Merhaba. Yeni aldığım ekran kartını HDMI kablosu ile monitöre bağlamaya çalışıyorum. Bağlayabiliyorum fakat benim monitör orijinalinde televizyon olarak kullanılacağı düşünülerek tasarlandığı için HDMI seçtiğinizde görüntü normale kıyasla çok kötü oluyor. Araştırdım bunun sebebi televizyon ve bilgisayar monitörlerinin görüntüyü farklı vermesiymiş. Yani aslında tamamen televizyon olarak kullanacağımı sandığı için görüntü böyle oluyor (sesler vs. de kendi hoparlöründen gelmeye başlıyor). Normalde daha önce VGA kablo ile PC seçerek kullanıyordum. Görüntü çok çok daha kaliteliydi.
Monitördeki kaynak seçenekleri: AV, YPbPr, HDMI, PC, USB.
Üzerindeki portlar: VGA, HDMI (DVI, Display Port yok)
HDMI kablo ile bağlıyken sadece HDMI seçeneğinde görüntü veriyor PC seçince görüntü vermiyor. Araştırdığım yerlerde insanlar büyük televizyonlarında bu sorunu HDMI yazan kaynağın adını PC'ye çevirerek çözmüşler fakat bende böyle bir seçenek yok.
Şimdi ekran kartında DVI, HDMI ve Display Port var. Monitörde ise VGA ve HDMI var. Ben de direk HDMI ile bağlarım diye düşünerek bir HDMI kablosu aldım. Merak ettiğim acaba yeni bir kablo, dönüştürücü vs. almadan monitörün ekran kartından gelen görüntüyü PC olarak algılayıp kaliteli göstermesini sağlayabilir miyiz? Teşekkürler.
EDİT: Sorunu çözdüm. Monitör ayarlarından En-boy oranını 16:9 yerine Point to Point (Noktadan Noktaya) seçince eski kaliteli görünümüne kavuştu.