Şimdi Ara

Android telefonlarda format hard reset temiz kurulum nasıl yapılır, bilmeyenler içeri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
8
Favori
3.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ne zamandır videosunu çekmeye düşünüyordum fırsat buldum ve Android cihazlarda hard reset temiz kurulum nasıl yapılır bununla ilgili açıklayıcı bir video çektim.
    çoğu kişi biliyordur belki ama bilmeyenlere sayısı da oldukça fazla, videonun daha çok kişiye ulaşması için videomu beğenirsiniz sevinirim.
    recep topakyoutube
    Android telefonlarda format, hard reset, temiz kurulum nasıl yapılır.
    https://www.youtube.com/watch?v=NBnxF-Qcv6c&feature=youtu.be

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Evet hocam dediğiniz gibi çok fazla anlatım var ama,neredeyse çoğu kişi hard resetten önce Google hesabının kaldırılması gerektiğini söylemiyor, hey illaki söyleyen vardır.
    Ben birkaç yıl önce Google hesabını kaldırmadan cihaza hard reset attım, internetteki videoları izleyerek, cihaz açıldıktan sonra cihazda daha önce kullanılan Google hesabının şifresini istedi, ben de şifreyi bilmiyordum mecbur telefoncuya 50 TL vererek açtırdım.
    Yine geçen gün bir arkadaşım internetteki videoyu izleyerek format atmış, dedi ki cihaz açıldıktan sonra hesabın şifresini istiyor ben hesabın şifresini bilmiyorum, Didim Google hesabını niye kaldırmadınız ayarlardan, videoda öyle bir şeyden bahsetmediler bende kaldırmadım dedi.
    Yorumunuz için teşekkürler.
  • Bilgilendirme için teşekkürler.

• Avengers.90 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam

• receep 32 R kullanıcısına yanıt
    Ben genel yönetim den sıfırlamayı tercih ediyorum.

• Avengers.90 kullanıcısına yanıt
    Ben hard reset yöntemini tercih ediyorum, hem o menüye girmişken wipe cache partition yani önbelleği temizleme işleminide yapıyorum.

• Teşekürker çok yardımcı oldu
  • codebringer06 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eski androidlerde bu gerçekten iyi bir yöntemdi lakin 8'den itibaren ayarlardan sıfırlarsan da aynı işlemi yapıyor. Emeğine sağlık!
  • Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam, ben yine de bu yöntemi tercih ederim.

• Bunun yeni bir icatmış gibi anlatılması garibime gitti. Youtube ve internet üzerinde binlerce anlatım var. Yinede teşekkürler. Emeğe saygı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam dediğiniz gibi çok fazla anlatım var ama,neredeyse çoğu kişi hard resetten önce Google hesabının kaldırılması gerektiğini söylemiyor, hey illaki söyleyen vardır.
    Ben birkaç yıl önce Google hesabını kaldırmadan cihaza hard reset attım, internetteki videoları izleyerek, cihaz açıldıktan sonra cihazda daha önce kullanılan Google hesabının şifresini istedi, ben de şifreyi bilmiyordum mecbur telefoncuya 50 TL vererek açtırdım.
    Yine geçen gün bir arkadaşım internetteki videoyu izleyerek format atmış, dedi ki cihaz açıldıktan sonra hesabın şifresini istiyor ben hesabın şifresini bilmiyorum, Didim Google hesabını niye kaldırmadınız ayarlardan, videoda öyle bir şeyden bahsetmediler bende kaldırmadım dedi.
    Yorumunuz için teşekkürler.

• Twrp candır

• Bu hard reswtin faydaları nelerdir?

• doctor001 D kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer cihazı birkaç yıldır kullanıyorsanız ve cihazda aşırı bir yavaşlama varsa temiz kurulum yaparak cihazın normale döndürebilirsiniz,veya büyük güncellemeler sonrası örneğin Android 8 den Android 9 ara geçişlerde veya Android 9 dan Android 10 a geçişlerde güncellemeden sonra cihazda Bir takım sıkıntılar çıkabiliyor hızlı pil tüketimi ısınma yavaşlama gibi yine bunun içinde hard reset yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: receep 32

Hocam eğer cihazı birkaç yıldır kullanıyorsanız ve cihazda aşırı bir yavaşlama varsa temiz kurulum yaparak cihazın normale döndürebilirsiniz,veya büyük güncellemeler sonrası örneğin Android 8 den Android 9 ara geçişlerde veya Android 9 dan Android 10 a geçişlerde güncellemeden sonra cihazda Bir takım sıkıntılar çıkabiliyor hızlı pil tüketimi ısınma yavaşlama gibi yine bunun içinde hard reset yapabilirsiniz.
    Hocam A50 icin Android 10 bekliyoruz malum. Turkiye ye gelince hard reset düşünüyorum bende ancak daha önce hiç yapmadigim için soruyorum kusura bakmayın. Sizin buradaki her şey bana yeterli gelir mi? Ekstra bilmem gereken bir şey var mıdır? Bi kere telefonumdaki her şeyi bilgisayara vs. Mutlaka yedekleme yapacağım orası kesin.

Yok hocam ne kusuru
    Öncelikle bilgisayara tüm yedeklerinizi aldıktan sonra, ayarlar bölümünden de fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz ama ben bu yöntemi tercih ediyorum
    tuş kombinasyonları ile hard reset yapmadan önce ayarlardan hesaplar bölümünden Google hesabınızı kaldırın, çünkü hard reset işleminden sonra cihazda daha önce girili olan Google hesabının şifresini isteyebilir ve şifreyi bilmezseniz cihaz kilitli kalır o yüzden Google hesabınızı kaldırın
    Sonra cihazın şarjı en az %50 olsun ve cihazı kapatın, ses artırma ve güç tuşuna aynı anda basılı tutun Samsung yazısı gelince bırakın, gelen menüde videodaki dediğim işlemleri yaparak cihazı sıfırlayın, ayriyeten videoda söylemeyi unutmuşum hard reset menüsünde cache partition menüsüne girerek önbelleği temizleyebilirsiniz önce güncelleme yükleyin sonra sıfırlayın, elimden geldiği kadar yanlış yazmaya çalıştım ama bir yanlışlık olduysa affola görme engelliyim kendimi yazsam uzun sürer Google klavyenin sesli yazma bölümünden yazdırıyorum, yanlış yazma maya çalıştım.
    ayrıca format işleminden sonra resim müzik video gibi şeyleri bilgisayardan yükledikten sonra uygulamaları tek tek play Store'dan indirin uygulamaları yedikten yüklemeyin.
    Takıldığınız bir şey olursa sorun, elimden geldiği kadar cevaplarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: receep 32

Yok hocam ne kusuru
    Öncelikle bilgisayara tüm yedeklerinizi aldıktan sonra, ayarlar bölümünden de fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz ama ben bu yöntemi tercih ediyorum
    tuş kombinasyonları ile hard reset yapmadan önce ayarlardan hesaplar bölümünden Google hesabınızı kaldırın, çünkü hard reset işleminden sonra cihazda daha önce girili olan Google hesabının şifresini isteyebilir ve şifreyi bilmezseniz cihaz kilitli kalır o yüzden Google hesabınızı kaldırın
    Sonra cihazın şarjı en az %50 olsun ve cihazı kapatın, ses artırma ve güç tuşuna aynı anda basılı tutun Samsung yazısı gelince bırakın, gelen menüde videodaki dediğim işlemleri yaparak cihazı sıfırlayın, ayriyeten videoda söylemeyi unutmuşum hard reset menüsünde cache partition menüsüne girerek önbelleği temizleyebilirsiniz önce güncelleme yükleyin sonra sıfırlayın, elimden geldiği kadar yanlış yazmaya çalıştım ama bir yanlışlık olduysa affola görme engelliyim kendimi yazsam uzun sürer Google klavyenin sesli yazma bölümünden yazdırıyorum, yanlış yazma maya çalıştım.
    ayrıca format işleminden sonra resim müzik video gibi şeyleri bilgisayardan yükledikten sonra uygulamaları tek tek play Store'dan indirin uygulamaları yedikten yüklemeyin.
    Takıldığınız bir şey olursa sorun, elimden geldiği kadar cevaplarım.
    Bu uzun açıklayıcı cevabınız için çok teşekkür ederim. Görme engelli olduğunuzu bilmiyordum, estağfurullah. Güncelleme gelince ilk işim bu konuya girmek olacak zaten :)

Ne demek rica ederim hocam, ne diyelim inşallah sorunsuz bir güncelleme olur, bu kadar beklediğinize değer

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.