Arkadaşlar bilgisayara dvd'den win 7 formatı atıyordum. Ancak dvd biraz çizikti. Diskleri biçimlendirme kısmına geldim. C'yi tamamen sildim. D'ye ise ellemedim dosyaları oraya yedeklemiştim. Birde 100 mb'lık biir alan var c ve d dışında. 75 mb'ı kullanımda olan. Onun da ne olduğunu bilmediğimden ellemedim. Sonrasında formata devam ettim sistem yüklenirken dosya okunamadı hatası verip kapanıyordu. Şimdi ben de xp formatı atmaya karar verdim. xp sp2 indirip cd'ye attım. bu kezde format işleminde disk silme kısımlarına falan henüz gelmeden ön yükleme hazırlanırken mavi ekran geliyor. Aşağıdaki hatalar yazıyor.
------- Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini engellemek için Windows kapatıldı. Bu durdur hatasını ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyiniz. Bilgisayarınızda virüs kontrolü yapın. Yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicilerini kaldırın. Sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış, ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin. CHKDSK /F komutunu çalıştırarak sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın
Korsan olarak tabir edilen işletim sistemi kurulumu konusunda forum kuralları gereği yardım bulamayabilirsiniz, ancak aldığınız hatadan anlaşıldığı üzere diskinizde okuma veya yazma hatası olabilir. Haricen farklı bir cihaza dahil ederek veya windows 7 yükleme medyasında komut satırı veya onarım özelliklerinden disk tarama yapmanız gerekecek gibi duruyor.