Şimdi Ara

Formula 1 - 2023 Sezonu (18 Haziran - Kanada Grand Prix) (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
851
Cevap
14
Favori
16.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.antrenman 21.30 Cuma
    2.antrenman 01.00 Cumartesi
    3.antrenman 20.30 Cumartesi
    Sıralama turları 00.00 Pazar
    Yarış 23.00 Pazar

Alarmlarınızı kurmayı unutmayın

Benim favorim ev sahibi Checo. Yarışı kazanmasa bile en azından podyum bekliyorum hadi Red Bull Honda hadi Checo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Ben bu seride olabildiğince fazla özelleştirme yapılabilmesi taraftarıyım. Her özelliği dondura dondura fark olarak neredeyse sadece araç tabanı kaldı. Onu da yapan kazandı, bir kaç takım dışında hepsi Red Bull tasarımına geçti. Bu mu takımlardan istenen inovasyon? Bu mu mühendislik? Bak ferrari kendimi bildim bileli aero işini beceremez ama motor gücüyle kapatırdı. Motor gelişimi, yakıt ikmali, farklı marka lastikler, lastiklerdeki seçim özgürlüğü, aero özgürlüğü vs, mühendisliğin ilerletebileceği her yer serbest olmalı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • | OMG! | kullanıcısına yanıt
    Ben de bunu kastettim biraz da olayın mühendislik kısmından memnunum derken, daha da serbest olsa çok daha iyi, F1 i F1 yapan bence zaten mühendislik inovasyon o bu şov olması lazım bu alanda. Dediğiniz gibi kısıtlamanın tekdüze hale getirmenin aksine olabildiğince serbest bırakılmalı rekabetin artması için.

Ama ne yapılırsa yapılsın bu pistlerde bu tank gibi araçlar dönüp durduğu sürece 1 arpa boyu yol gidilmez, araçların küçülmesi şart.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hadi Checo Perez olacak bu iş 1. Antrenman Max 1 Perez 3

• Mühendisligi serbest birakirlarsa, aradaki fark iyice uçurum olur. Şu an zaten 2 3 takımda muhendislik kadrosu iyi. Diğerlerinin ne bütcesi yetiyor, ne de yeterince bu alanda nitelikli mühendis yok. Yanılıyor muyum?

Arada uçurum olursa da rekabet denen bir kavram tamamen sıfırlanır.

Dedigim gibi ne kadar kisitlanir, daraltilirsa bu alan, rekabetin boyutu artacaktir. Daha çok pilota olan yetenek yükü artacaktir.

7 kez sampiyon olmuş Hamı araç yokken görüyoruz. Onca muhendisine ragmen Mercedes 2 senedir nalları topluyor RB nin ardindan, bir de her alani serbest birakirlarsa, RB gibi daha iyi yönetime, kadroya sahip takımlar tur başina heralde 3 saniye fark atarak yariş kazanir en yakin rakibine.

• krstarica kullanıcısına yanıt

Bazı düşüncelerine katılıyorum ama her şey serbest kalınca Redbull 3 saniye fark atar gibi bir durum olmaz. Eğer öyle olsaydı Mercedes dominasyonu da oluşmamalıydı. Evet Redbull en düzgün yönetilen takım ve çok yetenekli mühendislere sahipler ama mesela motor kısıtlaması kalksa Ferrari ve Mercedes bu konudaki tecrübeleri ile motor kısmında daha fazla gelişebilir. Ya da test yasağı ve bütçe sınırı kalksa yeterince iyi olmayan mühendislerle bile denemeler yaparak iyi bir araç gelişimi sağlanabilir. Mercedes yeni nesile herkesten farklı bir konsept ile geldiği ve bunda inat ettiği için bu kadar geri düştü. Bütçe sınırı olmasa hemen sezon içinde farklı konsepte geçebilirdi. Yani kısıtlamalar farklı konularda farklı takımlara avantaj sağlarken, kısıtlamalar olmaz ise de bazı takımlar bazı yönlerden avantaj sağlarlar. Fia bunun dengesini bulmalı. Bütçe sınırı kalacak ise test yasağı kalksın ki en azından yeni parçaları yarışa getirmeden test edebilsinler. Ya da başka değişiklikler yapılabilir. Yeni araç konseptine ilk sezondan iyi başlayan takıma bu kadar kısıtlama var iken yetişmek çok da kolay değil. Bu konuya eğilmek lazım. Geride kalanlar nasıl daha hızlı gelişebilir ve lidere yaklaşabilir bunu sağlamak lazım. Konsept aynı kaldıkça bir aracın maksimum gelişebileceği nokta bellidir. Bir yerden sonra gelişim neredeyse durur. Bu nedenle zaman geçtikçe araçlar arası farklar azalır. Yeni konsepte geçilen sezonda yine aynı takım doğru dengeyi ilk bulan olursa aynı takım kazanmaya devam eder. Değişimin olacağı sezon tamamen şansa bağlı kalır. Test yasağı kalksa en azından yeni tasarımı önceden de pistte test edip gerçek verilere ulaşılabilir. Onda da aslında rüzgar tüneli kısıtlamaları gibi bir şey yapılabilir. Şampiyonadaki pozisyonlara göre test süresi verilebilir. Bu şekilde geride olan takımlar da piste çıkıp ellerindeki daha fazla zaman ile daha fazla gerçek veri toplayıp araçta gidecekleri yöne erkenden karar verebilirler.

• Hadi Checo olacak bu iş bugün araç çok hızlı sıralamalarda iyi bir derece yap sonrası ver elini podyum Meksika da sana podyum yakışıyor

• Bu Ferrariler resmen sürpriz yaptı şimdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mali güzel özetledi sıralamadaki Ric-Per çekişmesini "hikayeler kendini yazıyor" diyerek  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 29 Ekim 2023; 1:23:19 >
  • İlk virajda çarşı pazar karışacak sanki  

• Ulan sakar leclerc Checo ya kendi evinde yapılır mı bu adam sapladı işte ilk viraja gelmeden niye adamın üzerine kırıyorsun sakar herif

• Bir pilot için bundan daha büyük bir hayal kırıklığı olamaz.

• Perez  Daha yarışın başında o kadar zorlayacak ne vardı ki  

• herkesten adam olunur bu aptal ferrari pilotlardan adam olunmaz. Biri sağa açılır diğeri sola açılır max'a ortayı bırakırlar buyur geç diye.   Perez'e ise bir şey diyemiyorum artık zaten geçeceksin niye zorlarsın be adam

• Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    Max yine kampanya yapıp ikisini birden tek seferde tokatlayınca aklıma geldin, etiketleyecektim ne yalan söyleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Ekim 2023; 23:19:40 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Dostum bu ferrari pilotları ne olacak bilmiyorum. Ama max'ı izlemek büyük zevk ya harika bir adam cidden. Gridde bu adamı yenebilecek bir allahın kulu yok. Hamilton demeyin onu 2021'de yendik  

• Perez red bull kariyerine son çiviyi çaktı bence,ric kalan yarışlarda böyle devam ederse o koltuğu alır.

• durarak start olacak max bakalım bu kez napacak  

• Tsunoda pek görülmemiş şekilde dikkat çekici bir performans sergiliyordu ya O da gereksiz yere kendi yarışını mahvetti.

• Ocon Gasly ile yer değiştir demesinler diye esip gürlüyor. Haas’a söyleyin birazdan saldıracağım  

Hadi len  

Edit: Ocon’un o lafı söyledikten 10 tur sonra yaptığı geçişi Gasly yarım tur içerisinde yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 30 Ekim 2023; 1:2:29 >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.