Şimdi Ara

format ilerlemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • intel pentium 3 pc'de win98 varken Xp kurmak istedim.Kurulum kur dosyalarını yükledikten sonra reset atıyor buraya kadar normalken reset attıktan sonra tekrar kurulum başına geliyor,ilerlemiyor.Hard disce başka bir pc'de xp yükledim fakat eski pc'ye takınca açılmıyor.İşlemci üzerindeki ışık yanıyor enerjisi var bütün jumper sıralamalarınıda teker teker denediğim halde acamıyorum..sorunu anlayabilen var mı?

• sorun ram kaynaklı gözüyor .. 1 den fazla ram varsa diğerlerini çıkar öle dene
  • işlemci üzerindeki pili çıkarıp 5 dk. sonra yeniden taktım başlattım biosdan zaman ayarlarını güncelledim fakat yinede açılmıyor.Siyah ekran sol üst köşesinde bir tane (-) işareti yanıp sönüyor başkada bişey olmuyor.
  • farklı bir ram taktım ama yine olmadı
  • Selamlar ctar33...

Bahsettiğin sol üst köşedeki imleç, ne zaman yanıp sönüyor? Bios verilerini okuduktan sonra mı, önce mi? Yani makine ilk açılırken siyah ekranda BIOS tanıtım yazıları geliyor mu? işlemciyi, ram belleği, hard diskleri, CD-ROM ları vs... tanıyor mu?

Eğer bios ekranı açılmıyorsa, donanım kaynaklı problem olabilir.

Çünkü bir kez benim başıma gelmişti : Yeni bir hard diske Windows 98 kurdum. Kurulumdan sonra windows'un ilk açılış ekranı gelmedi ve ekranda

"85 Hz, FREQUENCY OUT OF RATE" uyarısı almıştım.

Kısacası monitörden kaynaklanan donanım sorunu yüzünden beni yarı yolda bırakmıştı... Sizin monitor Philips mi? Eğer Philips ise frekans sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

Eğer Bios yazıları görünüyor , windows başlamıyorsa, bir ihtimal RAM yetmeyebilir; çünkü XP minimum 128MB ram ister.

Selamlar...

• buna benzer bir olay bende yaşamıştım

format atmak istediğim bir pc yi boot ediyordum tam xp logosunun geldiği ekranda takılıp kalıyordu

hdd yi sildim yeniden yapılandırdım ve fat32 olarak biçimlendirdim sorun çözülmüştü

ram den kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüm fakat rami değiştirmişsin

umarım halledersin
  • imleç bios verilerini okuduktan sonra çıkıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sadece bir fikir

harddiskin boyutu ne kadar,belki harddisk xp yi kaldırcak güçte değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sumituran -- 6 Ocak 2007; 8:29:39 >
  • CD kesin sağlamsa RAMlerin slotlarını değiştirerek deneyebilirsiniz. Ya da başka RAMlerle kurmayı deneyin..
  • arkadaşlar aynı sorun bende de var.
    benim bilgisayar p4 3.04, 1 gb 400 mhz ddr ram.

1 gb in gerçi 512 si bozuldu, şu an diğer 512 üzerinden çalıştırıyorumi

evde bir bilgisayar daha var, onun ram sd. ddr i orada deneyemem. (sorun ram de olabilir demişsiniz)
    ram de sorun olup olmadığını nasıl anlarım? bilgisayar düzgün açılıyor.

şimdi slot değiştirdim deniyorum bakalım.

benim anlamadığım, ram de bir sorun varsa, bilgisayar nasıl kur dosyalarını kopyalıyor, açılıyor, işlemleri yapıyor?

harddisk 80 gb samsung, yeni aldım eski harddisk bozulmuştu..

(disk okuma hatası veriyordu)

sakın ha sakın P4 de 250 Wattlık güç kaynağı kullanmayın, ben kullandım, tüm bilgisayar babalara geldi diyebilirim :) şimdi hepsini yeninden yapmaya çalışıyorum işte.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

dip not: ddr destekleyen anakartta sd ram kullansam olur mu

en yeni güncelleme: slot değiştirmek yemedi, yine aynı şekilde tekrar ediyorum. beff hatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinrecan -- 6 Ocak 2007; 12:28:39 >

• son durum:

harddiski 256 mb sd ram p4 1.7 olan evdeki diğer bilgisayara bağladım. onun harddiskini çıkarrtım. (onda da xp yüklü, kaldırabiliyor yani) yien aynı durum. format ilerlemiyor..

hayır teknoloji bedeviliğine yeni bir bakış açısı mı getirdim anlamadım ki?

harddisk bozuk diyecem ama yeni aldım harddiski yahu, testten geçmiyor mu bu harddiskler, ayrıca harddisk bozuksa nası bu seviyeye kadar geliyor değil mi?

topkapı vatana kadar bir daha kasa taşımak çok zor geliyor yahu. ömrmü çürüttün teknoloji ömrümü.
  • Sen birde şu xp cd sini değiştirsene.başka bir cd dene.birde başka pc de hard diske yüklediğin xp diğer makinada çalışmaz sanırım.
  • hardiske başka bir pc de xp yi kurdum yani kurulum cd si saglam ve hard diske kurabildigime göre harddisc de saglam görünüyor fakat aynı hard disci diğer pc ye taktıgımda açmıyor..açılıyor gibi yapıyos biosu okuduktan sonra boş siyah ekranda yanıp sönen imleçten başka bişi yok daha da ilerlemiyor..
  • kardeş sorunun anakarttan kaynaklanabilir %95 bence sorun boardda bende de buna benzer bise olmustu bourdum arızalı cıktı sonra
  • olmuyor yaa boşverin yinede hepinize teşekkür ediyorum ben sorunun çözümü için bir tamir servisine götürüyorum kasayı boşu boşuna gecenin kaçından beri uğraşıyorum uykusuz uykusuz sabahın köründe bide işe gittim iyi mi..:))) Tamirci uğraşsın dursun...tekrar teşekkür ederim bütün arkadaşlara..Haa bu arada merak etmeyin tamirden sonra sorunun ne oldugunu öğrenebilirsem burada paylaşırım..
  • ntfs ve fat32 problemide olabilir.

her iki kurulumunuda ntfs veya fat32 olarak yap....

belki olur kolay gelsin.....
  • eger harddisk ine xp kurduysana xp hangi makinada kuruldu ise format sırasında anakart ı hafızasına alır senin anakartın ile diğer ankart arsında fark varsa açmaz
  • hmm evet harddisci başka pcde kurdum ve anakart aynı değil..ama eski pcde hardiski kuramıyorum format ilerlemiyor..
  • ARKADAŞLAR BENİM SORUNUM ÇÖZÜLDÜ. SİZİN DE AKLINIZDA BULUNSUN. BÖYLESİ PROBLEMLERDE, KUSURLU OLAN BÜYÜK İHTİMALLE HARDDİSKTİR.
    BENİM HARDİSKİM SORUNLU İMİŞ, DEĞİŞTİRDİK. (PİLİNDE SORUN VARMIŞ SANIRIM)

quote:

Orjinalden alıntı: sahinrecan

son durum:

harddiski 256 mb sd ram p4 1.7 olan evdeki diğer bilgisayara bağladım. onun harddiskini çıkarrtım. (onda da xp yüklü, kaldırabiliyor yani) yien aynı durum. format ilerlemiyor..

hayır teknoloji bedeviliğine yeni bir bakış açısı mı getirdim anlamadım ki?

harddisk bozuk diyecem ama yeni aldım harddiski yahu, testten geçmiyor mu bu harddiskler, ayrıca harddisk bozuksa nası bu seviyeye kadar geliyor değil mi?

topkapı vatana kadar bir daha kasa taşımak çok zor geliyor yahu. ömrmü çürüttün teknoloji ömrümü.

• Aynı işlemcili bir başka bilgisayarda format atmaya çalışarak HDD'nin sorunlu olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.