Şimdi Ara

Forumla ilgili önerileriniz, eleştirileriniz, şikayetleriniz... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
0
Favori
56.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • profilime gırıp sıstem panelını guncellemek ıstıyorum ama sıstem panlıne tıklayınca gecıcı olarak deve dısı yazıyor

yaklasık 15 20 gundur bu uyarı war bu nası bı gecıce sure en kısa zamanda duzeltılmesını taleb edıyorum
  • bizi aydınlattığın için teşekkür ederiz aSSembLy ama anasayfaya bi el atılmasını istiyorum
  • Uyarı listem 3 kez açıklanma yapılmadan kapanmış bu kadar vurdum duymazlık olmaz özellikle belirtiyorum neden açıklama yapmıyorsunuz diye ama aynı tas aynı hamam
  • Şu çarşaf gibi açılan reklamdan bıktım usandım. İlgilenin artık. Tam "Gelen Kutuma" bakıcam çarşaf gibi açılıyor.

Forumla ilgili önerileriniz, eleştirileriniz, şikayetleriniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman_PoweR -- 21 Eylül 2008; 18:34:35 >
  • Eğer bloglar açılmayacaksa (umarım açılır) açtığımız tüm konuları gösteren bir sistem eklensin foruma. PHP forumlarda var. Açtığım konuları göster diyorsun. Gösteriyor vallahi.
    asp'nin nesi eksik?
  • ok assembly
    birde hızaşırtma ve sistem panellri hala pasif durumda uzuzn zamandır..
    ne zaman devreye girecek?
  • İsteğim imza ile ilgili.

- İmzaya eklenen imajların toplamı 100x100'ü geçmeyecek (şuan da böyle zaten).
    - Toplam boyut 20 kb'ı geçmeyecek.
    - 4 adete kadar imaj kullanılabilecek.

Nasıl mı?
    Örneğin, 100x25 boyutlarında 4 tane imaj üst üste kullanılabilecek.
    Ya da 100x30 kullanılmak isteniyorsa, 3 adet kullanılabilecek.
    Veya, 100x20 + 100x80 şeklinde değerlendirilebilecek. Bu imajlar alt alta kullanılabilecek.

150x10, 200x20 olsun demiyorum, mevcut kurallara uygun imajı bölüyorum. Dikkat!

Örnek imaj(lar):

Yukarıdaki örnekte, 4 farklı imaj dosyası var ve toplam boyut ne 100 x 100'ü, ne de 20 kb'ı geçiyor.

Bunun yanısıra;
    - 7 satır 1 size text kuralı,
    - 4 satır 2 size text kuralı,
    - 3 smiley sınırlaması aynen devam edecek.

Bunu neden istiyorum, ne işimize yarayacak?
    - Her imaja farklı link verilebilecek.
    - İmzalardaki gereksiz text linkler yerine göze hitap eden imajlar tercih edilecek.

Neticede (imza şikayetleri artaracağı için) imza kurallarına şöyle bir madde eklenebilir.
    Atıyorum, "İmza şikayet ederken kontrol ediniz, eğer kurallara uygun bir imza şikayet ederseniz, imza sahibi yerine, yönetimi (o çok yoğun çalışmakta olan(!) sistemi) meşgul ettiğiniz için siz uyarı puanı alabilirsiniz." denilebilir.

Bu yolla daha net şikayetler alacağınıza eminim.
    Daha önce üç kez imzamı şikayet etmişlerdi, üçünde de uyarı puanı almıştım ve yönetim "Gözden kaçmış." şeklinde bir dönüş yaparak, hatalı olduğunu kabullenip uyarı puanlarını silmişti. Böylelikle bu madde sizi de bu gibi gereksiz şikayetlerle uğraşmaktan kurtarır.

Neyse, ben bunu istiyorum. Ve eminim ki beni destekleyenler de olacaktır. İmzamdaki imaja bir yol (url) veriyorum ama daha fazlasına ihtiyaç duyuyorum. Text kullanmak istemiyorum. Ve daha bir sürü neden.
    Eğer yanıtınız "Evet, yapılabilir." olacaksa şimdiden anlayışınız için teşekkür ettim bilin, fakat "Hayır, mümkün değil." derseniz, kabul edilebilir (mantıklı) sebepleriyle belirtmenizi rica ediyorum.

Klasikleşmiş bir webmaster sözüdür, "Sayfanın yüklenmesi daha uzun sürer."...
    Hayır, 10 sene öncesinde yaşamıyoruz. 56k internet kullanırken bu geçerli bir nedendi, ancak şimdi en düşük hız 512k. Henüz adsl'e terfi etmemiş olanlar varsa, yaşamasınlar zaten.
    "Konu dışı" konular sayfasını göz önünde bulunduracak olursak, neredeyse yarım MB bir sayfada bir html (bbcode) kodun farkedilebilir bir etkisi olmayacakken, daha "yığın" konu içeriklerinde nasıl bir etki bekliyorsunuz?

Bu saatte oturup bunları yazdıysam, emin olun ya birşeyler biliyorumdur ya da oynatmışımdır.
    Daha önceki birkaç önerimi* yerine getirememiş olmanızı anlarım ancak bu isteğim bir programcılık bilgisi gerektirmiyor.

* Örneğin bir tanesini hatırlıyorum şuan: Profilden, forum genelinde defaultta kullanılacak yazı rengi, fontu, boyutu ve diğer biçimlendirmeleri belirleyebilme opsiyonu istemiştim. Yapılamadı ya da yapılmadı. Neyse konu bu değil.

Bana katılan "bilenler" ya da "oynatmışlar" lütfen fikirlerinizi belirtin. aSSembLy, bu konuda senden olumlu bir yanıt bekliyorum.

Bu bir "Yapılabilir mi?" sorusu değil, ihtiyaca alternatif sunumudur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Replica_Gun_Snatch

İsteğim imza ile ilgili.

- İmzaya eklenen imajların toplamı 100x100'ü geçmeyecek (şuan da böyle zaten).
    - Toplam boyut 20 kb'ı geçmeyecek.
    - 4 adete kadar imaj kullanılabilecek.

Nasıl mı?
    Örneğin, 100x25 boyutlarında 4 tane imaj üst üste kullanılabilecek.
    Ya da 100x30 kullanılmak isteniyorsa, 3 adet kullanılabilecek.
    Veya, 100x20 + 100x80 şeklinde değerlendirilebilecek. Bu imajlar alt alta kullanılabilecek.

150x10, 200x20 olsun demiyorum, mevcut kurallara uygun imajı bölüyorum. Dikkat!

Örnek imaj(lar):

/>

/>

/>

/>

Yukarıdaki örnekte, 4 farklı imaj dosyası var ve toplam boyut ne 100 x 100'ü, ne de 20 kb'ı geçiyor.

Bunun yanısıra;
    - 7 satır 1 size text kuralı,
    - 4 satır 2 size text kuralı,
    - 3 smiley sınırlaması aynen devam edecek.

Bunu neden istiyorum, ne işimize yarayacak?
    - Her imaja farklı link verilebilecek.
    - İmzalardaki gereksiz text linkler yerine göze hitap eden imajlar tercih edilecek.

Neticede (imza şikayetleri artaracağı için) imza kurallarına şöyle bir madde eklenebilir.
    Atıyorum, "İmza şikayet ederken kontrol ediniz, eğer kurallara uygun bir imza şikayet ederseniz, imza sahibi yerine, yönetimi (o çok yoğun çalışmakta olan(!) sistemi) meşgul ettiğiniz için siz uyarı puanı alabilirsiniz." denilebilir.

Bu yolla daha net şikayetler alacağınıza eminim.
    Daha önce üç kez imzamı şikayet etmişlerdi, üçünde de uyarı puanı almıştım ve yönetim "Gözden kaçmış." şeklinde bir dönüş yaparak, hatalı olduğunu kabullenip uyarı puanlarını silmişti. Böylelikle bu madde sizi de bu gibi gereksiz şikayetlerle uğraşmaktan kurtarır.

Neyse, ben bunu istiyorum. Ve eminim ki beni destekleyenler de olacaktır. İmzamdaki imaja bir yol (url) veriyorum ama daha fazlasına ihtiyaç duyuyorum. Text kullanmak istemiyorum. Ve daha bir sürü neden.
    Eğer yanıtınız "Evet, yapılabilir." olacaksa şimdiden anlayışınız için teşekkür ettim bilin, fakat "Hayır, mümkün değil." derseniz, kabul edilebilir (mantıklı) sebepleriyle belirtmenizi rica ediyorum.

Klasikleşmiş bir webmaster sözüdür, "Sayfanın yüklenmesi daha uzun sürer."...
    Hayır, 10 sene öncesinde yaşamıyoruz. 56k internet kullanırken bu geçerli bir nedendi, ancak şimdi en düşük hız 512k. Henüz adsl'e terfi etmemiş olanlar varsa, yaşamasınlar zaten.
    "Konu dışı" konular sayfasını göz önünde bulunduracak olursak, neredeyse yarım MB bir sayfada bir html (bbcode) kodun farkedilebilir bir etkisi olmayacakken, daha "yığın" konu içeriklerinde nasıl bir etki bekliyorsunuz?

Bu saatte oturup bunları yazdıysam, emin olun ya birşeyler biliyorumdur ya da oynatmışımdır.
    Daha önceki birkaç önerimi* yerine getirememiş olmanızı anlarım ancak bu isteğim bir programcılık bilgisi gerektirmiyor.

* Örneğin bir tanesini hatırlıyorum şuan: Profilden, forum genelinde defaultta kullanılacak yazı rengi, fontu, boyutu ve diğer biçimlendirmeleri belirleyebilme opsiyonu istemiştim. Yapılamadı ya da yapılmadı. Neyse konu bu değil.

Bana katılan "bilenler" ya da "oynatmışlar" lütfen fikirlerinizi belirtin. aSSembLy, bu konuda senden olumlu bir yanıt bekliyorum.

Bu bir "Yapılabilir mi?" sorusu değil, ihtiyaca alternatif sunumudur.

daha önce verildi
  • İmza ve avatar kurallarında köklü bir değişiklik bence de yapılmalı. Makul ölçülerde özellikle imzalar arttırılmalı bence de. RGS'nin dediği gibi 56k dönemi geçti.
    Gerçi "imzalar, mesajlardan daha dikkat çekici olmamalı" denilebilir yine ama zaten istenilen makul bir değişiklik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

İmza ve avatar kurallarında köklü bir değişiklik bence de yapılmalı. Makul ölçülerde özellikle imzalar arttırılmalı bence de. RGS'nin dediği gibi 56k dönemi geçti.
    Gerçi "imzalar, mesajlardan daha dikkat çekici olmamalı" denilebilir yine ama zaten istenilen makul bir değişiklik.

Benim istediğim bir değişiklik bile değil, sadece varolanı dörde bölüp link verme. Bu yani. İmzaları genişletelim satır sayısını artılarım gibi isteklerim yok.
    Görüntüde birşey değişmeyecek.

"İmzalar, mesajlardan daha dikkat çekici olmamalı." düşüncesi yanlış. Şöyle yanlış;
    Çıkıp da 468x60 boyutunda İSKİ imzası yaparsan elbette dikkat dağıtıcı olur.
    Burada imzaların dikkat çekmesi değil problem, dikkat dağıtması.

Nedir ki imza, toplasan yüksekliği -yazılarla birlikte- 200 pikseli geçmiyor... Sayfanın üzerinde 120 piksel yükseklikte -tabiri caizse- sayfanın içine etmiş, -caiz değilse- kötü görünümlü bir reklam banneri bulunuyor. Alakasız bir yerde. Oraya hangi akla hizmet koyulmuş bilinmez. Düzen falan bırakmadı.

Bence bunlar düşünülmeli.

Şu sitenin düzeninden sorumlu insan kimse, özen göstersin biraz. Yoksa bir tasarımcınız, biraz paraya kıyıp bulun bir tasarımcı, madem ki Türkiye'nin en büyük forumu(?). Anasayfayı (.com) görüyoruz. Eğer buysa tasarım... Bırak, ben oynamıyorum.

Eğer siteyi Gün Bey'in zevkine göre diziyorsak (-ki sanıyorum değişiklikler önce O'nun onayından geçiyor), Sayın Gün Oksav ile karşılıklı oturulup konuşulmalı bunlar. Artık dünyanın değiştiği, "Hobaa, milenyum, internet, web 1.0, baba bak site açtım!" modasının geçtiği konularını irdelemek gerekiyor.

@novalgine_plus, güldüm. Mission complete. Rahat ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Replica_Gun_Snatch -- 22 Eylül 2008; 4:30:48 >
  • Sistem paneli ne zaman aktif hale getirilecek bir bilginiz var mı?
  • şu an sadece "hızlı cevap"tan yazabiliyorum çünkü "cevapla","alıntı","değiştir","sil" gibi komutları kullanamıyorum bu sorun daha önce de başıma gelmişti neden böyle oluyor şunun bir üstesinden gelinmesi lazım.

tıklayınca "Bu özellik ya kapalı yada erişim izniniz yok.

Eğer üye olarak girmediyseniz lütfen foruma üye olup tekrar deneyiniz." yazılı bir sayfayla karşılaşıyorum.
    özellikle mesajımı değiştirmeye kalkmak tam bir işkence oluyor. yazdığımı kopyalıyorum sonra mesajı siliyorum,sonra şu forumun meşhur mesaj bekletme süresinin geçmesini bekliyorum.
  • blog mesajlarını görüntüleyemiyorum
    böyle bir kullanıcı yok veya bu kullanıcıya erişim izniniz yok diye hata veriyor (blog u olan tüm üyelerde veriyor hatayı)
    düzeltilirse sevinirim
  • Merhaba, avatar boyutları 80x80piksel yapsanız:), imza da 140x140 olsa, 1280x1024'de göre satırlar ayarlansa, normal font 5 satır olsa, font 1, 8 satır olsa sizce nasıl olur?Artık yeni nesil monitörlerde çözünürlükler yüksek, 1024x768 çözünürlük kullanan fazla kullanıcı olduğunu sanmıyorum, ayrıca Replica_Gun_Snatch arkadaşımızında isteğide güzel görünüyor umarım değerlendirirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Çağdaş

Merhaba, avatar boyutları 80x80piksel yapsanız:), imza da 140x140 olsa, 1280x1024'de göre satırlar ayarlansa, normal font 5 satır olsa, font 1, 8 satır olsa sizce nasıl olur?Artık yeni nesil monitörlerde çözünürlükler yüksek, 1024x768 çözünürlük kullanan fazla kullanıcı olduğunu sanmıyorum, ayrıca Replica_Gun_Snatch arkadaşımızında isteğide güzel görünüyor umarım değerlendirirsiniz.

Şahsen katılmıyorum, bu forumun en sevdiğim yanlarından biri de diğer forumların aksine gülünç denilecek derecede büyük imza ve avatarları kullanmaması. Tabi diyebilirsiniz, 80x80 nedir ki, önemli olan buradaki tutum. 80x80 olur, vakit geçer yetmez 100x100 olur, şu olur, bu olur bakarız ki forumumuz bahsettiğim forumlara dönmüş. Şu anki imza durumu da oldukça güzel planlanmış, mesajlar ile karışan bir yanı yok, ama bazı forumlarda abartısız mesaj 1 satırsa bunun 10-15 katı yer tutan mesajlar var.

1024*768 konusunda da sizinle aynı görüşleri paylaşmıyorum. Türkiye'de herkesin son teknoloji bilgisayarları yok maalesef, ve bence bu çözünürlüğü kullanan oldukça fazla üye vardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Eğer bloglar açılmayacaksa (umarım açılır) açtığımız tüm konuları gösteren bir sistem eklensin foruma. PHP forumlarda var. Açtığım konuları göster diyorsun. Gösteriyor vallahi.
    asp'nin nesi eksik?

Katılıyorum.

İmza konusuna da katılıyorum, 100x100 yerine aynı çözünürlükde ve boyutta bölünmüş resimler koyabilsek çok iyi olur.
  • Benim şöyle bir öneri geldi aklıma.ACABA DİNİMİZLE İLGİLİ BİR BÖLÜM AÇILABİLİR Mİ, SORU SORMA VEYA İLGİNÇ BİLGİLERİ PAYLAŞMA ADINA ???? Çünkü eminim buna ihtiyacı olan arkadaşlar olacaktır ve yararlı olacağına inanıyorum Ama lütfen olayı başka yönlere çekmeyin Çekilecekse açılmasın.Gerekirse bunun için oylama yapılsın sonuçta demokrasi var Amacım sadece DH üyeleri arasındaki bağı sağlamlaştırmak,insanları kutuplaştırmak değil
  • Bu telefon dalgasını çıkardınız, şimdi 2 ci el bölümünde adam pm atıyor, alıcıyım vs. diye, biz adama cevap yazamıyoruz, nasıl satacaz bir ürünümüzü, ulaşamadığımız adama. ?
  • Yazı yazarken spoiler butonunu kullanınca ya buton işe yaramıyor ya da sorun çıkarıyor. Ayrıca herhangi birinin(bende başkasının spoilerini okumaya calışınca oldu bu olay) spoileri alıntı yapılınca buton etkisiz hale geliyor. Bunun düzeltilmesi mümkün müdür?
  • "powerstorm" Web Bazlı Oyunlar bölümüne konu açmış ve her alt bölüme bir yönetici alınacağın yazmıştı. Sadece 3 tane alındı. Pokémon veya Diğer Web Bazlı bölümünde oldukça ilgili ve online oluyorum. Cevap bekliyorum.

Mesaj sayaçları düzeltilmeli.

RGS'nin dedikleri olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.