Şimdi Ara

Formatlanmış HDD'e chkdsk yapıldı ve verilere ulaşılamiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Başlık doğru dürüst birşey anlatmıyor çünkü nasıl bir başlık atılır bu konuya bilemedim:) Şimdi soruna gelince...

Kardeşimin HDD'inin 2. bölümü yani D: sürücüsü RAW olmuştu. Aynı özelliklere sahip kendi bilgisayarıma taktım HDD'i ve 2. bölüm kendiliğinden NTFS'e dönüştü. Ancak içinde hiçbir şey görünmüyordu. Disk boyutu 200 GB Boş alan 200 GB olarak görünüyordu. Yani kendi kendine format attı diyebiliriz. Her neyse sorun ondan sonra başladı aslında. Ben ertesi gün veri kurtarma yazılımıyla denerim diye kapattım PC'yi. Ben işteyken kardeşim açmış biraz kurcalamış bilgisayarı. Forumlardan falan birşeyler bulup denemiş. İlk denediği şeyde HDD'e chkdsk yapmak olmuş. 2 gündür denemediğim RECOVER programı kalmadı. Hepsi standart bir şekilde aynı şeyleri buluyor.

Biraz bakındım ve chkdsk ile ilgili bilgilerde bir HDD kilitlenmesinden bahsediliyor. Açıkçası bu kilitlenmenin ne olduğunu tam anlayamadım ama Veri Kurtarma Şirketllerinin chkdsk yapmayın uyarılarıyla karşılaştığımda RECOVER programlarının bu yüzden bulamadığını düşünmeye başladım.

Kilitlenen birşeyin açılması kadar doğal birşey yoktur herhalde. Tek lazım olan anahtar. Anahtarın yerini bilen var mı:)

Yardımlarınız için şimdiden teşeekkür ederim. Saygılarımla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.