Şimdi Ara

Foruma Bir Soru: Sizce Napmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevgili forum. Sınavda hayatımın şokunu yaşamış bulunuyorum, aşağıda daha detaylı anlatıcam sizce napmalıyım?

Geçen sene 33k ile mezuna kaldım. Sınava okulumun yurdunda hazırlanmıştım. Biraz acemilik biraz da yurtta pek çalışma imkanı olmadığından sınava girdim çıktım ve 33 k sonuç geldi. Aileme daha iyi yapabileceğimi mezuna kalacağımı söyledim, saolsunlar desteklediler ve mezuna kaldım. Mezun senesi çalkantılı geçti genel olarak, dershaneye gidiyordum evde tıkılı kalmamak ,biraz olsun insan görmek için çoğunlukla da akşam yemeğini yiyip gece 12 ye kadar kütüphanede duruyordum. Sonra malum pandemi başladı, eve tıkıldık herkes gibi dershanem kütüphane düzenim hepsi gitti. Farkındaysanız medya da aşırı korkuttu( ya da bir tek ben çok korktum ) evde dedem ve anneannem ile birlikte yaşıyorum. Kendimi geçtim bir de onlara zarar gelir korkusu ile günlerim geçmeye başladı. Üstelik hiç dışarı çıkmadan msü ye kadar evde çalışmaya çalıştım.Birsürü emek verdiğim LTİ konuları kaldırıldı. Çözdüğüm apotemiler aciller hepsi boşa gitti tam anlamıyla. Aksi gibi de dershanede full sene başından beri bunları çalışıyorduk mezun olduğumuz için. Neyse kör topal bir şekilde sınav hazırlığını bitirdim. İlk 1000 yapma umuduyla çıktığım yolda ilk 1000 olmasa dahi ilk 5000-10000 gelirdi ve de bu bana yeterdi.

Sınavdan iki gün önce deli gibi stres başladı. Deli gibi güneşin altında saatlercr yürüdüğümü biliyorum stres atmak için. Sınavdan önceki gece imkanı yok uyuyamadım 4 gibi uyudum yanlış olmasın sabah uyandığımda sınava gittim, başladım bir de ne göreyim ellerim tir tir titriyor okuduğumı anlamıyorum paragrafları oku allah oku yok. Beynim durdu. Mata geçiyorum işlem hataları kafayı yemek üzereyim. Terleye terleye bir şekilde sınavı bitirdim. Ama baya kötü geçti tyt geçen sene de 50k gelmişti. Bütün hayallerim yıkıldı o kadar stres çalışma emek hepsi boşa gitti ayt de olduğu kadar o moral ile bir şeyler yaptım.

Sizce ne yapmalıyım? İyi bir lisede okumuştum. Arkadaşlarımın çoğu ya ilk sene ya da bu sene iyi yerlere gitti/gidecek. Birdaha mezuna kalmam zor bir ihtimal. Gerek pandeminin devam etmesi gerek daha da artan stres ve ailemi uğrattığım hayal kırıklığı. 30-40 arasında gelirse odtü mat iyte elektronik haberleşme daha kötü gelirse odtü istatistik yazmayı düşünüyorum.

Bir de seneye eğer odtü gelirse iyi bir ingilizcem olur diye düşünüyorum. Aynı zamanda sınava hazırlanıp başka okula (tıp fakültesi olabilir) geçip orda ingilizce hazırlığı atlama gibi bir şey düşünüyorum. Forum ahalisi sizce ne yapmalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam insanlar daha normal obp ile kazanamıyorken kırıkla kazanmanız bana düşük bir ihtimal geldi.Yasadiginiz talihsizlik kötü bir şey ama eğer imkan varsa buraya yazdığınız gibi ailenizle konuşun yani bu sene her şey yolunda gitmiş gibi bir durum yok. Yazarsaniz kendinize eziyet çıkarırsınız sadece
  • Hocam insanlar daha normal obp ile kazanamıyorken kırıkla kazanmanız bana düşük bir ihtimal geldi.Yasadiginiz talihsizlik kötü bir şey ama eğer imkan varsa buraya yazdığınız gibi ailenizle konuşun yani bu sene her şey yolunda gitmiş gibi bir durum yok. Yazarsaniz kendinize eziyet çıkarırsınız sadece

• Bu sene tercih yapıp haftanın 5 günü sabahın köründe kırık dökük hazırlık sınıfına gidip gününün yarısını heba etme. Dil öğrenmek bir yıl boyunca zorla gittiğin bir sınıfta olacak iş değil, üstelik senin gibi günün bir yarısını hazırlığa diğer yarısını sınava harcamayı planlayan biri için.
  • Hocam Bence Bu Sene Gidin İstediğiniz Yere Bu Sınavı Da Unutun Ciddi Söylüyorum Hocam Boşverin Seneye Ne Olacağı Belli Değil İlerisi Gözükmeyen Bir Yolda 1 Yıl Daha Heba Etmeyin Sıralamanızda Kötü Değil Herşey Nasip Kismet Olacağı Buymuş Herşey Gönlünce Olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 e kal

• Ben olsam mezuna bırakırdım. Ama heyecan sorununu çözmeniz gerekiyor, çözemezseniz yine aynısı olur. Psikiyatra görünebilirsiniz antidepresan tarzı ilaçlar verebilir.
  • Değerlendiriyorum şu an her şeyi ama önümüzün tamamen belirsiz olması bulunduğum yerde arkadaşım kalmaması falan 3. Seneyi zorlaştırıyor. Bir de ister istemez ailenin güveni kırıldı çünkü sene içinde 5k garanti gibi bir hava vardı bende. Demek ki çok kesin konuşmamak lazımmış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumda kırıkla hazırlanan var mı acaba tanıdığınız dm atabileceğim. Zor olduğunu ben de biliyorum ama bir daha çuvallarsam kafayı sıyırırım herhalde şu anki sıralamamda da idare eden yerler bulurum gibime geliyor

• Gerçekten helal olsun evet daha iyiyi hedeflediğin ve emek verebildiğin ortada ama seneye ne olacağı belli değil pandemi süreci nasıl ilerlerler vs vs. seneye aynı senaryo olma ihtimali var o kafanızı tırmalıyor olabilir tavsiyem bir bölümü yazmanızdır.Hayatınızda başarılar.
  • kaaneren00 K kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam pandemi süreci beni bu sene bu sonuca iten en büyük neden seneye de devam edicek olması kafamı çok kurcalıyor. Emek elimden gelenin en iyisini verdim bu sene, zamanın ne getireceği belli olmaz tabii ki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.