Şimdi Ara

Formattan Sonra Mouse (Touchpad) Sorunu HP Compaq mini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
18.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorun : dahili Touchpad ın windows tarafından görülmemesi.

Merhaba arkadaşlar şuan bir arkadaşımın minibookuna format attım ve mosue touchpad sorunu yaşıyoruz xp home yüklüyken mouse touch pad da bir sorun yoktu ama xp pro yükledim mouse gözükmedi kurulum esnasında yüklemeyi hep klavye ile yaptım acaba bunun bir kısayol tuşu mu var diyerekten sitesindeki tüm service manuallere baktım bütün kısayol tuşları yazılmış çizilmiş ama mouse hakkında hiç bir şey yazmamışlar . şimdi win 7 yüklüyorum oda kurulum aşamasında mouse touchpad görübmedi ne yapacağımı şaşırdım sitesindeki güncellemeleride yükledim ama sonuç yok aynı sorun.

Sistem : Hp compaq mini 110 - 110c-110DET xp pro / win7 ult.

Sorun devam ediyor Turkcellin verdiği ürün yanında cd vs vermemişler.

Yardımcı olacaklara teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

HP Compaq Mini'de Format Sonrası Mouse (Touchpad) Sorunu

HP Compaq Mini dizüstü bilgisayarında format işlemi gerçekleştirdikten sonra mouse veya touchpad ile ilgili sorunlar yaşayabilirsin. Bu sorun, gerekli sürücülerin düzgün şekilde yüklenmemiş olmasından kaynaklanabilir.

Touchpad'i açmak için şu adımları izleyebilirsin:

1. Aygıt Yöneticisi'ni aç: Başlat menüsü üzerinden "Aygıt Yöneticisi" aramasını yap ve sonucu aç.
    2. Fareler ve diğer işaret aygıtları: Aygıt Yöneticisi'nde "Fareler ve diğer işaret aygıtları" kategorisini genişlet.
    3. Synaptics Touchpad: Synaptics Touchpad cihazını bul ve sağ tıkla.
    4. Sürücüyü Güncelle: "Sürücüyü Güncelle" seçeneğine tıkla ve ardından "Sürücü yazılımı için otomatik olarak ara" seçeneğini seç.
    5. Yeniden Başlat: Sürücüler güncellendikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Touchpad hala çalışmıyorsa, aşağıdaki ek adımları deneyebilirsin:

• HP Destek Web Sitesinden En Yeni Sürücüleri Yükle: HP Destek web sitesine git ve HP Compaq Mini modelin için en yeni touchpad sürücülerini indir.
    • BIOS Ayarlarını Kontrol Et: BIOS ayarlarına gir ve "İçsel İşaret Aygıtları" seçeneğinin etkinleştirildiğinden emin ol.
    • Windows Güncellemelerini Kontrol Et: Windows ayarlarına git ve mevcut tüm Windows güncellemelerini yükle.

Bu adımları uyguladıktan sonra mouse veya touchpad'in düzgün çalışmaya başlaması gerekir. Aksi halde, daha fazla yardım için HP Destek ile iletişime geçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Onun ayrı bir driveri olması gerekir. Touchpad driverini bir şekilde bulup yüklemeniz gerekir yoksa çalıştıramazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Onun ayrı bir driveri olması gerekir. Touchpad driverini bir şekilde bulup yüklemeniz gerekir yoksa çalıştıramazsınız.

synaptic işaretleme aygıtı driverini yükledim yeniden başlattım sonuç "0" sıfır
  • hem mantıksız değilmi ben bu zamana kadar formattan sonra yada önce yüklenmemiş klavye aygıtı hiç görmedim , eskiden dh den biri yardım isteyince herkes bakıyordu yorumunu belirtiyordu biliyorsa çözümünü paylaşıyordu ama şimdi terk edilmiş ülke gibi şuraya bak 20 kişi bile bakmamış
  • Basit bir driver sorunu gibime geldi. Everest ultimate yükleyip bileşenin doğru çalışıp çalışmadığını anlayın öncelikle . Sonra eğer çalışıyorsa orada yazanlar doğrultusunda internetten sisteminize uygun driveri indirip kurmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
  • Evet internetten driver bakın belki yüklediğiniz sorunludur.Klavyede FN + bir tuşa basarak touchpad açma kapama oluyordur belki veya farklı bir tuşu vardır kapalı unutmuşsunuzdur?
  • ya zaten ürünün herşeyini belirtmişim normalde bu touchpad driver yüklemedende mouse gibi kullanılması gerek ,gerek çünkü bazıları mouse olmadan format atamıyor adamlar bunu kesin düşünmüştür birde yanlış driver yükleme imkanım yok hp ye girdim vista için vista xp için xp win7 için win7 driverini denedim yok allah yok aygıt yöneticisinde bile görünmüyor sanki aygıt arızalı yada pc de öle bir bileşen yok aygıt yöneticisinde hangi os olursa olsun gözükmüyor gizli aygıtlarda bile yok driver yüklüyorum olmuyor ama format atmadan önce sağlam şekilde çalışıyordu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hp laptop bluetooth sorunu
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

Evet internetten driver bakın belki yüklediğiniz sorunludur.Klavyede FN + bir tuşa basarak touchpad açma kapama oluyordur belki veya farklı bir tuşu vardır kapalı unutmuşsunuzdur?

dogrusuda bu zaten. FN+F6 yada FN+F7 gibi bir tus kombinasyonu ile o touchpad acilacaktir. kitlemissindir hocam. yoksa bi formatla touchpad bozulmaz....
  • arkadaşlar dediklerinizin hepsini yaptım yok açılmıyor aygıt yöneticisindende görmüyor fn kombinsyonlarının hepsini denedim touchpadin kitlenmesi için herhangi bir tuş koyulmamış,ne yapacağımı şaşırdım
  • çözüm olurmu bilmiyorum ama ben başka bir arkadaşa aynı marka fakat farklı bir modelde bu sorunu yaşadık win7 ye geçişte touchpad çalışmadı tekrar xp home sp2 orjinal cd bulduk yükledik ama harici usb mausun olması gerekiyor harici usb maus ve usb cdrom yada usb cdrom gösterişli flash disk ile kurabilirsin nlite tarzı driver silen işletim sistemi cdlerini kullanma orjinan işletim sistemi cd si ile format at önce bios sıfırla (load bios default) f10 ile gir biosu sıfırla f9 tuşu ile boot aygıtı seç (cdrom) zaten söylememe gerek yok biliyorsunudur bu kadar yapmışsın daha sonra dilersen sp3 paketine el ile yükselt çalışır birşey olmaz neden bu sorunu yaptığını hala bende anlayabilmiş değilim biz arkadaş düşürdüde touchpad bozuldu zannettik ama servis bize touchpadda sorun yok erd commanderde touchpad görünüyor diye alkon servis iade etti ama xp home sp2 yükleyince sorun kalktı synaptic işaretleme aygıtını daha sonradan kurmanı tavsiye ederim.

• @hayati54

dediklerini harfiyen yaptım oldu şuan touchpad çalışıyor ama neden pro xp, vista yada win7 yüklemeye çalışınca touchpad aygıtlarda gözükmüyor anlamış değilim birazdan xp home ye sp3 e yükseltcem inş bir sorun çıkmaz çok teşekkür ederim @hayati54
  • Sorununun çözüldüğüne sevindim.

SP3 e yükseltsende birşey olmuyor yükselt sorun yaşamassın bu arada framework 3.5 sp1 i yüklemeyi unutma eğer yüklemessen driver yüklemesinden sorun yaşayıp 3G bağlantısı yapamassın.

adamlar öyle birşey yapmışki sanki kendi orjinal os u haricinde yüklenen işletim sistemlerinde sorun yapıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.