< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutalvarol -- 28 Eylül 2019; 13:8:22 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutalvarol -- 28 Eylül 2019; 13:8:22 > |
Şimdi hiçbir operatör 4/4'lük değil, ama mevcut şartlarda kötünün iyisi diye adlandırılan bir tabir var. Her ne kadar o anda Turkcell'den memnun olsamda, forumda ve ekşide falan takip ettiğim kadarıyla Vodafone'da az sıkıntı oldu. Kullanmıyor olmama rağmen onunda hakkını verdim, helal olsun dedim. Vodafone'du çöptü, Turkcell sorunsuzdu gelin diye böğürmedim, algı kasmadım, fanatiklik yapmadım.
Ama diğer taraftan bakıyorsun Türk Telekom tamamen ülke genelinde safdışı kalmış, sanki böyle bir operatör yokmuş gibi ve bu süre en az 12 saat, aradan 2 gün geçmesine rağmen hâlâ sorun yaşayanlar var. Şimdi konu başlığına cevap olarak ise, bu bölümde bu rezil firmayı canla başla savunanlar maaşlı işçi olduğunu bu durumda bile bu rezilliğe tepki göstermeyip 10GB verdi diye sevinerek belli ediyor. Bu durum tüm operatörler için "umarım" bir ders olmuştur, ama burda ağır kayıp Türk Telekom'dadır. Hani "son 3 yıldır TT çok gelişti, artık eskisi gibi çekim problemi yok" diye söyleniyordu ya, şimdi ne yapacaklar da bu kara lekeyi temizleyecekler onu düşünsünler. Gerçi 10GB'a tav olanlar var, aslında pek birşey yapmasına da gerek yok. Birazcık hediye, fiyatları biraz daha aşşağı çek veya 3-5 lira indirim ver "OOOO TT 1 numara, niye kazıkcell'e para kaptırayım" ki diye yeni yeni elemanlar türer, sanki hiçbirşey olmamış gibi. |
Çalışansalar diyeceğim yok, işlerini yapıyorlar. Ama çalışan değilseler de yaptıklarını anlamıyorum. Niye reklam yapıyorsun ki. O kadar müşteri Turkcell'e geçerse iletişim kurabileceğini mi sanıyorsun. Bırak herkes istediğini kullansın, kullanan fiyatlarını bilerek kullanıyor zaten, göze alıyor her şeyini.
Ha bir de bu ciddi bir deprem değildi, hiçbir bina falan yıkılmadı. İlk dakikalarda ulaşılama sorunları Japonya dahil her yerde olan yoğunlukla ilgili şeyler. Ciddi bir deprem olup binalar yıkıldığında, zaten o baz istasyonlarının hiçbiri bir işe yaramayacak. Radyolinkler biraz sarsılıp hizalamaları bozulsa gitti istasyonlar. Fiberle bağlı olsun, yollar yarılır, köprüler çökerken o fiberler kopunca yine o baz istasyonları bir işe yaramayacak. Dronecell denen nanenin de ne havada kaç dakika kaldığı belli, ne de veri merkezleri ile nasıl iletişim kurduğu, yani ona da çok güvenmeyin. Ciddi bir depremde iletişimi unutun. Deprem çantanızda haber almak için taşınabilir bir radyo bulundurun, nereye gideceğiniz, ne yapacağınız vs. planınızı önceden yapın. Amatör telsizcilik merakı da yok herkeste... |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 28 Eylül 2019; 14:6:23 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|