Şimdi Ara

Format Sonrası 1GB Ekran Kartı 256 MB Düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar laptobumda windows 7 yüklüydü daha iyi performans almak için xp'ye çevirdim fakat performansı iyice düştü. 1 GB'lık ekran kartı 256 MB'a düştü. Laptopla birlikte verilen driverı yükledim daha sonrasında slim driver denen progrmaı indirdim oda bilgisayarı taratarak en en son sürüm driverları yükledim fakat hiç etkisi olmadı. Belkide o program bulamıyor. Bende ekran kartımın driverını bulamadım. Sorun driverdanmı kaynaklı yoksa başka birşeydenmi yardımcı olablirmisiniz...

--Laptop;
    Acer TravelMate 5740

---Bilgisayarımda Yazan Sistem;

Microsoft Windows XP Professional SP 3
    İntel(R) Core(TM) i3 CPU
    M 370 @ 2.40 Ghz
    2.39 Ghz, 1.74 GB RAM

• Scorpione. S kullanıcısına yanıt
    biraz araştırmayı deneyin hazıra konmak yerine

http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers
  • Aferin yaza yaza biktim oyle kalsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorpione.

Arkadaşlar laptobumda windows 7 yüklüydü daha iyi performans almak için xp'ye çevirdim fakat performansı iyice düştü. 1 GB'lık ekran kartı 256 MB'a düştü. Laptopla birlikte verilen driverı yükledim daha sonrasında slim driver denen progrmaı indirdim oda bilgisayarı taratarak en en son sürüm driverları yükledim fakat hiç etkisi olmadı. Belkide o program bulamıyor. Bende ekran kartımın driverını bulamadım. Sorun driverdanmı kaynaklı yoksa başka birşeydenmi yardımcı olablirmisiniz...

--Laptop;
    Acer TravelMate 5740

İntel(R) Core(TM) i3 CPU
    M 370 @ 2.40 Ghz
    2.39 Ghz, 1.74 GB RAM

hocam o sistemde win 7 güzel çalışır ama istersen win 8de kullanabilirsin

• İki ekran kartı varsa hariciyi devreye sokun belki öyle düzelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Angelo

biraz araştırmayı deneyin hazıra konmak yerine

http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers

slim drivrsla aynı driverlar var bunları yükledim ben ama attıgım resimde VGA yazan kısımda AMD ve İntel var bn malum İntel HD Graphics diye İntel olanı yükledim... Acaba AMD olanı yüklesem sorun olurmu yada çözüm olurmu ?

http://k1307.hizliresim.com/1c/q/qmm3z.bmp

• quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

İki ekran kartı varsa hariciyi devreye sokun belki öyle düzelebilir.

İki ekran kartı oldugunu sanmıyorum paylaşımlı ekran kartı sanırım. Ama öyle olsa bile hariciyi nasıl devreye sokablirim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Scorpione. S kullanıcısına yanıt
    Hocam amd yi yüklemelisin intel hd onboard ekran kartı
  • driveri yükle düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anayols

Hocam amd yi yüklemelisin intel hd onboard ekran kartı

AMD'yi yükledim fayda etmedi hatta bu AMD ATİ yükleyince hiçbişe değişmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

driveri yükle düzelir.

malesef driverlar işe yaramadı ATİ bile yükledim hiçbi fark yok 256 mb hala...
  • Arkadaşlar yokmu bu işin bi çözümüü yardım edin ya çok kötü bi durum ben daha iyi oyunlar açsın diye pcyi xp ye çevirdim hepten kötü oldu 256 mb ekran kartı hiç bişeye yaramaz nolur şuna bi çözüm bulalım
  • Kardeşim acer'in sitesine girip senin laptop'a ait driverlara baktım. İki tane ekran kartı driver'ı görünüyor.

İşletim sistemi birincil olarak yerleşik (entegre) ekran kartını önbellekte tutarlar. En uzun süreli batarya kullanımını sağlamak için.
    Harici ekran kartını ihtiyaç duyulduğu takdirde devreye sokulur. Ve windows xp ekran kartlarının direkt bulunan belleklerini gösterir. Win7 üzerine biraz ekliyor bunun nedeni ram'in üzerinden bellek sağlaması olabilir tam bilmiyorum.

Bilgisayarım'a sağ tıkla. Sonra Donanım sekmesinden Aygıt yöneticisine gel. Görüntü bağdaştırıcılarını ve Diğer aygıtların açık olarak göründüğü resmini buraya atarsan neyin eksik olduğunu söylerim. Muhtemel sen harici olan yani AMD ekran kartının driver'ını eksik kurdun. Oyun oynarken otomatik olarak değişir ekran kartı. Ama eksik olarak yüklersen bu sistem çalışmaz. Sen driverlar'ı tam yüklemelisin. eğer dediğimi anlamazsan sana yarın teamviewer üzerinden yardım ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bariscan_33

Kardeşim acer'in sitesine girip senin laptop'a ait driverlara baktım. İki tane ekran kartı driver'ı görünüyor.

İşletim sistemi birincil olarak yerleşik (entegre) ekran kartını önbellekte tutarlar. En uzun süreli batarya kullanımını sağlamak için.
    Harici ekran kartını ihtiyaç duyulduğu takdirde devreye sokulur. Ve windows xp ekran kartlarının direkt bulunan belleklerini gösterir. Win7 üzerine biraz ekliyor bunun nedeni ram'in üzerinden bellek sağlaması olabilir tam bilmiyorum.

Bilgisayarım'a sağ tıkla. Sonra Donanım sekmesinden Aygıt yöneticisine gel. Görüntü bağdaştırıcılarını ve Diğer aygıtların açık olarak göründüğü resmini buraya atarsan neyin eksik olduğunu söylerim. Muhtemel sen harici olan yani AMD ekran kartının driver'ını eksik kurdun. Oyun oynarken otomatik olarak değişir ekran kartı. Ama eksik olarak yüklersen bu sistem çalışmaz. Sen driverlar'ı tam yüklemelisin. eğer dediğimi anlamazsan sana yarın teamviewer üzerinden yardım ederim.

O driverların ikisinide yükledim pc yi yeniden başlattım ama yine 256 mb gözüküyodu. Valla iyi olur kardeşim. Ben resimleri atayım 2.si sadece tek bi sekmede bulunanlar...

http://k1307.hizliresim.com/1c/q/qn4d0.bmp

http://s1307.hizliresim.com/1c/q/qn4fp.bmp

• Oyunda yükledim bi kaç mesela need for speed underground 2 yi yüksek ayar yapınca oynayabiliyorum ama 4 5 dk sonra kasmaya başlıyor.
  • Şimdi şöyle bir durum var. XP bulunan bir makinede iki ekran kartlı bir sistem çalıştırmadım :D tahminde bulunacağım sadece.
    http://www.notebookcheck.net/Acer-TravelMate-5740-Series.38833.0.html

bu linkte senin ekran kartın Ati radeon HD5650M ve intel ekran kartı olarak görünüyor.

gönderdiğin resimlere baktım da sadece etherneti yüklememişsin o sorun değil. Acer sitesinden kendi laptopuna ait ati driver'ı indir ve kurmayı dene önce. Olmazsa Laptop üzerinde ekran kartını açmak için bir tuş var mı bir bak. wireless haricinde bir tuş olacak yani. Varsa ona basıp ardından driver'ı kur. eğer tuş yoksa bios ayarlarına girip ekran kartı durumuna bir bak. son durumu yaz kardeşim

• quote:

Şimdi şöyle bir durum var. XP bulunan bir makinede iki ekran kartlı bir sistem çalıştırmadım :D tahminde bulunacağım sadece.

bu linkte senin ekran kartın Ati radeon HD5650M ve intel ekran kartı olarak görünüyor.

gönderdiğin resimlere baktım da sadece etherneti yüklememişsin o sorun değil. Acer sitesinden kendi laptopuna ait ati driver'ı indir ve kurmayı dene önce. Olmazsa Laptop üzerinde ekran kartını açmak için bir tuş var mı bir bak. wireless haricinde bir tuş olacak yani. Varsa ona basıp ardından driver'ı kur. eğer tuş yoksa bios ayarlarına girip ekran kartı durumuna bir bak. son durumu yaz kardeşim

Bu linkteki i5 işlemci ama benmki i3

Acerin sitesinde bilgisayarın SNİD numarasıyla aradım hem intel hem ati driverı da yüklü şuan bide ekran kartını açmak için tuş yok malesef :( Bide arkadaşın birisi BİOS üzerinden bi yöntem gösterdi ama malesef bios'a da girmiyor bu külüstür başka bi başlık altındada bu konuyuda açtım pek cevap gelmedi tüm kombinasyonları denedim '''ctrl+alt+esc - ctrl+est - del''' bios ekranını açamadım bi türlü F2 saatin tarihin flnda bulunduğu o ana menüyü F12 de boot menüsünü açıyo diğer F lerde işe yaramıyor bu bilgisayar başlı başına sorun ya

• quote:

Arkadaşlar laptobumda windows 7 yüklüydü daha iyi performans almak için xp'ye çevirdim fakat performansı iyice düştü. 1 GB'lık ekran kartı 256 MB'a düştü. Laptopla birlikte verilen driverı yükledim daha sonrasında slim driver denen progrmaı indirdim oda bilgisayarı taratarak en en son sürüm driverları yükledim fakat hiç etkisi olmadı. Belkide o program bulamıyor. Bende ekran kartımın driverını bulamadım. Sorun driverdanmı kaynaklı yoksa başka birşeydenmi yardımcı olablirmisiniz...

--Laptop;
    Acer TravelMate 5740

İntel(R) Core(TM) i3 CPU
    M 370 @ 2.40 Ghz
    2.39 Ghz, 1.74 GB RAM

bildiğim kadarıyla windows 7 de gereksinim duyulunca ekran kartı rami kullanabliyor ve max kullanım miktarı olarak yazıyor windows 7 de fakat xp de normal değerleri yazar sebebi bu olabilir konudan anladığım kadarıyla.

• Ahahahahaha hayatımda ilk defa böyle bişey duyuyom :D
  • quote:

quote:

Şimdi şöyle bir durum var. XP bulunan bir makinede iki ekran kartlı bir sistem çalıştırmadım :D tahminde bulunacağım sadece.

Bu linkteki i5 işlemci ama benmki i3

Acerin sitesinde bilgisayarın SNİD numarasıyla aradım hem intel hem ati driverı da yüklü şuan bide ekran kartını açmak için tuş yok malesef :( Bide arkadaşın birisi BİOS üzerinden bi yöntem gösterdi ama malesef bios'a da girmiyor bu külüstür başka bi başlık altındada bu konuyuda açtım pek cevap gelmedi tüm kombinasyonları denedim '''ctrl+alt+esc - ctrl+est - del''' bios ekranını açamadım bi türlü F2 saatin tarihin flnda bulunduğu o ana menüyü F12 de boot menüsünü açıyo diğer F lerde işe yaramıyor bu bilgisayar başlı başına sorun ya

Kardeşim bu durumda başka birşey yapamayacağım uzaktan. ancak elime aldığım zaman birşeyler söyleyebilirim en iyisi bilen birine götür ;)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.