Evde Digiturk Plus ve 2 ay deneme üyeliğinden Dsmart kutusu bulunan biri olarak forumda bugüne kadar Dsmart hakkında yazılan yorumların kesinlikle tarafgir ve muhtemelen Dsmart çalışanları tarafından promosyon amacıyla yazıldığını tespit ettim. Forumda yazılan Dsmart'ın HD yayınlarının Digiturk'den daha iyi olduğuna inanıp yeni 3D Samsung TVmin Teknosa kampanyası sayesinde 2 aylık bedava üyeliği başlattım. Daha ilk günden fark edilen beyazlık olarak söyleyebilirim ki Dsmart pek çok kanalı HD olarak adlandırmasına rağmen hiçbirinde 1080 HD yayın yapmıyor. Gözle anlayabildiğime göre en iyi ihtimalle 720p yayın yaptığını düşünüyorum ki o da her kanal her film için geçerli değil. Hatta muhtemelen HD kanallarında HD olmayan film yayınlıyorlar. Denemesi bedava nasılsa bana inanmayıp deneme üyeliği başlatanlar bunu kendileri de görecek. Sadece bu bilgiyi bugüne kadar burada aramama rağmen muhtemel yönlendirilimiş şahıslar yüzünden gerçeği öğrenememiştim. Aslında son zamanlardaki bedava deneme üyelik promosyonları tüm medya firmaları tarafından uygulanmaya başlandı. Ve görebildiğim kadarıyla Uydunet'in HD kanalları da az olmasına rağmen tatminkar. Bu konuda Digiturk görüntü kalitesinde tartışmasız açık ara önde gidiyor.
Fakat sakın bunlardan dolayı benim bir Digiturk çalışanı falan olduğumu düşünmeyin, çünkü Digiturk'de de dertler sizi terk etmiyor. Biraz önce başıma gelip sinirlerimi bozup bu yazıyı yazmama neden olan olay Digiturk'de gerçekleşti. 3Dyi başlatıp 399. kanaldan belgesel izlemeye başlamıştım ki birden bire karşıma "Üyeliğiniz bu kanalı kapsamamaktadır yazısı karşıma çıktı". Tüm HD kanalları izleyebildiğim için böyle birşeyin olmaması gerekiyordu. Her türlü teknik çabayı göstermeme rağmen yayını izleyemedim. Daha sonra Digiturk'ü aradım uzun süre bekletip benden bilgi alıp alıp üstlerine soran telefondaki arkadaş en sonunda 3D HD Digiturk kanalının aslında Test yayını yaptığını söyledi. Açın interneti veya reklamlarını bakın bakalım 3D yayınlarında Ağustos 18 itibariyle Test yayınıdır ibaresi bulunuyor mu. Digiturk'ün yaptığı tam bir işgüzarlık baştan savma... açıkcası Türklere özgü bir baştan savma.
Digitürkle ilgili söyleyeceğim başka bir konu da şu döşedikleri anten kablolarını 3 defa değiştirip her defasında yeniden kablo döşeme parası alıyorlar. Çünkü kabloya su giriyor ve cihaza kadar geldiğinden görüntüyü kaybedip cihazı bozmanıza kadar gidebiliyor. Bunun bir istisnası sonuncusunda kablonun karga veya martılar tarafından yendiğini düşünmemiz. Diyeceğim Digiturk'un döşediği anten kablolarında sorunla karşılaşmadan önce bu durumu göz önünde bulundurun derim.
İyi seyirler.
Yayın kalitesinden konuyu kabloya bağlamanız komik olmuş, kişisel görüşlerinizi paylaşmışsınız tabiki pek ciddi şeyler yazamamışsınız söylediklerinizde teknik hiçbir karşılaştırma yok.
Benim kişisel görüşlerimi aktardığım konuyuda okuyabilirsiniz.