Şimdi Ara

Formatdan sonra windows.old çıkmasın. direk silinsin hepsi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • format attıkdan sonra çıkan windows. old klasörünün silinmesini istiyorum direk. ne yapmam lazım. Bide şu her iki diske birden nasıl fotmat atıcam. C de sistem dosyaları olucak d de ise hepsi silinsin.

bir format bile atamayan beceriksiz gibi hissediyorum kendimi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows.old Klasörünü Kalıcı Olarak Silme

Windows eski işletim sistemini kaldırırken Windows.old adında bir klasör oluşturur. Bu klasör, önceki işletim sisteminin dosyalarını ve ayarlarını içerir ve Windows güncellemesi veya geri yüklenmesi durumunda kullanılabilir. Ancak, bu klasör önemli miktarda depolama alanı kaplar ve genellikle ihtiyaç duyulmaz.

Windows.old klasörünü kalıcı olarak silmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Disk Temizleme'yi Kullan: Bilgisayarındaki Disk Temizleme aracını çalıştır ve "Sistem Dosyaları Temizleme" seçeneğini işaretleyerek "Tamam"a tıkla. "Önceki Windows Yüklemeleri" seçeneğini seç ve "Temizle Sistem Dosyaları"na tıkla.
    • Komut İstemi'ni Kullan: Yönetici olarak açılmış Komut İstemi'ne şu komutu yaz ve Enter tuşuna bas:

rd /s /q %windir%\Windows.old

• Dosya Gezgini'ni Kullan: Dosya Gezgini'ni aç, "Bu Bilgisayar"a tıkla ve ardından sabit sürücünü seç. "Windows.old" klasörüne sağ tıkla ve "Sil"i seç.

Bu işlemlerden sonra Windows.old klasörü kalıcı olarak silinecek ve depolama alanında yer açılacak.

Not: Windows.old klasörünü silmeden önce önemli dosyaların yedeğinin alındığından emin ol. Bir kez silindikten sonra bu dosyalar geri alınamaz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • format atarken bölüm seçme ekranında her iki bölümü tamamen silip yeniden oluşturursan iki diskde silinir ayrıca windows.old klasörünün çıkmasını istemiyorsan format atarken format atacağın bölümü silip yeniden oluştur tamamen silinir böylece
  • windows.old u silebilirsin isteğine bağlı eski windows kalıntıları onlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkpower1-2

windows.old u silebilirsin isteğine bağlı eski windows kalıntıları onlar

Evet biliyorum ama çıkmasın istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

quote:

Format atarken biçimlendirip atarsan çıkıyor. Ama önce diski silip tekrardan oluşturursan windows.old dosyası olmuyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark1ALone

format atarken bölüm seçme ekranında her iki bölümü tamamen silip yeniden oluşturursan iki diskde silinir ayrıca windows.old klasörünün çıkmasını istemiyorsan format atarken format atacağın bölümü silip yeniden oluştur tamamen silinir böylece

Nerden ayarlıycam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarıaslan

quote:

quote:

Format atarken biçimlendirip atarsan çıkıyor. Ama önce diski silip tekrardan oluşturursan windows.old dosyası olmuyor diye biliyorum.

Peki nasıl silicem diskleri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rahatlıkla silebilirsın o formattan sonra oluşan yedek bir dosyadır
  • diskleri değil sadece windows.old u silmen yeterli
  • Formatda diski silme bölümü nerede ?
  • disk silinmez formattan sonra windows.old u sil sadece bu
    zaten bir bağlantısı kalmaz formattan sonra windows.old la
  • quote:

disk silinmez formattan sonra windows.old u sil sadece bu
    zaten bir bağlantısı kalmaz formattan sonra windows.old la

Birde bi ara win 8 kullanıyodum üstüne w7 kurdum windows.old silinmedi.
  • quote:

Formatda diski silme bölümü nerede ?

dostum kurulum cd sini takıp bilgisayarı yeniden başlat bilgisayar açılırken karşına cd'den önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıkacak ordan gerekli ilerlemeyi yaptıktan sonra diskler bölümü gelecek ve yenile yazan yer var ya onun sağına doğru baktığında gelişmiş sürücü seçenekleri çıkacak oradan silme biçimlendirme gibi seçenekler çıkacak karşına oradan istediğini yapabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: zyf

quote:

Formatda diski silme bölümü nerede ?

dostum kurulum cd sini takıp bilgisayarı yeniden başlat bilgisayar açılırken karşına cd'den önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıkacak ordan gerekli ilerlemeyi yaptıktan sonra diskler bölümü gelecek ve yenile yazan yer var ya onun sağına doğru baktığında gelişmiş sürücü seçenekleri çıkacak oradan silme biçimlendirme gibi seçenekler çıkacak karşına oradan istediğini yapabilirsin

TEşekkürler bu cevabı arıyodum
  • windows.old u sen sileceksin zaten artık onla bir bağlantın yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.