Şimdi Ara

Formattan sonra,EKRAN KARTI sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar cok ilginc hic basima gelmeyen bi sorunla karsilastim.Medion Marka MSI anakarta sahip bir desktop bilgisayar aldim birinden, üstünde xp home edition vardi ama 4-5 yildir kullanilmis bu seklide.Bende format attim xp prof. yükledim hersey tmm güzel bi sekilde format bitti. güncellemeleri yaptim ekran karti driverini yükledi restart oldu acilacagi zaman windows acilma ekraninda takili kaliyo. acaba yanlis biseymi oldu dedim tekrar kapattim en son yapilanma seklinde acilsin dedim, acildi pc ama ilk formatli halinde güncellemeler yok. sonra tekrar güncelledim ekran karti driver flan yükledim tekrar restart yine ayni hatayi verdi. ekrarn kartini yüklemezsem aciliyo pc driveri yüklü olmayan haliyle. ama yüklersem herseferinde acilirken kaliyo o sekilde. sonra win7 yükledim yine ayni sekilde acildi güncellemeleri yaptim ekran kartini yükledim yine restarttan sonra windows aciliyo derken o ekranda kaliyo kitlenip. sonra tekrar xp yaptim yine ayni hata kitlendigi anda powerden kapatip acinca en son yapilanma ayarlarinda acilsin dedigimde ekran karti driveri gidiyo ve normal calisiyo pc.

Ekran kartim : Nvida Geforce 9400 GT kendi sitesinden indirdim driverleri 140 küsür mb kurdum yine ayni hata windows updatede kurdum yine ayni hata anlamadim bi türlü benim görüsümce ekran kartindan kaynaklanan bi sorun ekran karti arizali olsa hic ekran gelmez diye düsünüyorum. tabiki pek fazla bi bilgim yok bu konuda. bilgisi olan arkadaslarimdan eger bu sorun ile ilgili yorum ve görüslerini alabilirsem mutlu olurum.neden böyle oluyo anladigim kadar yapmaya calistim ama olmadi.

lazim olurmu bilmiyorum pc bilgilerinide yaziyim ana kart MSI MS 7813 olmasi lazim 1gb ddr2 ram intel core duo 2 1,8 cpu
    simdiden yardimlariniz icin tesekkürler

• Büyük ihtimalle sürücüleriniz çakışıyor, çok garip bir sorun ki ekran kartınızın bozuk olma ihtimali yoktur, format atarken sabit diskinizi tamamen formatlayın öyle kurulum yapın. Eğer zaten öyle yaptım diyorsanız internetten daha eski bir sürücü bulup onu yüklemeyi deneyin şimdilik aklıma gelenler bunlar :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiveSound

merhaba arkadaslar cok ilginc hic basima gelmeyen bi sorunla karsilastim.Medion Marka MSI anakarta sahip bir desktop bilgisayar aldim birinden, üstünde xp home edition vardi ama 4-5 yildir kullanilmis bu seklide.Bende format attim xp prof. yükledim hersey tmm güzel bi sekilde format bitti. güncellemeleri yaptim ekran karti driverini yükledi restart oldu acilacagi zaman windows acilma ekraninda takili kaliyo. acaba yanlis biseymi oldu dedim tekrar kapattim en son yapilanma seklinde acilsin dedim, acildi pc ama ilk formatli halinde güncellemeler yok. sonra tekrar güncelledim ekran karti driver flan yükledim tekrar restart yine ayni hatayi verdi. ekrarn kartini yüklemezsem aciliyo pc driveri yüklü olmayan haliyle. ama yüklersem herseferinde acilirken kaliyo o sekilde. sonra win7 yükledim yine ayni sekilde acildi güncellemeleri yaptim ekran kartini yükledim yine restarttan sonra windows aciliyo derken o ekranda kaliyo kitlenip. sonra tekrar xp yaptim yine ayni hata kitlendigi anda powerden kapatip acinca en son yapilanma ayarlarinda acilsin dedigimde ekran karti driveri gidiyo ve normal calisiyo pc.

Ekran kartim : Nvida Geforce 9400 GT kendi sitesinden indirdim driverleri 140 küsür mb kurdum yine ayni hata windows updatede kurdum yine ayni hata anlamadim bi türlü benim görüsümce ekran kartindan kaynaklanan bi sorun ekran karti arizali olsa hic ekran gelmez diye düsünüyorum. tabiki pek fazla bi bilgim yok bu konuda. bilgisi olan arkadaslarimdan eger bu sorun ile ilgili yorum ve görüslerini alabilirsem mutlu olurum.neden böyle oluyo anladigim kadar yapmaya calistim ama olmadi.

lazim olurmu bilmiyorum pc bilgilerinide yaziyim ana kart MSI MS 7813 olmasi lazim 1gb ddr2 ram intel core duo 2 1,8 cpu
    simdiden yardimlariniz icin tesekkürler

Merhabalar. Bende de benzer bir sorun oluştu. Formattan sonra bir türlü ekran kartını çalıştıramadım.
    Sizdeki gibi windows logosundan sonra reset atıyor. Sorunun sürücü kaynaklı olduğu apaçık.
    Umarım çözecek birisi bulunur. İyi günler.

• Bilgisayarınız driveri destekliyor mu ya da driverin biti uyuyor mu bilgisayarınızla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haylaz1234 -- 1 Mart 2013; 18:54:47 >
  • arkadaslar önerileriniz icin tesekkür ederim sorunu cözdüm yardimlarinizla. sorun driver güncellemesiyle alakaliymis. yani yeni güncellemede calismiyo. ekran kartinin yeni versiyon driverini yükleyince kitleniyo pc acilisti bir önceki versiyonu kurunca sorunsuz calisiyo.ama simdide win8 kurmak istiyorum ayni sorun kurulum tamamlandikdan sonra restart yapiyo sonra yine kitleniyo windows logosunda. bu sorunu cözemedim iste :) win7 de driveri kurmuyodu otomatik kendim istedigim versiyonu kuruyodum win8 de buna izin vermiyo. anlamadim kurulum bitiyo restartlayim acilmaya gectiginde kitleniyo yine ayni sorun. eski versiyon driveri nasil entegre etcem iso cd sine bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.