Şimdi Ara

Formatla ilgili/ Bootla ilgili YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vista ve XP kullanıyorum ama artık sadece Vistanın kalmasını istiyorum, normal açıkken cmd ile windowstan formatı atabilirmiyim ? Format atarken sadece 1 tane klasörü silmemesini istiyorum onu nasıl hariç tutuyorduk ?

İkinci sorum ise çok nadir de olsa bazen boot ederken Vista yükleme ekranında takılıyor. Bunun sebebi nedir ?

• format atarken klasör ya da dosyayı hariç tutma gibi bişey yok ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shinning Star

format atarken klasör ya da dosyayı hariç tutma gibi bişey yok ki.

arkadaşım yanlış biliyorsun evet var ama açıkken atamassın bu durumda şimd bunu nasıl yapacaksın ilk önce iletim ssitemleri ve disk hakkında bi,lgi ver bana ona göre yol göstereyim yani şöyle bilgi ver hdd bir tanemi kaça bölünmüş eğer bölünmüş ise vista hangisinde yüklü xp hangisinde yüklü.
    ikinci soruna cevap ise viatanın cache belelğe attığı sistem dosyalrında sorun olabilir.çünkü çift işleitm ssitemi kullanıyorsun bundan kayanklanıyo olabilir bence repair edene düzelebilir.sorunun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonhack

quote:

format atarken klasör ya da dosyayı hariç tutma gibi bişey yok ki.

arkadaşım yanlış biliyorsun evet var ama açıkken atamassın bu durumda şimd bunu nasıl yapacaksın ilk önce iletim ssitemleri ve disk hakkında bi,lgi ver bana ona göre yol göstereyim yani şöyle bilgi ver hdd bir tanemi kaça bölünmüş eğer bölünmüş ise vista hangisinde yüklü xp hangisinde yüklü.
    ikinci soruna cevap ise viatanın cache belelğe attığı sistem dosyalrında sorun olabilir.çünkü çift işleitm ssitemi kullanıyorsun bundan kayanklanıyo olabilir bence repair edene düzelebilir.sorunun.

nasıl yapılıyor peki? biz boşuna mı format atarken yedek alıyoruz böyle bişi var da madem. açıklarsan sevinirim.

• evet arkadaşım var dosya silmeden format atmak ama şunu anlatayım format atmanın amacı zaten bütün partitonlardaki ve hdd kerşeyi sıfırlamak değilmidir.bütün bölümleri silmek değilmidir.ama bir dosya bırakarak format atmak hiç bir şeyi yeni haliyle kullanmamıza olanak vermez yani format eşdeğer olmaz umarım anlatabişmişimdir.bunu yapmak istiyıorsan formatı atmadan önce bir başlangış disketi ile dos ortamına düş dos ortamındaki konutları b,liyorasan deltree komutu dosyaları sırayla silmek anlamındadır.deltree konutunu uygularsan dosyalr siyah ekranında önüne çıkar ve istediği silmeden format atabilirsin.tabi bunu yaparken sisteminin sağlamalıpğına güveniyorsan.yani virü bulaşmışsa bu dosyayı ayırmanın bi anlamı yok tur.anlamadıysan söyler daha detaylı anlatayım ama format atmak istediğin şekile ve duruma göre bu işlemi yaparsın biraz karışık.
  • quote:

evet arkadaşım var dosya silmeden format atmak ama şunu anlatayım format atmanın amacı zaten bütün partitonlardaki ve hdd kerşeyi sıfırlamak değilmidir.bütün bölümleri silmek değilmidir.ama bir dosya bırakarak format atmak hiç bir şeyi yeni haliyle kullanmamıza olanak vermez yani format eşdeğer olmaz umarım anlatabişmişimdir.bunu yapmak istiyıorsan formatı atmadan önce bir başlangış disketi ile dos ortamına düş dos ortamındaki konutları b,liyorasan deltree komutu dosyaları sırayla silmek anlamındadır.deltree konutunu uygularsan dosyalr siyah ekranında önüne çıkar ve istediği silmeden format atabilirsin.tabi bunu yaparken sisteminin sağlamalıpğına güveniyorsan.yani virü bulaşmışsa bu dosyayı ayırmanın bi anlamı yok tur.anlamadıysan söyler daha detaylı anlatayım ama format atmak istediğin şekile ve duruma göre bu işlemi yaparsın biraz karışık.

hocam onun adına format denmez. Format apayrı deltree apayrı bi işleyişe sahip. Ayrıca deltree'yi ben en son win98 de kullanıyordum, şimdi nerden bulacak adam başlangıç disketini de deltree yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinning Star -- 31 Mayıs 2009; 16:52:06 >

• nasıl deltree nni formatla ilgisi yoktur hocasm anlamadım ben yıllardır yapıyorum bu işlemi ayrıca deltree bir dos komutudur ve sadece windows98 değil daha çncesinde de mevcuttu ilk bilgisaylarında dos ortamında çalıştığında biliyorsun umarım 95 ten önce dos ortamında deltree ile çalışıyorsdu insanlar sen yapamıyorsun o ayrı bir konu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

nasıl deltree nni formatla ilgisi yoktur hocasm anlamadım ben yıllardır yapıyorum bu işlemi ayrıca deltree bir dos komutudur ve sadece windows98 değil daha çncesinde de mevcuttu ilk bilgisaylarında dos ortamında çalıştığında biliyorsun umarım 95 ten önce dos ortamında deltree ile çalışıyorsdu insanlar sen yapamıyorsun o ayrı bir konu

hocam 10 yıldır bilgisayar kullanıyorum ve bu zamana kadar sadece 1 kez teknik servise bilgisayar götürdüm.

Sanırım biraz geride kalmışsın burda win98 ve öncesinden değil winxp ve sonrasından bahsediyoruz. Ardakaşın adresine win98 boot disketi göndereceksen orasını bilemem tabi. Yoksa Mart 2009 da üye olup burda mesaj sayını artırmak için insanlara dededen kalma yöntemler önerme bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinning Star -- 31 Mayıs 2009; 17:35:33 >
  • bende 13 yıldır bilgisayr kulkanıyorum ve kendim teknik servis elemanıyım bilmem anlatabildimmi bence sen biraz geri kalmışsın bu lkonularda daha windowsun dos ortamında çalıştığını bile bilmiyorsun demekki biraz araştırda öğren bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
  • quote:

quote:

nasıl deltree nni formatla ilgisi yoktur hocasm anlamadım ben yıllardır yapıyorum bu işlemi ayrıca deltree bir dos komutudur ve sadece windows98 değil daha çncesinde de mevcuttu ilk bilgisaylarında dos ortamında çalıştığında biliyorsun umarım 95 ten önce dos ortamında deltree ile çalışıyorsdu insanlar sen yapamıyorsun o ayrı bir konu

hocam 10 yıldır bilgisayar kullanıyorum ve bu zamana kadar sadece 1 kez teknik servise bilgisayar götürdüm.

Sanırım biraz geride kalmışsın burda win98 ve öncesinden değil winxp ve sonrasından bahsediyoruz. Ardakaşın adresine win98 boot disketi göndereceksen orasını bilemem tabi. Yoksa Mart 2009 da üye olup burda mesaj sayını artırmak için insanlara dededen kalma yöntemler önerme bence.

arkadaşım windos xp ve sonrasıda dos ortamında çalışıyor sen birz daha kafa yor bu işlere bir yerelere gelirsin belki çok ilginç cevaplar yazıyorsun yapamıyorsan dosya ayırarak format atmayı birinden öğren ondan sonra gel buraya bu olmuyor de yapanlara saygı göster.ok mı

• Bilgi istemişsiniz hemen açıklayayım konu sapmadan:

Vista 64 extreme kullanıyorum her zaman partitionlu
    Öbür kısımda Windows XP var 32 bit
    boot ekranında üçüncü seçenekte de bi zamanlar yanlışlıkla vistadan çalıştırdığım XP yükleme programının bootu var yani Windows XP PRO Installation diye üçüncü boot seçeneği.

Ben XP'nin drive'ını formatlıyıp xp Install boot seçeneğini de silmek istiyorum, fotmarlarken bi dosyayı hariç tutmayı da gösterirseniz hoş olur ama farketmez. External'da yedekleyebilirim o o kadar da acil değil tabi =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.