Şimdi Ara

Formatla Gitmeyen Browser Malware/Trojan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birkaçgündür uğraşmaktayım. Format atıyorum, bilgisayarda sadece samsung ssd takılı şekilde formatlayorum microsoftun sitesinden indirdiğim orjinal iso dosyasıyla oluşturduğum USB ile, hiç birşey kurmadan EDGE açıyorum NTV ya da dh sitesini, abuk subuk siteler açılıyor, misal donanımhaberde giriş için tıklıyorum trade exchange com sitesi açılıyor. Ya da NTV de bi haber okuycam sitede video falan yok ses geliyor almanca teyze konuşuyor... ilk defa nvidia driver kurarken karşılaştım(nvidia sitesinden indirdiğim güncel sürücü) Microsoft lisans sertifika tarihi eski dedi, ben de olsun kur dedim ve birden sayfalar falan açıldı, sonra format vs hak getire... Hatta windows 10 yerine yine format atıp win7 de kursam browser açınca çıkıyor...
    Avast kurdum taratıyorum birşey yok, sonra bi sayfa açınca clickjack [Trj] seni korudum diyor :D Bişi sildiği yok. buna benzer bi hata veriyor:

Malwarebytes kuruyorum durum aynı, taramada bişi yok sonra yine abuk subuk site açılınca sayfayı dondurup seni kordum diyo :)
    Benim anlamadığım bi virüs ya da herneyse nasıl formattan sonra daha bişi kurmadan browseri ele geçiriyor. SSD belleğine falan mı atıyor kendini neden silinmiyor çözemedim...

• Gerçekten can sıkıcı bir durum. Misal resimdeki gibi fare imlecinin ucunda bir kare var ve muhtemelen uzaktan hareketleri izleyebiliyorlar, ve nereye tıklarsanız alttaki linkteki gibi googleadds den reklam sayfasına tıklamış oluyorsunuz.

Antivirüs ya da malwarebytes kurunca da bişi bulamıyor, sadece virüs troyan her neyse devreye girince site engelliyor. Resimdeki gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 21 Nisan 2016; 11:06:11 >

• geçmiş olsun. şuraya konu aç istersen.
    trmalwarefix.freeforums.net
    Zararlı Yazılım Temizliği [ComboFix Yardım] | Malware Fix
    http://trmalwarefix.freeforums.net/board/11/zararl-yaz-temizli-combofix-yard
  • Norain kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Üye olup oraya da yazdım bişi çıkarsa. Ben hayatımda böyle bi virüs görmedim. SSD'nin fişini çekip mekanik diskteki uzun zamandır kullanmadığım (kullandığım dönem sorunsuzdu) win7'yi boot ettim. Chrome'yi açtım trade bilmem ne sitesine yönelendirdi! Hadi browserdaki bi eklenti falan olsa, format atıp chrome kurmadan EDGE açıyorum aynı, hatta chromedeki gibi reklam engelleyici olmadığı için durum daha vahim

Bu arada program kurmaya çalışınca örneğin nvidia sürücüsü gibi, sertifika uyarısı çıkıyor. Tabi ki kurduğunuz sürücü ya da programla alakası yok, yani buna hayır derseniz de sürücü kuruluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 21 Nisan 2016; 1:22:31 >

• Senin bilgisayarın ağa bağlı sanırım....sanırım interneti de dışarıdan alıyorsun..bence sadece kendinin internete girebildiği bir bağlantı oluştur..
  • fomatla düzelmemesi imkansız tabi bildiğimiz format ise kurtarma konsolundan Windows 10' a ait yarım reset atmıyorsan sisteme. kurduğun bir yazılım yada uygulama yada ağda bir cihazdan bulaşıyor. bilgisayardaki diski komple kazıyarak yeniden kur c-d ne varsa uçur ardından hiç internete bağlamadan kaspersky' ın ofline kurulum dosyası ile kurulumu tamlayı ayarlarını yaptıktan sonra ver interneti o zaman açığa çıkar durum. ama tüm bileşenlerini aç ayarlarından standart kurulumda çoğu özellik kapalı gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ya_meraktan

Senin bilgisayarın ağa bağlı sanırım....sanırım interneti de dışarıdan alıyorsun..bence sadece kendinin internete girebildiği bir bağlantı oluştur..

Evdeki yıllardır kullandığım fiber internet, sadece ben kullanıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

fomatla düzelmemesi imkansız tabi bildiğimiz format ise kurtarma konsolundan Windows 10' a ait yarım reset atmıyorsan sisteme. kurduğun bir yazılım yada uygulama yada ağda bir cihazdan bulaşıyor. bilgisayardaki diski komple kazıyarak yeniden kur c-d ne varsa uçur ardından hiç internete bağlamadan kaspersky' ın ofline kurulum dosyası ile kurulumu tamlayı ayarlarını yaptıktan sonra ver interneti o zaman açığa çıkar durum. ama tüm bileşenlerini aç ayarlarından standart kurulumda çoğu özellik kapalı gelir.

Yok reset değil, belirttiğim gibi orjinal windows ISO ile oluşturduğum usb ile boot edip TÜM SSD'yi formatlayıp windows kuruyorum. Hiçbirşey kurmadan başka disk bağlamadan internet explorer ya da edge ile nete giriyorum NTV ya da DH sayfasını açıyorum abuk subuk siteler çıkıyor habere tıklayınca. Kaspersky da denedim bişi bulmuyor meret.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antivirus yüklenmiyor
    7 yıl önce açıldı
    Chrome.exe virüsü
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar herkese yardımları için teşekkürler. Aynı sorunu ileride yaşayıp çözüm arayanlar için belirteyim. Modeme girmiş virüs. Ben de hayatımda ilk defa böyle bişiye rastlıyorum. Burda hem ya meraktan arkadaş hem de başka forumdan arkadaş benzer sorunu iş yeri ağında yaşadığını belirtince modeme girmeye kalktım ve değiştirmediğimden emin olduğum default modem şifresinin değişmiş olduğunu gördüm, giremedim. Modemi resetleyip sistemi 4. defa formatladım(kaç gündür denemediğim antivirüs antimalware vs kalmadı, defaatle format ve farklı windows sürümleri denedim olmadı) sorunsuz çalışıyor sistem. Eşeğimi yeniden bulmuşcasına mutluyum
  • tahir40 kullanıcısına yanıt
    o modemden daha hayır bekleme 1 kere girdiyse virüs çoktan yalama olmuştur güncel bir ara yüz ve yazılıma sahip modem edinmen en doğru çözüm olacaktır.
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Bi kaç yıldır sorunsuz 50 hatta 100Mbps kullandığım modem, bol teferruatlı ayarları bulunan çekim gücü de iyi. Bi sorun olsa zaten şimdiye çıkardı, ilk dakikadan abuk subuk siteler. Daha olmada bi firmware attırırım Türkcell'e, o da modemin formatı olur :) Akıllandım artık, norton ghost ile yedek aldım, bi sorun olursa 2 saat windows kurup yazılımları kurmak yerine 5 dakkada diski formatlayıp ghost imajını atarım
  • superonline' ın modemi ise o iş yaş firmware yapmazlar onlar hep günceldir yazılımları aradığında müşteri hizmetlerini ama nedense ilk çıkan fiber modemlerdeki firmware ile gelir. huwaei veriyorlar genelde verilen modeli belirt cihazın sorun yaşayan varsa aynı modeli kullanan ne olduğunu bilsin.
  • Virüs sistemin oldukça derinine inmiş olmalı.Format atıp Windows'u geri yükleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.