Şimdi Ara

FORUMDAKİ ÜNİVERSITE VE CENG MANYAKLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • olum biri 15 binlik adama boğaziçi inşaat yaz diyor,
    biri bilgisayardan robot olmuş beyniyle yazılım tıpı bitirecek diyor.

diğeri bilkent,odtü,boun harici okuma diyor

bu forumdan full derece mi cikiyor? universitede olup da bu forumda yardım dışında takılan insanlara acıyorum olum git unide not kas ya da sosyalles

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 4 Eylül 2020; 12:21:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim YKS'yi geçtin mi tamam ya, BOUN'daki adam yatsa bile sabah akşam kasan çoğu alt tabaka üni öğrencilerinden daha önce iş bulur.

Kendini geliştirmekmiş, hadi ordan. Kardeşim o adamların etiketi olacak bir kere etiketi.

O adam zamanında o kadar YKS'den derece çıkarmış. İşe alırken adam ne der? Bak der bu adam YKS'den o kadar derece yapmış; Acil, Apometi çözmüş, bu adam daha zeki der ve diğer taşralıya yolu verir kardeşim bunu da illa biz mi söyleyelim ya (!)
  • Kim ne istiyorsa onu yazsın. Ceng yazanlara kalsa herkes işsiz ama kendileri yurt dışında 20k dolar maaş alacaklar. He he diyip geçin.

• bugün 6-7 mesaj aldım yazılımın tıpı tamamen bitireceği ile ilgili

tavsiye olarak da şöyle dedim yazılımcı ol ordan tıpa yönelirsin dedim hepsine de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 4 Eylül 2020; 12:32:35 >
  • Kardeşim YKS'yi geçtin mi tamam ya, BOUN'daki adam yatsa bile sabah akşam kasan çoğu alt tabaka üni öğrencilerinden daha önce iş bulur.

Kendini geliştirmekmiş, hadi ordan. Kardeşim o adamların etiketi olacak bir kere etiketi.

O adam zamanında o kadar YKS'den derece çıkarmış. İşe alırken adam ne der? Bak der bu adam YKS'den o kadar derece yapmış; Acil, Apometi çözmüş, bu adam daha zeki der ve diğer taşralıya yolu verir kardeşim bunu da illa biz mi söyleyelim ya (!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 4 Eylül 2020; 12:35:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ama hocam öyle de saçma olmaz mı

birisi en yüksek üniye gidecek full yatacak diğeri de düşük puanlı üniye gidecek fulll kendini geliştirecek yine de şansı olmaz mı hiç

bana sorarsanız artık dünya değişiyor üniversitelerin fazla önemi yok zaten hepsi online veriyor önemli olan kendini geliştirmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 4 Eylül 2020; 12:37:18 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam sonundaki ünlemden de mi anlamadın ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 4 Eylül 2020; 12:39:20 >
  • acaba sonradan mı koyulmuş ünlem ya da ben görmedim özür dilerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Ceng olayı ders olsun
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zaten benim de anlatmak istediği bu hocam üniversitenin önemi yok hiç

nerden mezun olursanız olun ister a istese d ünilerden önemli olmak kendini geliştirmek diyorum hep ama forumda en fazla tepki de ben alıyorum yok yanılıyorsun ünivesite çok fazla önemli en iyi üniye girmezsen hiçsin gibi söylemler var

ya forumun hepsi o iyi ünilerde ya da hedefleri ora mı anlamadım gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 4 Eylül 2020; 12:41:46 >
  • 15 bin sıralama hocam, 15 bin. inşaat mühendisliğine mi gideceksin?, boun ile odtünün arasında çok fark var mı? biri 15-20 binlerde odtü 50-55 binlerde. bu kadar fark olması sence normal mi?

15 bine yazılacak bölümleri söyleyeyim, gelebilecekleri yani. itü elektrik, itü makine , ytü bilgisayar hariç bütün bölümler , gtü bilgisayar , girne pilotajlık ( seneye düşecek) , odtü genetik..

edit: ünlemi görmedim pardon hocam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 4 Eylül 2020; 14:47:50 >
  • 15k dan yazilacak parasiz en mantikli bölümlerin basinda boun insaat geliyor

• Kökten değişmesi lazım komple bu düzenin. Lisede bir sistem getirilecek, çocuk o alana hiç uygun değilse o alana giremeyecek.Linç yiyeceğim ama evet böyle olması lazım.

Bakın eskiden sevdiğim bir hocam yıllar önce"ileride beni çok iyi anlayacaksınız, keşke her yer meslek lisesi olsa" demişti de hadi oradan demiştim adama. Şimdi şu tipleri gördükçe daha iyi anlıyorum.

Tabi sınavda da şu anki müfredattan çok çocuğa lisede hangi mesleğe, hangi alana yönelmek istiyorsa oraya gidecek, orada temel bilgileri aldıktan sonra üniversite sınavında meslekle ilgili öğrendiklerinden sorumlu olacak. Hak kazanan arkadaşlar üniversitede şimdiki kadar vakit kaybetmeyecek, zira belli başlı bir yere gelebilmiş zaten.

Ama yine herkes yüksek maaş ve garanti maaşlı mesleklere yönelecek bu seferde.Bunu önlemek içinde çok ciddi maaş dengesi yapılacak meslekler arası ve birsürü alanda kadrolar açılacak, kimsenin açıkta kalmaması sağlanacak, her mezun iyi kötü bir yerde değerlendirilecek. Mesela rastgele atıyorum astronomi. Sen bu bölümle ilgili belli başlı yerler açacaksın uzay ile ilgili çalışmalar yürütecek(tam olarak ne yaptıklarını ben de bilmiyorum örneğe takılmayın demek istediğimi anlayın). Hem onlar işsiz kalmayacak, hem de ülke o alanda ciddi bir ilerleme kaydetmiş olacak.

Ülkemizde çoğu bilim dalı için çok eksik var. Aynı zamanda alanında iş bulamayan birsürü mühendis, sosyal bilim, temel bilim mezunu vs. Dediğim gibi böyle değerlendirilse, böyle sistemde köklü değişikliğe gidilse hem millete iş kapısı olur, hem de ülkeyi çok feci kalkındırırsın. Tek taşla iki kuş.

Ha tabi üniversiteler arası eğitim kalitesini dengelemek şart yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 4 Eylül 2020; 15:13:18 >

• Kusura bakma bu yazdıklarını savunanlar ilerisini göremiyor ya da düşünmüyor bunun üstüne. Bu dediğini getirmenin zararları öyle küçük olmaz. Bunu kabul eden yarın öbür gün totaliter bir rejimi de kabul eder. Zaten dediğin sistem insanın elinden özgürlüğünü alıyor direkt, önündeki onlarca yılı nasıl geçireceğini devlet belirlemiş oluyor.
    Herkes yatkın olduğu işi sevmek zorunda değil. Sen böyle insanlara seçim hakkı vermeyerek totaliter bir rejimin yolunu açmış oluyorsun. Belki ülkeyi kaldırırsın iyi bir planla (Tr'de mümkün değil) ama vatandaşların özgürlüğü kalmaz. Ha bu sıradan, düşünmeyen vatandaş için bir sorun olmayabilir ama o adam devleti için sadece bir piyon haline geldiğini farketmiyor.
    Gelişmiş dediğimiz ülkelerin hiçbirinde böyle bir sistem yok. Saçma çünkü. Tek bir sınavla girmek de saçma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Özgürlüğü elden almak derken, yine adama fikri sorulacak zaten. Şu anki düzen zaten buna mecbur bırakıyor. Zira gerçekten istediğimiz bölümlerin geleceği yok. Kim gerçekten istediği bölümleri okuyor?
    Sen sanıyor musun belirttiğim şartlar sağlanınca çoğu kişi bugünkü popüler bölümlerde duracak?

Ben mesela çocukluğumdan beri tarih istiyorum ama CENG için hazırlanıyorum. Tamam bilgisayara, donanımlara, yazılıma da ilgim var ama tarihin belli başlı bir geleceği olsun ben durmam. Tarih okusam nereye kadar gidebileceğim belli zaten.

Mesela kuzenim arkeoloji istiyordu, ama sırf geleceği olmadığını düşündüğü için yazmadı.

Arkadaşım öğretmenlik istiyordu ama bugünkü öğretmenlerin durumu malum. O yüzden yazmaktan çekiniyor.

Bunlardan bahsediyorum ben. Zaten belirttiğim gibi bir düzen olsa kimse öyle bugünün yüksek puanla alan yerlerine yığılmaz, dolayısıyla asıl isteyenlere kalır. Dolayısıyla da herkes alanında ilerlemiş olur.

Ayrıca gelişmişliği başka ülkelerle kıyas etmek olmaz, niye başka ülkeleri referans alacağımıza kendi sistemimizle başka ülkeleri bizi referans aldıracak hale getirmiyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 4 Eylül 2020; 15:35:43 >

• İnternetin iyice yaygınlaşması ile herkes ifade özgürlüğüne kavuşmuş olsa da tüm bu sözler ondan bundan kopya edilmiş boklardan başka bir şey değil. Maalesef artık her söz virüs gibi yayılıyor. Adamın biri bir konuya bir şey yazıyor. 5 gün sonra o mesajdan en az 10 tane görüyorsun gün içinde. Kimsenin kendine özgü bir fikri yok. Ama herkes kendini akıllı sanıyor. Mesajlar kopyalanıp yayılıyor. Biri tıpta işsizlik başlayacak 2023te diyor haber linki atıyor. Sonra bir bakıyorsun herkes aynı şeyi söylemeye başlamış. Kimse de adam gibi araştırmıyor. Bilgi önlerine düşsün istiyor. Uzanıp almak için bile çaba göstermiyorlar. Ben forumu böyle görüyorum. Ciddi anlamda ruh hastası kaynıyor. Kütüphaneye gidip çadır kuranlar ,saçma redpill başlıkları(aynen bro hepimiz tavşam gibi sevişiyoruz bi sen yalnızsın), evlendiğimizde bilgisayarı napıcaz diyen asosyal manyaklar. Bütün gün forumda garip garip yayın evlerininin fanatikliğini yapanlar. Lise 2den sınava (derse değil sınava) çalışmaya başlamayı akıllıca bir şey görenler. Bilgisayar mühendisliğinin cılkını çıkarıp 2.inşaat mühendisliği balonunu şişirmeye devam edenler. Diş hekimliğine küfredenler. Veterinerleri adamdan saymayanlar. Avrupa standartlarına göre kötü eğitim veren (suudi arabistandaki üniler bile daha iyi) boğaziçiyi kutsallaştıranlar. Forum bunlardan ibaret.

• UzakDiyardanYemekler U kullanıcısına yanıt
    Bize lisede ne aşılandı ki kim açık fikirli olsun? Ne yazık ki YKS'den başka bir şey bilmemek zorundayız ve bu sebeple de üniversiteye inanılmaz yavan gidiyoruz.

• katıliyorum hocam, ben tercihimin altıma meslek yazmıştım. bir önceki anadolu gelmişti, ciddiyim.
    100 bine max 2 kişi çıkartan bir liseye gittim. ben 10'dayken fen liseliler acil falan çözüyordu. bizde de üçgen alan formülünü bilmeyen arkadaşlarım vardı.

gözlemledim, farklı farklı insanlar oluyor anadolu liselerinde. biri kendini eve kapatıp bilgisayar oynuyordu sürekli , biri kızlarla takılıyordu , biri u takımında oynuyordu, biri okul çıkışı istanbulda takılıyodu.

bu tür olaylar olunca kolektif bir algı olmuyo, ben açık lisedeyim son sene oldugu icin, ben 3 sene boyunca kendi okulumla alakali en ufak sosyal bir aktiviteye gittigimi, deneme sinavlarina girdigimi ( 1 kez girmistik) hatırlamıyorum.

neden konu buraya geliyor biliyor musun, ülkede ya boyun eğen ya da koşan kesimdesin. boyun eğmişsen basamağın en altında, üstekilerin attığını yersin. koşuyorsan ise ucu belli olmayan tünelin ucuna koşarsın. bir de gerçekten yaşayan kesim var ama benim öyle bir durumum olmadı ama yoruluna kadar koşarak bir şeyler elde edebilirim, benim toprağa karıştığım yerde sonraki kuşağım kalkar yeniden koşar.

sadece yks icin değil, birçok şey için koşmamız gerek. çünkü biz ne şuyuz ne oyuz biz gerçekten de treni kaçırmış milletin çocuğuyuz

• UzakDiyardanYemekler U kullanıcısına yanıt
    yok hocam geleceğin mesleği yazılım her şey bilgisayarın alt kolu olacak

• hatta baktım çocuk bilgisayara yeni başlayacak

şimdiden kendisi ve arkadaşları hangi arabaları ve evleri alacaklarını planlıyoruz diye yazmış hayaller büyük

bir de hekimlere paragöz derlerdi bunlar şimdi idealist mi oluyor anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 4 Eylül 2020; 18:45:26 >
    off tamam abartma sen de

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.