Şimdi Ara

Format Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evt konu şu ben bilgisayarımı çok kötü kulandım ve bi sürü saçma sapan dosya var ve bilgisayarda C: diskinde 1mb boş alan var az kaldı çökmesine.Bu yüzden format atacam ama benim pc vista ve format cd si yok bilgisayarcıdan format atacam bildiğim resmi bi teknik yardım merkezi var ordan daha önce yapmıştım ama arıza oldunda format atırtmıştım şimdi ben bilgisayarımı yeni almış gibi hiç bi dosya olmasın fabrikadan çıkış haliyle falan olsun diye format atacam benim istedimi yapacak format çeşidi hangisi sanırım format çeşitleri var bana bi açıklarımısınız hangi format çeşidini attirim bilgisayarcıya tamamen kalıcı olarak herşey silinsiz bilgisayarı yeni almış gibi olsun fabrika çıkışı gibi olsun bunu hangi format çeşidi yaptırır hangi format çeşidini atirtim ?????

• Madem bilgisayarcıya yaptıracaksınız. Bunları ona da anlatın anlar. Anlamazsa başka bilgisayarcıya gidin ona sakın elletmeyin makinenizi :)
  • Hard format de onlar anlar.
  • Daha önce format çeşitlerini araştırdım biraz.Bu Hard Format , Low Formatla aynı şeymi yoksa 2 si farklımı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuahxD -- 7 Mart 2011; 20:06:00 >
  • hdd deki bütün part.ları silip, yeniden oluşturun istediğiniz gibi kafi gelir. LLF falan tehlikeli iş; gerek yok.

+
    formatı kendin de atabilirsin. çok kolay gerçekten.. paran cebinde kalır.

internette adım başı Win7 linkleri var..
    Tavsiyem win7 home premium SP1. ram 4GB ve üzeri ise; x64, değilse x86 öneririm
    bu konuda nasıl format atılır resimli anlatılmış.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29885855/tm.htm

Windows 7 Home Premium with Service Pack 1 (x64) - dvd (Turkish)  
    File Name: tr_windows_7_home_premium_with_sp1_x64_dvd_621606.iso
    SHA1: 4B2012C9F7A3F8F28CA48A30697F2DF636DD429B ISO/CRC: BDADB076

Windows 7 Home Premium with Service Pack 1 (x86) - DVD (Turkish)
    File Name: tr_windows_7_home_premium_with_sp1_x86_dvd_621013.iso
    SHA1: B5E232F077BD8750EFDFD9F19DC97A3BA8A4871E ISO/CRC: ADC9A63A

kolay gelsin

• ArdilesS sen orda "hdd deki bütün part.ları silip, yeniden oluşturun istediğiniz gibi kafi gelir. LLF falan tehlikeli iş; gerek yok." Senin burda dedin bütün partları falan siler dedin Hard Formatmı??? Bide LLF tehlikeli iş dedinde Low Formatmı??? Bunun cevabı gelince herşey kafamda yerleşecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.a.sezen

Madem bilgisayarcıya yaptıracaksınız. Bunları ona da anlatın anlar. Anlamazsa başka bilgisayarcıya gidin ona sakın elletmeyin makinenizi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: PuahxD

ArdilesS sen orda "hdd deki bütün part.ları silip, yeniden oluşturun istediğiniz gibi kafi gelir. LLF falan tehlikeli iş; gerek yok." Senin burda dedin bütün partları falan siler dedin Hard Formatmı??? Bide LLF tehlikeli iş dedinde Low Formatmı??? Bunun cevabı gelince herşey kafamda yerleşecek.

evet öyle de denebilir. bütün veriler silinir, fabrika çıkışı gibi olur. partition'ları falan en baştan ayarlarsın

evet low level format. çok zoraki olmadıkça önerilmez. profesyonel işidir. hdd bozulabilir..
  • Çok tşkkrler

• Rica ederim, kolay gelsin
  • sa herkese ıyı gunler dılerım benım bı sorunum var acer laptopum var yenı sıstem ben xp ye cevırmek ıstıyorum ama dısk surucusunu tanımıyor nasıl duzelte bılır ve nasıl xp ye cevırrıım yardımınızı beklıyorum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

hdd deki bütün part.ları silip, yeniden oluşturun istediğiniz gibi kafi gelir. LLF falan tehlikeli iş; gerek yok.

+
    formatı kendin de atabilirsin. çok kolay gerçekten.. paran cebinde kalır.

internette adım başı Win7 linkleri var..
    Tavsiyem win7 home premium SP1. ram 4GB ve üzeri ise; x64, değilse x86 öneririm
    bu konuda nasıl format atılır resimli anlatılmış.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29885855/tm.htm

Windows 7 Home Premium with Service Pack 1 (x64) - dvd (Turkish)  
    File Name: tr_windows_7_home_premium_with_sp1_x64_dvd_621606.iso
    SHA1: 4B2012C9F7A3F8F28CA48A30697F2DF636DD429B ISO/CRC: BDADB076

Windows 7 Home Premium with Service Pack 1 (x86) - DVD (Turkish)
    File Name: tr_windows_7_home_premium_with_sp1_x86_dvd_621013.iso
    SHA1: B5E232F077BD8750EFDFD9F19DC97A3BA8A4871E ISO/CRC: ADC9A63A

kolay gelsin

evet gerçekten şu format işini kullanıcılar çok büyütüyor ve boşuna paralarından oluyor. halbukı bi kaç şıkkı işaretleyip ileri demekten ibaret helekı win7 kuruyorsanız
    Adamlar bı formata 20-50 tl arası para alıyolar bılmeyenlerde bu parayı bayılıyor.Yazık gerçekten

• kardes benım sorunum yenı sıstem pc xp ye cevrılmıyor xp cd taktım da yanlıs verı dısk dıyor ılk basta ne yapıp xp uyumlu yapıp ardından format atmam lazım yardımcı olursanız sevınırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenk__20

sa herkese ıyı gunler dılerım benım bı sorunum var acer laptopum var yenı sıstem ben xp ye cevırmek ıstıyorum ama dısk surucusunu tanımıyor nasıl duzelte bılır ve nasıl xp ye cevırrıım yardımınızı beklıyorum :(

orjinal xp cdlerinde sata sürücüleri olmadığı için format sırasında diski görmemesi ve hata vermesi normaldir. xp cdsine sata sürüceülerini entegre edip baştan cd ye yazmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 7 Mart 2011; 22:05:53 >
  • pekı bunu nasıl yapıcam kardes entegre etmeyı ogrenebılcegım veya yararlanabılcegım bır yer warmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenk__20

pekı bunu nasıl yapıcam kardes entegre etmeyı ogrenebılcegım veya yararlanabılcegım bır yer warmı ?

bir araştırın. birkaç siteye bakın öyle yapın her sitedeki yöntem işe yaramıyor çünkü.
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&client=firefox-a&hs=Mch&rls=org.mozilla%3Atr%3Aofficial&q=xp+sata+entegre+etme&aq=1&aqi=g1&aql=&oq=xp+sata+ente

• wesker7 kardeş heralde bizde para vermeye bayılmıyoruz yada ben diyelim diğerlerini bilemem kendim format atabilrim çok basit ama vista benimki vista çıktdından beri artık format cd sini vermiyolar format atma cd si olsa bende atarım ama yok ondan bilgisayarcıya götürüyorum sahtecilikle vista alırsanız bilemem benimki orjinal.Cd olsa atarıım!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuahxD -- 7 Mart 2011; 22:25:39 >
  • quote:

wesker7 kardeş heralde bizde para vermeye bayılmıyoruz yada ben diyelim diğerlerini bilemem kendim format atabilrim çok basit ama vista benimki vista çıktdından beri artık format cd sini vermiyolar format atma cd si olsa bende atarım ama yok ondan bilgisayarcıya götürüyorum sahtecilikle vista alırsanız bilemem benimki orjinal.Cd olsa atarıım!!!

windows alırken cd yemi para veriyorsunuz yoksa activasyon kodunamı. cd nin değeri 1 tl bile değildir. internetten orjinal (ekleme yapılmamış) bir cd indirip format atıp sahip olduğunuz yasal lisansla activasyon yapmanız tamamen yasaldır. sonuçta cd nini değil activasyon kodunun paylaşımı illegaldir.
  • quote:

wesker7 kardeş heralde bizde para vermeye bayılmıyoruz yada ben diyelim diğerlerini bilemem kendim format atabilrim çok basit ama vista benimki vista çıktdından beri artık format cd sini vermiyolar format atma cd si olsa bende atarım ama yok ondan bilgisayarcıya götürüyorum sahtecilikle vista alırsanız bilemem benimki orjinal.Cd olsa atarıım!!!

burda paylaşmak yasakmı bılmıyorum ama ıllegalı legal yapabılıyorsun kardeş çare tukenmez yani
    netten indir win7yi cd dvdyede atmana gerek yok indir deamontoolsu kur pcne deamontoolsa sağ tıkla ımagemount yap windows ustunden win7yi kur
    netten Vista7 Slic Ldr programınıda indir aktif et illegal oldu legal
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.