Şimdi Ara

Format Sorunu-Önyükleme Ekranına geçemiyorum...(PerfectXp)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakartım G41M-ES2L Gigabyte şimdi soruna geçelim perfectxp die işletim sistemi buldum tavsiye üzerine indirdim iso olarak...Cdye yazdrdım direk iso olarak, yani bootable olması gerekiyor...fakat bilgisayar açılışında hiçbişey olmadı bende biosa girdim ve boot şeyleri first:floppy second: hdd third:cdrom du first :cdrom second:hdd third:floppy yaptım sonuç olarak aşşağıda Cd'den multiboot için bir tuşa basın yazıyo fakat bir tuşa basmama rağmen yine normal açılıyo, ve klavyenin ışığı bilgisayar açlışında yanmıyo,ama biosa girebiliyorum,biosda gezinebiliyorum... Bu sorunu anlamadım çözmeme yardımcı olursanız çok sevinirim...

Teşekkürler...

• direk iso olarka yazdım derken anlayamadım cd nin içini açınca indirdigin dosyamı var yoksa windwos dosyalarımı oncelikle ondan emin ol eger indirdigin dosya varsa olmaz nero yu açıp diski kalıba yazdır seçeneginden yazdırman gerekli o zaman kalıcı açacak ve windows cd si olarak hazacak.

Diyelimki dogru yazdın o zaman boot seçeneklerinin hepsini cd room yap eger

Gene olmadı diyelim o zaman cd içerisinde autorun.inf,install.inf gibisinden dosya olcak dosyayı aç ve içeriginde bak hangi dosyayı gosteriyor indirdigin imaj sorunlu olabilir.

Perfectxp eski bir sistem ben bir kaç kere kullandım randuman alamadım açıkcası derler yaa sinek migde bulandırır diye aynı o misal ufak tefek sorunları bile migde bulandırmaya yetiyor genede sen bilirsin kurmak istersen dediklerimi dene olmazsa pm at yardımcı olurum
  • kablosuz veya çok fonksiyonlu klavyede böyle bir sorun yaşamıştım. normal ps2 çıkışlı bir klavye ile denemedi tavsiye ederim ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilpadrino

kablosuz veya çok fonksiyonlu klavyede böyle bir sorun yaşamıştım. normal ps2 çıkışlı bir klavye ile denemedi tavsiye ederim ...

katılıyorum.. usb klavye kullanıyorsan ondan kaynaklanabilir..
  • quote:

Cd'den multiboot için bir tuşa basın yazıyo fakat bir tuşa basmama rağmen yine normal açılıyo

Bu ifadeye göre cd sorunsuz şekilde bootable olarak yazılmış ve BIOS'taki ayara göre cd'den boot edip önyükleme için kullanıcıdan bir tepki beklenmiş. Fakat sonrasında belirli bir zaman içinde kullanıcının herhangi bir tuşa basmadığı varsayılarak, sistem boot edebilen ikinci donanıma geçip diskten boot etmiş. Bu durumda klavyeden sizin verdiğiniz tepkinin sisteme ulaşmadığı anlaşılıyor. Bu genelde bir klavye sorununa işaret eder. Klavyeniz sisteme USB portu üzerinden bağlı ise BIOS'tan USB Keyboard / Mouse seçeneğini ENABLED veya ON konumuna getirip, bir de öyle deneyin. Keza evde PS/2 porttan çalışan bir klavyeniz varsa kurulum esnasında onu kullanmanız pek çok sorunu kökünden halledecektir.

• çok teşekkürler aynen clique sen biliyosun bu işleri :D Dediğini yaptım ve oldu çok saol ...
  • yüklemeyin bunun gibi özellikli O/S leri donanım da ileriki zamanlarda sorunlar çıkarıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.