Şimdi Ara

format ustalarına açık çağrı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

acer aspire one modeli netbookumu ilk aldığımda acronis disk director suite programı ile hard diski 2'ye bölmüştüm. c'de sistem d'de belgelerim vardı. dün gece makinayı formatlamak istedim. bunun içinde acer'ın bilgisayarla yükle gelen programını kullandım ve bilgisayarı fabrika ayarlarına döndür dedim. %70'lerde hata verdi ve çıktı. yani işlem yarıda kaldı.

şu an bilgisayarı açamıyorum. açılışta "NTLDR is missing. Press Ctrl+Alt+Del to restart" yazıyor. İnternette biraz araştırdım bu hatayı. ama önerilenlerin hiçbiri işe yaramadı. üstelik CD sürücüm de olmadığı için bu işler öyle zor oldu ki..

önerilerden biri üzerine, flash diskime bootable xp kurdum ve bilgisayarı onunla başlattım. windows kur ekranı geldi sabit diskleri incelemeye başlamıştı ki; şöyle abuk bir mesaj çıktı:
    "Kur, W: sürücüsünün hasarlı ve onarılamaz olduğunu belirledi. Kur devam edemiyor. Kurdan çıkmak için F3'e basınız."

"W: sürücüsü" ne yaw? benim hatırladığım, bilgisayarda bir C: bir D: ve bir de sanal CD-ROM sürücüsü vardı, o da olsun E:. peki W: nereden çıktı? acaba bu sürücü, acer'ın bilgisayarla birlikte gönderdiği arşivlenmiş XP'nin bulunduğu bölüm mü?

ve hepsinden önemlisi; n'apcaz şimdi?

bununla ilgili fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mckati -- 4 Nisan 2010; 13:17:46 >

• Hemen başlıyorum araştırmaya.. Teşekkür ederim..
  • yaw ben bunun işe yarayacağından pek emin olamadım. ister misin işleri hepten kötüleştirsin.. :(
  • başka alternatif fikri olan var mı acaba? ya da bu killdisk'i deneyen..?
  • killdisk ile c'yi sıfırladım. ama hala kurulum esnasında W: sürücüsü için hata vermeye devam ediyor.. :( bi akıl verin nolur. bilgisayarım öylece yatıyor.. :(
  • bilg. usb den mi kurmaya çalışıyorsun usb içindeki xp hatalı olabilir. yenileyip tekrar bi dene.Biran önce harddiskini söküp bilgilerini baska bir yere yedekle.External dvd tak öyle dene olmazsa F disk yap ama içindeki herşey gider benden söylemesi.Sonra tekrar bidene sonuç ne olcak bi bakalım.
  • kardeş usb den xp kurmak sürekli sorun cıkartıyor.sana tavsiyem windows 7 yi dene usbden.rahat rahat formatlarsın.yada git bi bilgisayarcıda yarım saatte attır formatı.masraf cıkmasın diosan w 7 yi kur.bendede acer aod150 var.backup yapıp acronisle sana yollardım websitem üzerinden ama zaman alır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • WintoFlash'ın kendi form sayfasında bu konuyla ilgili problem yaşıyan başkalarının da olduğunu gördüm. Oradaki cevapları okuduğumda bu sorunu şu şekilde çözdüklerini öğrendim

Programın arayüzünü bildiğinizi kabul ederek başlıyorum

Advanced kısmında şu parametreleri göreceksiniz

Basic Parametres
    Setup
    Process sreps
    Format
    Fat

Format kısmına tıkladığınızda

USB belleğinizin biçimlendririlmesininin FileSystem: FAT32LBA olarak ayarlı olduğunu göreceksiniz
    Onu FAT16 LBA yaparasanız problemin çözüleceği ifade etmişler.

"
    after solving the drive d is corrupt and cannot be fixed error by changing the USB file system (Change by using advanced mode, clicking the format tab, changing file system (mine was set to FAT32 LBA and I changed it to FAT16 LBA)), to solve hal.dll error, boot to the newly formatted USB and choose text mode rather then GUI. This worked a treat for me.

"
    burada D sürücüsü demiş; ama sorun aynı sorun...

Bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msrptasarim -- 19 Aralık 2012; 19:08:09 >

• bende bu sorundan müzdaribim usb içine xp attım , ama bios usb görülmüyordu bende hdd devicesten girip hdd ile usb yerini değiştirdim bu sefer hdd gitti yerine usb geldi ordan formatı denediğimde önce c ile başlıyor sonra w biçimlendirmeye çalışıoyr ve aynı hatayı veriyor benim ne yapmam lazım ?
  • Takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.