesini deneyeceğim, gelişmeleri yazarım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.