Arkadaslar merhaba benim sizlere birkac sorum olacak. Benim toshiba satellite p200 model bir laptobum var, laptopa aldigim gunden beri format atmadim ancak son donemlerde mavi ekrn sikintisi cekiyorum yani ne yaptiysam yapayim zaman zaman cikan mavi ekranlardan kurtulamadim. Driver olarak herseyi yeniledim ayrica sistemimde vista sp2 yi de kurdum. Simdi sorum su ki ben recovery cd si ile sistemi sifirlamak istesem yanilmiyorsam yedek disklerimdeki bilgilride kaybedebilrim. (tabi bu benim icin felaket olur). Kendim sisteme format atmak ve baska bir surum isletim sistemini kurmak istesem bunun mumkun olup olmadigini sormak istiyorum. Gerci bu alternatifi pek kullanmak istemiyorum cunku daha garantimin bitmesine birkac ay daha var ve garanti disi kalamasini istemiyorum, cunku mavi ekran hatalarinin donanimsal olabilecegi ihtimalini de dusunuyorum, eger ki boyle ise bari garanti kapsami ile ucretsiz parca degisimi yaptirabilirim. Ayrica bir dip not daha ben kendim sisteme format attigim da disk deki recovery bolumu de silinmis olur mu.. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler....
formatlarken recovry bolumunu göreceksin zaten o bolumu silmeden formatla birşey olmaz bir sıkıntı olursa eger tekrar recovry yapabilirsin
REcovery islemi daha mantikli gozukuyor aslinda cunku driver bulma falan gibi islemlerle ugrasmis olmuyoruz ama. Diger yedek diskdeki bilgiler kaybdeliyor galiba bu kesinmi. Kesin ise harici bir hdd ye ihtiyacim olacak o zaman...
Baska bir isletim sistemide yuklesemgun gelince tekrar o recovery kullanabilir miyim... Tabi recovery nin ait ldugu surumun yulu olasi gereki degil mi pc de... homeedition sa home edtion, veya ultimatesa ltimte gibi mi....