Şimdi Ara

Formattan sonra yavaş internet.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bugün bilgisayarımda yaşadığım problemlerden dolayı format atmak zorunda kaldım. Format atmadan önce speedtest'te download hızım 900'lerdeyken bugün format attıktan sonra 90-95 arası bir sonuç alıyorum. Telefonda WiFi'ye bağlıyken yaptığım testte ise 200+ download hızına ulaşıyorum. Her şey format attıktan sonra başladı.

Denediğim çözümler:Windows güncellemeleri yapıldı, Realtek Lan driverları güncellendi, hız & ikili (Speed & Duplex) ayarları ile de oynadım.

Hiç bir şekilde çözemedim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Anakart: Gigabyte B650M S2H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gasts -- 6 Ağustos 2024; 19:33:44 >

• Gasts G kullanıcısına yanıt
    Format atma işlemi sırasında veya sonrasında bazı ayarların ya da sürücülerin doğru yüklenmemiş olması internet hızınızın düşmesine neden olabilir.

1. **Ağ Sürücülerini Güncelleyin**:
    - Bilgisayar üreticinizin web sitesine giderek en güncel ağ sürücülerini indirin ve yükleyin.
    - Windows Update üzerinden de ağ sürücülerini güncelleyebilirsiniz.

2. **Wi-Fi Ayarlarını Kontrol Edin**:
    - Wi-Fi adaptörünüzün 5GHz bandında çalıştığından emin olun. 2.4GHz bandı daha yavaş olabilir.
    - Modem veya router ayarlarından Wi-Fi kanalını değiştirerek parazitlenmeyi azaltabilirsiniz.

3. **Ağ Ayarlarını Sıfırlayın**:
    - `cmd` komut istemcisini yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komutları sırasıyla girin:
    ```shell
    netsh winsock reset
    netsh int ip reset
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    ipconfig /flushdns
    ```

4. **Ethernet Kablosunu Kontrol Edin**:
    - Eğer Wi-Fi yerine Ethernet kablosu kullanıyorsanız, kablonun düzgün çalıştığından ve doğru porta takıldığından emin olun.

5. **Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin**:
    - Aygıt Yöneticisi'nden ağ adaptörünüzü bulun, sağ tıklayıp Özellikler'e girin ve Güç Yönetimi sekmesinde "Güç kazancı için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğinin işaretli olmadığından emin olun.

6. **Modem ve Router'ı Yeniden Başlatın**:
    - Modem ve router'ınızı yeniden başlatmak bazen bağlantı sorunlarını çözebilir.

7. **Firewall ve Antivirus Programlarını Kontrol Edin**:
    - Bazı firewall veya antivirus programları ağ trafiğini yavaşlatabilir. Bu programları geçici olarak devre dışı bırakarak hız testini tekrar yapın.

Bu adımları takip ettikten sonra hız testi yaparak iyileşme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• EnesTürkyılmaz RY2BO E kullanıcısına yanıt

Bu önerileri daha önce de yapmıştım. Tekrar yaptım maalesef sorun hala aynı. Formattan önceki hıza dönemiyorum.

• ethernet özelliklerinde realtek lightweight filter de tik işareti varsa kaldır.

• selamun aleykum çözüm buldunuz mu bende de yeni pc de aynıu sorun var internet sankı 10 mbsn kadar sınırlanmış gibi

• Netadapter kullanın ağ ayarlarınıza bi ayar çekin. Yönetici olarak çalıştırmanız lazım ve bir yada iki alternatifi vardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.