(bu sayfada yeniyim,arkadas önerisi ile geldım.) Sorun şu hem C de hem D isletım sıstemı yukluydu bende D dekıni xp cd isi ile sileyim dedim,sildim ve bilgisayarı kapatıp çıktım,bilgisayarı actıgımda siyah bir ekran ÇIKIP WİNDOWS DONANIMI TANIMADA SORUN YASADI FALAN FİLANA BASVURUN DEDI VE entıra bastıgımda kapanıp acıldıgında yıne aynı sıyah ekran cıktı bende tekrar xp yukledım fat32 ile yukledım sonra bılgısayarı actıgımda cd yeri D olmuş HDD em ise C ve E olmuş 98 baslangıc dısketı ile E(fat32) ye format cekmeye calışıyorum nafile tanımlanamayan falan filan şaştım kaldım bana yardım edebilecek varmı
Bence bi yerlerden bootable xp cd 'si ile bi dene. Donanimda bi sorun yoksa cd den format atabilirsin.
bolumu kaldırdıgında cd nın e olması normal çünkü d yi bulamadıgından hdd tek partısın sanıp c den sonra d yapıyor bu okadar onemli değil ayrıyeten format çektiğinde de tekrar d ye cd d oldugundan otamatıkmen d de e olmakta
quote:
Orjinalden alıntı: mbfatih
bolumu kaldırdıgında cd nın e olması normal çünkü d yi bulamadıgından hdd tek partısın sanıp c den sonra d yapıyor bu okadar onemli değil ayrıyeten format çektiğinde de tekrar d ye cd d oldugundan otamatıkmen d de e olmakta
Temiz Bi format Çek 2 sürücüyede bide istersen fdisk tamamdır
arkadaslar acıklamalarınız için tesekkurde bunu nasıl yapacam HDD nin tamamına format cekmek istiyorumda nasıl olcak 98 baslangıc disketi ile cekmeyi biliyordum cektım kabul etmıyor D yi E olarak gördugu için bunu nasıl yapacam kökten format cekip bölümlemem mukmkunmu
fdısk yapmayı biliyosan fdısk yap bilmiyosanda c yerine kullandığın sürücüyü yazcaksın ve format atıcak
fdısk yapmayı biliyosan fdısk yap bilmiyosanda c yerine kullandığın sürücüyü yazcaksın ve format atıcak
bu sorunun çıkmasının nedeni biçimlenmemiş diske ilk biçimlenme atarken d ye xp de biçim tayın etmezsen wındows kurdugunda cd d olmakta sonradan yaptıgında ise hdd in d si e olmakta
mb fatih arkadaş tamamda sorun bu acba çözüm önerinizi alabilirmiyim? şimdiden teşekürler
arkadaslar arada derse giriyorum... bu sorun beni çok yordu luttfen hdd leri en kolay yoldan nasıl formastlayacagım ve D ve C halıne getıre cegımı yaazzrmısınız ..xp ile cd si ile duzeltmek mumkunmu (not: bilgisayarda fazla iyi degilim herşey için tesekkurler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme