Şimdi Ara

Formatla İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    PC ile haşır neşir olmama rağmen ilk defa format atıcam.
    Yeni bir harddisk de alıcam.(500GB)
    Şimdi gelelim sorunuma bir arkadaşım çok çekti bundan.
    Benim şimdiki harddiskimde BF4 BF3 CRYSİS2 CRYSİS 3 PAYDAY filan yüklü formatla bu oyunlar silinsin istemiyorum.
    biyerlerde gördüm C'ye at silinmez filan ama oyunlar ve bildiğim dosyalarım dışında her şeyin silinmesini istiyorum.
    PC de virüs olduğundan şüpheleniyorum-Yerel Disk C'de kendiliğinden GB artmalar kendiliğinden yer açılmalar filan saçmaladı-(4 GB yerim kaldı)

Yeni sistemi yeni aldığım hard diske kurmam daha mı iyi olur vs. vs. vs.

Bana yardımcı olur musunuz arkadaşlar....

• Niye hardiskin kaç parça ?
    İki parça silinmesini istemediğin yedekleri c ye değil d ye atacaksın. Formatı c ye çekeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu tur oyunlar system32 ye kismi dosyalar atar dogal olarak sen oyunu baska alana kopyalarsin ama cozum deil cunki formatta system32 silinecegi icin oyunlar acilmaz.saygilar.

• HPerenHP kullanıcısına yanıt
    oyunun kurulum dosyalarını c den d ye aktar ve c ye formatı öyle at. o zaman silinmez

ayrıca gb artmalarının sebebi virüs değildir temp dosyalarının şişmesindendir.
    eğer format atmadan halledeyim dersen çözümü kolay:

- app data da temp e gir ne varsa sil.
    - bilgisayarım a sağ tık yap özelliklere gir
    - gelişmiş ten performans kısmında ayarlar a tıkla
    - veri yürütme engellemesi penceresine gel
    - seçtiklerim dışında ... DEP i aç tikini işaretle
    - aşağıdan ekle ye tıkla ve COM Surrogate yi oraya ekle.

bunları yaptıktan sonra c bir daha şişmeyecektir
  • Aynen haklısın oyunları yeniden yüklemen gerekecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

oyunun kurulum dosyalarını c den d ye aktar ve c ye formatı öyle at. o zaman silinmez

Hocam bilgilendirmeniz bana yanlis gibi geldi ? Bende de bir oyun hobisi var . Bu tur oyunlarda system 32 ve windows a dosyalar atar en basiti direcx olayi bu bile siliniyorki silindiginde calismaz siz c den kopyala d ye at diyorsun ? Diger system deki dosyalari bu arkadas nerden bilecek nerden alip cekecek ? Bilgilendirmeniz yanlis geldi. Bna .. oyun dos deilki al diger tarafa koy.

• quote:

Orijinalden alıntı: navruz38

quote:

Hocam bilgilendirmeniz bana yanlis gibi geldi ? Bende de bir oyun hobisi var . Bu tur oyunlarda system 32 ve windows a dosyalar atar en basiti direcx olayi bu bile siliniyorki silindiginde calismaz siz c den kopyala d ye at diyorsun ? Diger system deki dosyalari bu arkadas nerden bilecek nerden alip cekecek ? Bilgilendirmeniz yanlis geldi. Bna .. oyun dos deilki al diger tarafa koy.

Alıntıları Göster
    Oyunlara sağ tıkla dosya konumunu aç de o klasörleri kopyala ve yedek al. Sonra gel belgelerden oyunların save dosyaları vs ne varsa yedek al. Format attıktan sonra aynı dizine kopyala. Bu kadar basit ama uğraştırıcı bir işlem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam calismaz

• quote:

Orijinalden alıntı: navruz38

Hocam calismaz

Oyunun üzerine sağ tıklayınız. Dosya konumunu aç işaretleriniz oyun klasörleri orda açılcktr ordan kopyalayıp d diskine yapıstrn. Format çekince sadece kurulum yapacaksin biz hergün format çekmedn oyunları bu şekilde yedekleri alıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DHGamer

Oyunlara sağ tıkla dosya konumunu aç de o klasörleri kopyala ve yedek al. Sonra gel belgelerden oyunların save dosyaları vs ne varsa yedek al. Format attıktan sonra aynı dizine kopyala. Bu kadar basit ama uğraştırıcı bir işlem.

Aynen katılıyorum sana

• navruz38 kullanıcısına yanıt
    yanlış değil de eksik diyelim. format attığınızda zaten directx firame gibi bileşenleri yükleyeceğinizi düşünmüştüm, belgelerimden saveleri roaming ten oyun alt dosyalarını yükleyeceğinizi hesaplamıştım. ha bir de kayıt defterinde değişiklikleri kaydedeceksiniz.
  • quote:

yanlış değil de eksik diyelim. format attığınızda zaten directx firame gibi bileşenleri yükleyeceğinizi düşünmüştüm, belgelerimden saveleri roaming ten oyun alt dosyalarını yükleyeceğinizi hesaplamıştım. ha bir de kayıt defterinde değişiklikleri kaydedeceksiniz.
    Arkadaşlar çok fazla işlem varmış ya :/

Benim oyunlar zaten D: sürücüsünde. C: sürücüsünde programlar vs. var.
    Formatı C. ye yapınca D:'dekiler kalıyor mu yani?

Bir de yeni 1TB harddisk alıcam Vatan C.'dan onu direk kasaya kablosuyla takınca pc görücek mi direk?

Veyaaaaaaaaa

Şimdiki harddiskim 500 GB (5GB BOŞ YER VAR)C:'de windows yüklü, (70GB BOŞ YER VAR)D:'de oyunlar ve filmlerim.
    Yeni alacağım 1TB'lık harddiske kursam iyi olur mu?
    Ona kurarsam şimdiki harddiskimin C: sürücüsündeki windowsu nasıl iptal edicem???
    KAFAMDA DELİ SORULARRR :)))
    Lütfen hepsine cevap vermeye çalışın

C ye format attığında D dekilere birşey olmaz, yeter ki disk biçimlendirme yapma.

1 tb lık HDD ni kasaya taktığında direkt görür, sadece disk yönetiminden harf ataması ve bölümlendirme yapman gerekir o kadar. gerçi harf atamasını otomatik yapar

veyaa kısmın :)

1 tb HDD ne windows yükleyebilirsin bu boş yer olması açısından avantaj olabilir, diğer windows u iptal etmene gerek yok. Başlatırken sana 2 ayrı windows seçeneği gelir ve birini seçmen istenir. yani ikisini de kullanabilirsin. herhangi bir çökme durumunda dosyalarını kurtarabilmen için büyük avantajdır
  • quote:

C ye format attığında D dekilere birşey olmaz, yeter ki disk biçimlendirme yapma.

1 tb lık HDD ni kasaya taktığında direkt görür, sadece disk yönetiminden harf ataması ve bölümlendirme yapman gerekir o kadar. gerçi harf atamasını otomatik yapar

veyaa kısmın :)

1 tb HDD ne windows yükleyebilirsin bu boş yer olması açısından avantaj olabilir, diğer windows u iptal etmene gerek yok. Başlatırken sana 2 ayrı windows seçeneği gelir ve birini seçmen istenir. yani ikisini de kullanabilirsin. herhangi bir çökme durumunda dosyalarını kurtarabilmen için büyük avantajdır

HEEE aklımdaki çoğu soru cevap buldu Allah razı olsun...

Şimdi yapmam gereken yeni harddisk alıp takmak ve formatı yeni aldığım harddiske kurmak.

Eskiden C: sürücüsünde kurulu olan programlar çalışmaya devam edecekler mi peki?

Eski harddiskimin C: sürücüsündeki o az gb'lık olayını nasıl çözebilirim?

YENİ HARDDİSKİME windowsu kurduktan sonra C:'yi biçimlendir desem bi sorun olmaz heralde dimi?
    -C:'de yüklü olan programları tekrar yüklemem gerektiğini biliyorum-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HPerenHP -- 3 Şubat 2015; 0:01:17 >

evet devam eder sadece masaüstü simgelerinden girişte hedef konum sorunu belki yaşarsın o kadar, o da basit bir olay zaten.

C sürücüsünde yaşadığın olayla ilgili gerekli açıklamayı yapmıştım yukarıya bakarsan görebilirsin

C yi biçimlendirebilirsin ama bence gerek yok, işletim sistemini silmeden kullanman senşin yaraına olabilir
  • soulstriper kullanıcısına yanıt
    Anladım önceki tavsiyen de kafamda ;)

Dediğini yapacağım fakat aklımda son bir soru var :)

TEMP'deki ne varsa sil demişsin ama onları silersem sonradan kullandığım programlarda veya babamın kullandığı outlook vs. programlarda sorun çıkar mı?

TEMP dosyasına baktım 21 GB tutuyor.
    Bugün sabahtan beri 4 GB boş yer vardı C: sürücüsünde şimdi ise birden bire 37 GB oluverdi bu nasıl oluyor
    hayır çıkmaz, zaten microsoft gibi önemli temp dosyalarının silinmesini kendisi engeller. bunun dışında sorun olabileceğini düşündüğün dosyaları ayıklayabilir, silmeyebilirsin.
    app data roamingte de kullandığın program/oyun hariç silebilirsin

c de boş alanın artma sebebini kesin olarak bilemem ama bana kalırsa yarım kalan ya da devam eden dosya indirmelerinden dolayı oluşan alanın; bu programların indirilmesinin tamamlanması ya da indirmelerin iptal edilip silinmesi sonucu C de yansımasının silinmesine bağlamak mantıklı. bunun dışında virüs, solucan kaynaklı alan daralmasının da o virüsün silinmesi, karantina alınması sonucu orjinal değerlerine gelmesi de olabilir.
  • quote:

hayır çıkmaz, zaten microsoft gibi önemli temp dosyalarının silinmesini kendisi engeller. bunun dışında sorun olabileceğini düşündüğün dosyaları ayıklayabilir, silmeyebilirsin.
    app data roamingte de kullandığın program/oyun hariç silebilirsin

c de boş alanın artma sebebini kesin olarak bilemem ama bana kalırsa yarım kalan ya da devam eden dosya indirmelerinden dolayı oluşan alanın; bu programların indirilmesinin tamamlanması ya da indirmelerin iptal edilip silinmesi sonucu C de yansımasının silinmesine bağlamak mantıklı. bunun dışında virüs, solucan kaynaklı alan daralmasının da o virüsün silinmesi, karantina alınması sonucu orjinal değerlerine gelmesi de olabilir.
    Anladım çok saolun verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı

• quote:

Orijinalden alıntı: HPerenHP

Anladım çok saolun verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Windows 8.1 yükledim fakattttt

Origin ile oymadığım vs. hiçbir oyunu oynayamıyorum. Originde indirmem gerekiyo tekrardan.
    Eskideki bütün programların dosyaları duruyor fakat çalışmıyorlar.

Uyumluluktan w7 fln denedim ama olmadı. BF4 ün dosyası da 55 GB olduğundan indirmek korkutuyor.

Ekran çözünürlüğüm eskisi gibi 1680x1050 olmuyor böyle bir seçenek gözükmüyor.

1600x1200 gibi birşey var bu da out of range oluyor.
    Tetris gibi çözünürlük var.
    Ekran kartını güncelledim filan ama daha ne yapacağımı bilmiyorum.
     Formatla İlgili Formatla İlgili

sadece COD türü oyunları oynarsın. ubısoft gibi oyunları tekrar kurman gerekir
    oyun isolarını kesinlikle yedek olarak tut
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.