arkadaşlar daha önce kaloriferli bir yerde oturuyordum ve sorunum yoktu.
ne zaman ki soğuk bir yere yerleştim bilgisayarımı tanıyamaz oldum. öncelikle oda sıcaklığı düşükken bilgisayar ilk açılışta zorlanıyor ve mavi ekran hatası veriyor. (bazen de çalışır vaziyetteyken mavi ekran hatası alıyorum) bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra harddiskte bozuk sektörler oluşuyor ve açılışta otomatik chkdsk yapıyor.bu olay gerçekleştikçe her seferinde bilgisayarım daha geç açılmaya başlıyor. en sonunda çalışamayacak duruma gelince acronis programından aldığım yedeği geri yüklüyorum. Bu geri yüklemeden sonra bilgisyarım 15 saniyede açılıyor ve bir hafta kadar hiç sorunsuz çalışıyor. bir hafta kadar geçmeden gene aynı hatalar, aynı hatalar ... Acronis de olmasa 10 günde bir format atmaktan gına gelecek.
yeni eve taşınırken bilgisayarın yolda sarsıldığını düşündüğümden anakartta bir sorun olabileceğini düşünüyorum
bir de harddiskin ömrünün yavaş yavaş dolduğunu tahmin ediyroum.
sizce sorun nerede arkadaşlar?
sarsıntıdan ankarta değilde olursa hardiske bişey olur oda düşük ihtimal...
komik gelebilir fakat soğuktan yapıyor deneyebilirsin sıcak bir odadaki pc ile soğuk bir odada ki pc yi hem açılış hem kullanış bakımından karşılaştırırsan farkı görürsün çünkü kasa soğuktan işlem yapamıyor kendini zorluyor kimi zaman ekran açmaz ekrana görüntü gelmez ramleri yada ekran kartını söker takarsın sorun düzelir bunlar hep başıma geldi ve tek sorun soğuk olmaasıı...
kardes sorunun harddıskten dır mesala benım harddısk bıraz kafayı yemıs kasanın tozlarını almak ıstedıgımde hdd ye 1 kere dokunayım format atıyorum daha calısmıyor ntdr.dll hatası verıyor daha cesıtlı uygulamalarıda var sızınde oyle olmus olabılır
peki soğuktan öyle oluyor sıcaktan da pc donup kalıyor buna ne diyeceksin
ya aslında benim kasa da dandikti. zamanında param olmadığı için idare edecek bişey seçmiştim.
bir yerde soğukla ilgili benzer bir konu açılmış ve arkadaş power değiştirip sorundan kurtulduğunu söylemiş.
Valla anlayamadım bu gidişle bilgisayarın parçalarını bir bir değiştircem ve eski bilgisayarımın yerini yeni bir
bilgisayar alacak :)
harddiske de ihtiyacım var diğeri zaten yetersiz geliyordu. Yakında yeni bir tane alıp deneyecem bakalım sizleri de bilgilendiririm.
Bilgisayar dediğin soğukta da sıcakta da çalışmalı değil mi :)
Arkadaşlar;
Soğuklardan olabilir.. Arkadaşın dediği gibi çok soğuklarda bazen bilgisayarlar ekran açmama.. gibi hatalar verebiliyor. Oda sıcaklığında muhafaza ederseniz zaten bu sorununuz otomatikman ortadan kalkar.
Çok Sıcaklarda ister istemez sorun çıkıyor Buda sıcaklarla birlikte işlemcinin daha da ısınmasına sebep olabilir. Eğerki Yeterli soğutma Sistemin yoksa.
bilgisayarlarda üşür
Valla ben bilgisayarın üşüdüğüne sahit oldum Bizim bakkalın pc si kışın açılmıyordu ama yazın normal çalışıyor pc.Adam üşenmeden evden saç kurutma makinası getirdi ve bir hafta test etmiştik pc yi.Saç kurutma makinasını harddiskin üstüne tutarak ısıtıyorduk ve makina yazın olduğundan daha hızlı çalışıyordu.Ama harddisk cayır cayır yanıyordu sanki :) bunları pc eski diye deneyebildik yani cesur olabildik yeni bi pc ye asla denemem...Ama sıcak soğuk faktörü etki ediyordu cidden...
Soğukla alakası yok dostum senin Hard Disk'de bir problem var.
HD' yi güzelce test et, bad sector varsa düzeltmeye çalış.
quote:
Orjinalden alıntı: Z-DGİ
Soğukla alakası yok dostum senin Hard Disk'de bir problem var.
HD' yi güzelce test et, bad sector varsa düzeltmeye çalış.
hayır soğukla alakası var.nette bi yazı okumuştum bayaa önce.o yazıya dayanarak alakası var diyorum.fakat bilgisayarın soğuktan etkilenen tek parçası harddisktir.50 derecenin üstüne çıkmaması 10-15 derecenin altına inmemesi gerekir ideal prformans için.kanımca en ideal sıcaklığı da 30 derece civarıdır.fakat anakart gpu ve cpu için bu geçerli değil bildiğim kadarıyla.ne kadar soğuk olursa o kadar iyi.
bad sektör dediğin olay format atılınca düzelir mi? Ben sistemi baştan kurduğumda bilgisayar şahane çalışıyor. Soğuk sıcak dinlemiyor. 15 saniyede sistemim bütün programlarıyla birlikte açılmış oluyor. Lakin bir süre sonra (bir hafta kadar yani) bilgisayar mavi ekran vermeye başlıyor. hata kodu 0x00000F4
bundan sonra da bilgisayar dikiş tutmuyor ve her böyle sorun oluştuğunda gitgide yavaşlıyor ve artık açıldığında bile işlem yapamaz hale geliyorum.
Arkadaşlar millet bilgisayarların bulunduğu odaları buzdolabı gibi yaparak kasaların fazla ısınmasını önlemeye çalışıyor arkadaşlar soğuktan kasaya bişiy olmaz başka birşey var onda ben bazı bilgi işlem odalarında yarım saaten fazla duramıyorum soğuktan pek alakalı gelmedi bana.
"STOP: 0X00000F4 (0X00000003,0X81EEB020,0X81EEB194,0X805FA7A8) 0X00000F4 0X000007E HATALARI MAVİ EKRAN" Olay çok önce olmuş ama ben belki biri görürdü lan bundanmış desin diye yazıyorum. Genelde sonu 7b ile biten hatalar hdd ile ilgilir.Raid destekli diskde yada windowsun hdd ile olan bağlantı sorun. Kabloları falan değiştirdiğiz hala netice yoksa anakartınızın sata girişleriyle alakalı. Ben bu kodları görünce ilk hdd kablosunu sonra hddyi ama oda "sata hdd" sonra ramları genede mavi ekranda bu hataları veriyodu. yetmedi anakartın biosu de güncelledim Sonra ide hdd taktım hiç hata vermeden kurdu Buradan duyrulur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme