Şimdi Ara

Forum da overclocktan anlayan kimse Yokmu cevap yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Overclok yapmak istiyorum. Phenom X6 1090T bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? Sistemim
    8 GB RAM R9 290 AMD ekran kartı 600W powersupp GA-MA790XT-UD4P Gigabayte Akasa Venom soğutucu izlediğim videolar 4000 GHz kadar çıkartıyor.
    Konuyu Düzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokax -- 24 Nisan 2017; 17:5:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha detaylı sorarsan mutlaka bilen biri çıkar
  • Overclock bölümüne uğrayın

• Neyi overclok yapacaksın??

• Baslık: "Forum da overclocktan anlayan kimse Yokmu cevap yok"

entresan tabıı
  • Konum açık overclock bölümünde bilen varsa AMD phenom X6 1090t yapılacak

• cevap : evet biliyoruz.

soru : nasıl yapacağım.

cevap : kasanın power tuşuna basacaksın ardından yan yatırıp üstüne su dökeceksin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dalga geçmek yerine yardımcı olabilseydiniz keşke.

Aşağıdaki video linkinde anlatılmış, takip edebilirsin.

https://youtu.be/dYXRjie4CYk

• Bakın güzel arkadaşlarım benim niyetim dalga geçmek değil 33 yaşındayım yapamadım overclock bölümünde konu açtım cevap atan olmadı oyuzden size dalga geçmek niyetim yok

• Konuyla alakali cok fazla yazıldı cizildi. Internette tonla gorsel ve yazili kaynak var. Forumdan birinin mukemmel sekilde sayfalarca anlatmasindansa azıcık siz vakit ayirirsaniz ayni faydayı sağlarsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokax

Bakın güzel arkadaşlarım benim niyetim dalga geçmek değil 33 yaşındayım yapamadım overclock bölümünde konu açtım cevap atan olmadı oyuzden size dalga geçmek niyetim yok

Pek muhterem arkadaşım, hemen hemen aynı yaştayız. 33 yaşında olup overclock yapamamanın bir ilgisi yok.

Konu açıp yanıt aramak, bu sorun için kısmen çözüm ama kimse sana elinden tutup konu hakkında sıfırdan bilgi veremez. Çünkü bu bilgiyi verebilmek için temel bilgisayar ve elektrik devreleri hakkında bilgi sahibi olmalısın ya da aynı sisteme sahip birinin yaptıklarını taklit etmelisin.

her anakartın, işlemcinin aynı model bile olsa, yapıldığı malzemelerin kalitesine göre overclock potansiyeli değişir. Aynı zamanda her anakart modelinin, farklı biosu, farklı seçenekleri vardır.
    Sisteminiz güncel bir sistem olmadığı için sahip olan az olabilir ya da hiç overclock denememiş olabilirler.

Bu forumda bulamıyorsan, yabancı forumları deneyebilir, youtube'a girerek overclock temellerini anlatan görüntülere ulaşmaya çalışabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 24 Nisan 2017; 13:25:6 >

• Senin dediğin gibi denedim ilk sefer yapamadığım için yazma gereği gördüm

• gokax kullanıcısına yanıt
    O zaman ne bildigini, ne yaptigini, nerede sorun yasadigini paylas. Boylece eksik veya yanlis olan yerleri gorup yardımcı olabilelim. Suanda her sey cok havada kimse ne diyecegini bilmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam arkadaşım biosta en üst kısmı x20 yaptım 4000ghz F10 yaptım değişen birşey olmadı bilgilendir beni

• quote:

Tamam arkadaşım biosta en üst kısmı x20 yaptım 4000ghz F10 yaptım değişen birşey olmadı bilgilendir beni

Bu tür saçma cevaplar ve konular ile forum baştan aşağı çöplük gibi oldu. Moderatörleri forum temizliğine çağırıyorum.
  • ymy67 kullanıcısına yanıt
    Biz işimiz görülsün diye yardım istiyoruz sacmasalak şeyler yazma

• quote:

Biz işimiz görülsün diye yardım istiyoruz sacmasalak şeyler yazma

Overclock çarpanı artırıp F10a basıp çıkmakla yapılmaz. Overclock yaparken çarpanı kullanırsın ama hepsi bu değil.

Verdiğin bilgiler oldukça kısıtlı. Overclock hakkında az bir bilgi birikimin olduğu görüyorum.

Öncelikle neden yapmak istiyorsun bilmiyorum. Gerçekten ihtiyacın yoksa bulaşmanı tavsiye etmem. Konuya ilişkin bir ilgin olmadığı belli. Bir an önce yapayım olsun mantalitesi güdüyorsun. Overclock sabırla ve bilgi birikimiyle sonuç alınan bir uğraştır.

Overclock işi içinde her bileşen için voltaj, çarpan, FSB, ram zamanlamaları ve sonrasında stabilite testleri gibi kimine göre uzun kimine göre uzun sayılabilecek işlemler vardır. Bir bileşenin değerleri diğerlerini de etkileyebildiği için her şey tek değişkene bağlı değildir. Sorumluluk tamamen sana aittir. Ben şahsen üstünkörü bir tez canlılıkla yapılmasını tavsiye etmem. Getirisi değil götürüsü olur. Konuyla alakalı bilgi istiyorsun ama yanlış anlamanı istememekle birlikte alfabeyi bilmeden, öğrenmek için çaba da harcamadan ben niye okuyamıyorum; bana yardım edin demek gibi bir şey.

Ayrıca voltajlara hiç bakmadan direk çarpanla oynarsan -büyük ihtimal anakarttaki tüm voltajlar auto konumundadır- anakart bodoslama işlemcine ve bileşenlerine voltaj verecektir. Bilgisayarına zarar vereceksin.

2 seçenek var. Ya bu işin sevdasına düşüp ciddi bir şekilde araştırıp hakkıyla yapmak için uğraşacaksın. Kaldı ki ciddi eğilirsen fazla fazla kaynağa ulaşıp bilgilenebilirsin. Senelerdir konuşulan anlatılan bir konudan bahsediyoruz. Benim hiçbir şey anlatmama bile gerek yok. Ne okurken kafanı çatlattığına ne de benim iyi anlatmak için kendimi yırtmama gerek var. Samimi bir şekilde var olan kaynakların benim sağlayacağım faydayı daha kısa sürede sağlayacağından bahsediyorum.

Diğer seçenek de bu sevdadan vazgeçip bios'u default hale getirip keyfine bakacaksın.

Eğer ilgilenmek istersen kendini biraz geliştirip en azından terimlere hakim olduğunda sorduğun sorulara ben de forum da yardım edebilecektir.

Kolay gelsin

• Saol teşekkür ederim ama ben yapçam yada yaptırcam birine

• özel mesaj at yardımcı olayım.
  • Çarpanı 20 yapıp da olmaması normaldir voltaja falan dokunmadan, hatta işlemci voltajı arttırılsa bile 4000e çıkabileceğini sanmıyorum x6 phenom'un, yapacağınız en basit şey çarpanı 1 veya varsa 0.5 arttırıp işlemci stress testlerinden biriyle test etmek, sonuç başarılı olursa da çarpanı yine aynı şekilde 1 adım daha arttırıp yine test etmek, sorun çıktığı zaman da birazcık voltaj arttırmak lazım, fsb ile falan uğraşmayın hiç. Olay temel olarak bu şekilde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.