Arkadaşlar ilk sorunum bilgisayarı açınca her açılışta olmuyor yalnız. Chrome.exe dosyasından 50 den fazla açılmış oluyor ve buna istinaden bilgisayar kasıyor. Chrome kaldırıp tekrar kurdum aynı sorun devam etti. Bende format atayım sonra ne olacak dedim. Fakat elimde format cd si olmadığı için güvenilir bir siteden format cd si indirdim. Elimde cd olmadığı için dvd ye veri diski olarak yazdırdım format cd si olarak indirdiğim dosyaları. Format başlıyor fakat veriler alınıyor esnasınsa mavi ekran geliyor. Diğer sorunlara baktım denilenleri yaptım ama bir türlü düzeltemedim. Benim kafamda 2 tane soru işareti var. acaba indirdiğim format dosyalarını yanlışmı yazdırdım. Bir diğeride format dosyalarında hatamı var. Fakat programın içinden exe dosyasını tıkladığımda format sayfası geliyor. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler. Bu arada ram ile alakalı bir sorun yok ram çıkarıp denedim yine aynı mavi ekran geldi.
Mavi ekranda yazan ise bilgisayarınıza virüs kontrolü yapın. Yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicileri kaldırın. Sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin. CHKDSK/F komutunu çalıştırıp sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Format atmak mı istiyorsunuz yoksa sorunu çözmek mi ?
Format atarsam sorunun çözüleceğine inanıyorum o yüzden FORMAT.
quote:
Orijinalden alıntı: mimaremre87
Format atarsam sorunun çözüleceğine inanıyorum o yüzden FORMAT.
Format atmadan önce çözmeye çalışalım son çare format diyelim olur mu ?
Google Chrome kaldırıp tekrar kurun. Sisteminize virüs bulaşmış her haliyle belli..
Combofix programıyla virüs taraması yaptırın. Kaspersky Virüs Temizleme Aracı 2011 yazılımıda indirip son olarak virüsleri temizleyin.
Ben direk format istiyorum. Bunları yapmadan formata geçelim olurmu. Google chrome kaldırıp durdum birşey değişmedi. Hatta şuanda chrome yok fakat o resimdeki gibi görev yöneticisi. Zaten uzun süredir format atmıyordum benim için format en iyisi.
quote:
Ben direk format istiyorum. Bunları yapmadan formata geçelim olurmu. Google chrome kaldırıp durdum birşey değişmedi. Hatta şuanda chrome yok fakat o resimdeki gibi görev yöneticisi. Zaten uzun süredir format atmıyordum benim için format en iyisi.
İndirmiş olduğunuz Xp kurulum CD'sini Nero programıyla direk Cd'ye yazdırın.
Sonrasında formata başlayın sata destekli değilse mavi ekran vermesi normaldir. Bunun için Bios ekranında HDD için AHCı/İDE ayarı vardır bu bölümü bulun ve İDE olarak ayarlayın..
Sonrasında format atabilirsiniz.
Dediğinizi yapmadan şunu sorayım. Dvd ye yazdırdım ben bir sorun olur mu ?
Dediğinizi yapmadan şunu sorayım. Dvd ye yazdırdım ben bir sorun olur mu ?
Fark etmez Boot özelliğini bozmadan nero ile açarak direk yazdırın.
Deneyip sizi bilgilendiriyorum hemen.
quote:
Deneyip sizi bilgilendiriyorum hemen.
bios a girdim hiçbiryerde AHCI İDE ayarlarını göremedim. Fakat 2 yerde standart İDE yazıyordu. Bende tekrar denedim formatı yine aynı şekilde veriler hazırlanırken hata verdi. Anlamadım ben bu işi. Acaba bios işini beceremedimmi. Dediğiniz ayarlar tam olarak nerede acaba?
quote:
bios a girdim hiçbiryerde AHCI İDE ayarlarını göremedim. Fakat 2 yerde standart İDE yazıyordu. Bende tekrar denedim formatı yine aynı şekilde veriler hazırlanırken hata verdi. Anlamadım ben bu işi. Acaba bios işini beceremedimmi. Dediğiniz ayarlar tam olarak nerede acaba?
İkinci xp yi dvd ye yazdırıyorum bakalım onu deneyeceğim. Sonra da bios dan tekrar araştıracağım İDE olayını inşallah olur bu defa.
quote:
İkinci xp yi dvd ye yazdırıyorum bakalım onu deneyeceğim. Sonra da bios dan tekrar araştıracağım İDE olayını inşallah olur bu defa.
Sata desteli indirseydiniz keşke.. Ama çözümü o linkte inşallah vardır..
Laptop da İde ile alakalı böyle şeyler vardı. Birde indirdiğim xp ler sata desteklidir %100 çünkü güncel xp ler. Yine aynı sorunla karşılaştım ikinci xp yide yazdırıp formata geçtiğimde veriler hazırlanıyorken mavi ekran hatası verdi. Deli olmamak elde değil. Hiç böyle bir sounla karşılaşmamıştım.
Aşağıdaki gibi yapın fakat Disable olsun
quote:
AwardBIOS için
Integrated Peripherals --> Onboard PCI Device
Serial Ata Controller Enabled -Sata Raid Rom Enabled
Siz en iyisi başka bir Xp indirin kesin sata destekli olsun..
Beni format işi yarına kaldı indirdiklerim yarına anca biter. İnşallah olur. İlginiz için teşekkürler.