arkadaşlar makinede bir kullanıcı tanımlıydı.Sanırım klasörleri şifrelemişler format atmadan yedek aldım belgelerimi D sürücüsüne..Formattan sonra baktık ki ne dosylar açılıyor ne de taşınıyor :( yetki verme adminstrator yetkileri falan işe yaramadı.Silimiş olan key dosyası için bişey bulamadım Advenced EFD Data Recovery kullanıyorum ama tam da anlayabilmiş değilim... Bana yardımcı olabilecek varmı başına böyle bi iş gelen ? herkes bir bardok soğuk su iç diyor...ne yapmalıyım yardım bekliyorum 6 GB veri ve çoğu ders notu :S herhangi bir data recovery programı ile dosyaları bulabilir miyim ? uzantısı nedir daha onu bile bilmiyorum :( ne iğrenç iş bu yahu ilk defa başıma geliyor...
evet bu sitede yazanları da denedim... hakları falan devraldım administrator üzerine ama sorunu çözmedi :( çok ayıp oldu arkadaşlarıma da mahçup oldum dosylara birşey olmaz dedik :( modüler yapıda bir Linux işletim sistemi olan slax kullanarak USB den de açtım makineyi fakat linux şifrelenmiş dosyaları göstermiyor
o dosyaları ancak bir önceki sürüm windows açabilirdi.. o da silinmiş olduğuna göre yapacak pek birşey yok.. şifre ile korunan dosyalar öyle hadi deyince açılacak cinsten olsalardı şifrelemenin anlamı kalmazdı di mi?? sağlık olsun...
cacls komutundan falan bahsediliyor bilen var mı? aklıma su geliyor yedek aldığım içim C: format yedi recovery programı ile silinenleri geri alsam yine yetkilendirme sorunu yaşar mıyım acaba? dosya sistemini değiştirsem ne olur ? sadece soruyorum su anda bunları yarın deneyeceğim tabi :)
hangi işletim sistemi ile şifreledi isen o lazım sana o da gitti.. bir başkası açamaz... eski işletim sistemini geri getirebilirsen ancak olur.. tabi öyle birşeyde söz konusu değil..
sifrelenmis dosyalarin sifresi formatladigin isletim sisteminde gomulu, windows sen sifreleme yaptiginda otomatik olarak kullaniciya bir sifre salliyor ve sifreyi cozebilen bir program yok (128 yada daha fazla haneli karmakarisik bi sifre salliyordu sanirim :) ) (varsa bile ben bulamadim, neticede varsa bile sanirim bilgisayari aylarca acik birakmak gerekecektir). Sadece daha onceden sifreyi bir programla yedekledi isen ulasabilirsin. (sifrenin karsi anahtari ntfs disk yonetiminde gizli :) ). Eger elinde sifre var ise (yedeklenmis vs) o zaman ntfs yi taniyan her isletim sisteminde bir program vesilesi ile dosyalara ulasabilmelisin ama ntfs sifrelemesi bilinmeden kullanildigindan kimsenin sifreyi yedek aldigi yok.
Birde eger formatlamadan once ghost/acronis vs vs ile alinmis bir yedek varsa, eski sistemi yerine koy, dosyalara ulasirsin, dosyalardaki sifreyi kaldir, yeni sistemi kur :). Eger boyle bir durum yoksa, arkadasina soyle dosyalari unutsun :).
sağlık olsun ne diyelim :) ben ntfs yerine fat32 kullanıyorum her zaman kendi bilgisayarımda...eski bir alışkanlık :) mahçup oldum arkadaşıma karşı ama benim suçum yok bir uyarı vermedi bana ne yapayım... Advanced EFS Data Recovery v3.2 ve Patchini buldum bide bunu deneyecem son kez. en azından uğraştım derim eğer bu 128 bitlik keyi kırabilecek olan varsa konu günceldir arkadaşlar :) sanki devlet sırrı kovalıyor gibi hissettim kendimi
data kurtarmayı denersen belkı dosyalara ulaşabilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme