Şimdi Ara

Format attım fakat XP kuramıyorum, işletim sistemsiz kalıverdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evdeki eski kurt bilgisayarımın üzerindeki ölü toprağını atmak amacıyla bir format atmaya kalktım, C yi D yi falan sildim, C'yi formatladım hadi bakalım XP'yi kurcaz şimdi az kaldı derken XP nin kurulum ekranının gelmesi gereken aşamada o ekranı 2-3 sn gördüm sonra bilgisayar kapandı. 3-4 sefer bu durum tekrar etti, daha sonra o aşamaya bile gelemeden "Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM" hatasını almaya başladım. İnternetten okuduğum birkaç bir şey ile kurtarma konsolundan denedim düzeltmeyi, onda da her seferinde erişim engellendi hatasını aldım. Dedim bari baştan başlayayım uzun sürsün bizim olsun falan mantığıyla, bu sefer de Kur ekranında ilk "enter"a bastıktan sonra gelen kurmak istediğiniz yer falan kısmı gelmiyor, bilinmeyen birşeyler yazıyor alt alta sonrasında da mavi ekran veriyor.

Yaşadığım süreci adım adım anlattım, umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar

Saygılar.

• cd bozuk olabilir farklı bir xp cd deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

cd bozuk olabilir farklı bir xp cd deneyin.

kurulum yarıda kalmamış win acılmıor diyor arkadaş cd ile alakası yok yani..
  • w7 den xp ye çevirmeye çalıştığında çoğu zaman verir bu hatayı. w7 den dönüş mü yapmaya çalışıyorsun. yoksa xp den xp ye mi geçiyorsun. bi de ramlarını söyler misin tek mi çift mi onları da söyle önemli çünkü
  • eski kurtta w7 olacagını sanmam :)
  • kurulum yarıda kalmamış ne demek windows ekranı gelmeden kapatıyor başlangıç dosyaları arızalı muhtemelen ya sistemi onarmalı yada farklı bir cd ile format atmalı söyleneni anlammışsın. xp kurarken bu hatayı almış kurduktan sonra windows ekranının gelmemesi olayı değil arkadaş biraz karışık anlatmış tabi karıştırmak normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellat87

eski kurtta w7 olacagını sanmam :)

Aynen dostum, XP'denn XP'ye idi format.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harddiskini test etmeni oneririm.Ramlar de de sorun olabilir.Ama harddiskten suphelenmelisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum biosa gir bi bölüm vardı adını unuttum karıştır biraz bulursun ahci raid ide 3 seçenek oluyodu sanırım şuan sende ahci seçili ide'ye getir onu format atarken bu yüzden hata verebiliyor bazı pcler
  • Pc'yi aç sonra Xp cdsini masaüstüne kopyalamayı deneyin, kurum ekranını görüp dosya bozuk hatası alıyorsanız cd hasarlı olabilir.

c ve d sürücülerini xp kurulum aşamasında mı sildiniz? Yani kesnin cd'den mi boot oldu? Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı hatası cd'den değil sizin hdd'denizden geliyordur.Kurulum bölümünü kesin gördünüz mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skull911

Pc'yi aç sonra Xp cdsini masaüstüne kopyalamayı deneyin, kurum ekranını görüp dosya bozuk hatası alıyorsanız cd hasarlı olabilir.

c ve d sürücülerini xp kurulum aşamasında mı sildiniz? Yani kesnin cd'den mi boot oldu? Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı hatası cd'den değil sizin hdd'denizden geliyordur.Kurulum bölümünü kesin gördünüz mü?

Evet hocam normal kurulum aşamasında sildim C ve D'yi. Harddiskten şüpheleniyorum ben de ama yenisini almadan önce kesinlikle emin olmam gerek bozukluğundan, boşa para vermeyelim. Ne yapmamı önerirsiniz ?
  • hdd yi varsa başka bir bilgisayara tak tam biçimlendir hataları düzelt de. bilgisyarın ne kadar eski bilemem ama biosa giriş yaptığında birçok bios özelliğinde memory test kısmı vardır. buradan hdd yi bi tarattır. zaten bad sector varsa onları tamamen öldürür. hdd nin geri kalanını kullanabilrsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutucuk

quote:

Orijinalden alıntı: Skull911

Pc'yi aç sonra Xp cdsini masaüstüne kopyalamayı deneyin, kurum ekranını görüp dosya bozuk hatası alıyorsanız cd hasarlı olabilir.

Evet hocam normal kurulum aşamasında sildim C ve D'yi. Harddiskten şüpheleniyorum ben de ama yenisini almadan önce kesinlikle emin olmam gerek bozukluğundan, boşa para vermeyelim. Ne yapmamı önerirsiniz ?

Şu konuyu inceleyin;
    http://forum.donanimhaber.com/m_24944459/tm.htm
    galiba hdd hasarlı.

• p.magic ile diski biçimlendir. c yi aktifleştir. daha sonra tekrar kurulum yap. hdd yi kontrol etmek için dos altında scandisk çalıştır. biraz uzun sürebilir taraması.
  • MAXTOR Blast'tı sanırım o programla diski tamamen sil.
  • yukarıda arkadas bahsetmiş remler çift ise birini çıkarıp oyle format at çalıştıktan sonra diğer remi takabilirsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.