Şimdi Ara

HP Compaq Bilgisayarda BIOS Açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bilgisayarım HP Compaq dc5800 microtower. Bazı ayarlara bakmak için BIOS'a girmeye çalışıyorum ancak girdiğim yerin BIOS olup olmadığından emin değilim. Bilgisayar açılırken F10'a basıyorum. Bir dil listesi çıkıyor. Oradan İngilizce seçiyorum ve HP Setup Utility diye bir yer açılıyor. Görünüş olarak az çok benziyor ama internette görünen BIOS ekranlarından farklı ve belli başlı menüler yok, seçenekler az. Ayrıca sanırım F9 ile de "Diagnostics" (tanılama) modunu açtım, bilgisayar açılırken her zaman çıkan HP logosunun olduğu açık mavi ekran çıkmıyor. Bunun yerine en üstte ram boyutunu yazan siyah bir ekran çıkıyor. Sonra normal bir şekilde windows açılıyor. HP'nin sitesinde bu modu kapatmak için F10 a basıp BIOS'u açıp Boot menüsünden diagnostics'i disable etmem gerektiği yazıyor ama F10'a basıp açtığım yerde Boot diye bir menü yok. Buna benzer bir ayar da bulamadım.

Yani HP bilgisayarlar için BIOS dediğimiz kısım HP Setup Utility anlamına mı geliyor yoksa ikisi farklı şeyler mi? Eğer farklıysa BIOS'a nasıl erişebilirim? Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

HP Compaq Bilgisayarlarda BIOS'u Açma

HP Compaq bilgisayarlarında BIOS'a erişmek için atılması gereken adımlar şunlardır:

• Bilgisayarını kapat.
    • "hp bios tuşu" veya "hp boot tuşu" ile arama yaparak cihazına özgü BIOS tuşunu belirle.
    • Bilgisayarı yeniden başlat ve BIOS tuşuna hızlıca ve tekrar tekrar bas.
    • BIOS menüsü ekranda görünecektir.

HP Dizüstü Bilgisayarlarda BIOS'u Açma

HP dizüstü bilgisayarlarda BIOS'a erişmek için şu adımları izle:

• Dizüstü bilgisayarı kapat.
    • "hp laptop bios tuşu" veya "hp laptop boot tuşu" ile arama yaparak cihazına özgü BIOS tuşunu belirle.
    • Dizüstü bilgisayarı yeniden başlat ve BIOS tuşuna hızlıca ve tekrar tekrar bas.
    • BIOS menüsü ekranda görünecektir.

BIOS menüsünde, bilgisayarının donanım ayarlarını yapılandırabilir, önyükleme sırasını değiştirebilir veya güvenlik ayarlarını değiştirebilirsin. BIOS ayarlarını değiştirirken dikkatli ol ve değişiklikleri yapmadan önce orijinal ayarları not ettiğinden emin ol.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hplerde başlangıçta esc yapıp açılan menüde bios tuşu hangisi ise o tuşa basıyorsun genelde f9 yada f10 oluyor ama başlangıçta esc ye bas
  • HP Compaq Bilgisayarda BIOS AçmaHP Compaq Bilgisayarda BIOS Açma

Bakın asıl merak ettiğim çoğu insanda BIOS Setup Utility yazan ekran açılıyor bende ise HP Setup Utility yazan ekran açılıyor ve oradaki çoğu ayar burada yok. Bunun sebebi sistemimin eski olması mı yoksa yanlış yere mi giriyorum?

Bu arada başlangıçta F10 vs. hariç basınca bilgisayar ötüp Keyboard Error veriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP Laptop bios pili nerededir
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.