Şimdi Ara

Hizmet Ana Bilgisayarı Disk Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
10.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Windows 10 işletim sistemini kullanıyorum. Son birkaç aydır çeşitli oyunlara girdiğimde eskisinden daha az performans aldığımı fark ettim. Görev yöneticisinde şuanda saydığım kadarıyla 15 tane "Hizmet Ana Bilgisayarı" şeklinde başlayan işlem var. Bu işlemler özellikle
    oyuna girdiğim zaman RAM değil ama Disk i çok yoğun şekilde kullanıyorlar. Az bir araştırma yaptım ve şimdiye dek şunları denedim:
    - Ayrıntılara gidip svchost.exe yi durdurmak. (bunların kimisi durdurulabiliyor, kimisi durdurulmuyor. Durdurduklarım da 5 saniye sonra hemen tekrar açılıyorlar)
    - Dosya konumunu açıp dosyayı taramamı önerdiler ancak bu işlemlerin hepsi Windows\System32' de svchost.exe dosyasına gidiyor. Virüs olamaz herhalde.
    - Malwarebytes programı ile bilgisayarı taradım. Tek bir tehdit buldu ancak o da bunla ilgili değildi sanıyorum ki sildiğim hâlde sorun devam ediyor.
    - Zamanında Windows Defender da RAM'i çok kullandığından alışkanlık olarak onu da sürekli kapatıyorum. Sorun ondan da kaynaklanmıyor.

• 2 gündür bu salak durumla uğraştım sana yardım etmemek olmaz

ilk önce bu sorunu çözmek için hizmetlerden herhangi bir şey kaldırdın mı ? "hızlı getir", "windows search" "windows update" gibi eğer bunları kapadıysan ilk önce gidip bunları otomatik seçerek aç

Hizmetlerden sadece kapatman gereken "Bağlı kullanıcı deneyimleri ve telemetri"

şimdi bunu kapayınca disk kullanımın düzelecek siyah ekran da bekleme varsa yine buraya yaz onu halledelim kardeşim baya şey yaptım hangisi tam olarak işe yaradı kestirmek zor :)
  • Hizmetler bölümünü aç. Hızlı getirme - windows update - Windows search - Windows Olay Toplayıcısı - Windows olay günlüğü durdur ve başlangıç türünü manuel(Elle) yap, sistemi yeniden başlat. Biraz hafifleyecektir disk kullanımı. Ayrıca yüklemiş olduğun programlar içinde çeşitli update serviceleri ekleniyor onların da başlangıç türünü manuel(elle) olarak belirle.

Son gelen güncellemeler yarattı bu disk sorununu. SSD lerin performans arttırımı için geliyor güncellemeler sürekli. Bu da HDD lerde disk sorunu yaratıyor. Bence 2 farklı sürüm yayınlanması gerek bunun için SDD - HDD olarak. SDD için gelen güncellemeler HDD lerin performanslarını bozuyor.
  • Bilgisayarı açtım disk kullanımı %48 de sürekli belirli bir süre geçtikten sonra düzeliyor bu haftada bir olmaya başladı artık çok sıkıldım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Windows 10 kullanırken tarifeli bağlantı olarak ayarlamama rağmen internetimin yarısını bu Hizmet Ana Bilgisayarı götürüyor.İşlemi sonlandırmaya kalkınca da bilgisayarı kapatmakla tehdit ediyor.Disk kullanımında da öyle.Çatır çatır kaynakların hepsini kullanıyor.Windows Vista gibi sürekli sömürüyor PC'yi.Pil de Windows 10'da iken 2-3 saat gidiyordu..Windows 8.1'e downgrade yaptım kurtuldum hepsinden.Pil performansı 5-6 saate çıktı.Bence Windows 10 hala yol alması gereken bir işletim sistemi.Size tavsiyem buglarla uğraşmaktansa 8.1'e downgrade yapıp Windows 10'un düzelmesini bekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimibiss -- 11 Nisan 2017; 2:32:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.