Şimdi Ara

forumun kalitesini nasıl yükseltebiliriz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Foruma katkısı olan adamlar sınırsız banlanmamalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CTK ya da CKT diye bir yönetici arkadaş var, kendini yeni açılan konuları alakalı, alakasız ana başlıklarda toplamaya başladı. Hatta kendini buna adadı diyebilirim.
    Böyle olunca yazmak istemiyorum çünkü süre giden bir sohbeti anında kapatmış oluyor.
    Forumun hitini düşüren esas sorun budur bence.
    O zaman açın 10 farklı ana konu başka da konu açılmasın herkes oraya yazsın, böyle saçmalık mı olur!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yönetime fazla eleştiri gelmemiş

konu kilitleme mevzusu söylenmiş. eski konular duruma göre kilitleniyor arkadaşlar. mesela, 2007 yılında araç tavsiyesi istenmiş, şimdi hortlatılırsa kilitlenir. diğer kilitlenen konular ya daha önce açılmıştır ya da ana konusu vardır.

siyasi mesajlardan herkes şikayetçi. bu konuda özen gösteren üyelerimize teşekkür ediyoruz.

feyk konuları, feyk üyelikleri takip edenler bilir, hızlı bir şekilde siliyoruz. forumda bulunamadığımız anlarda biraz gecikebiliyor. o da çok uzun süreler olmuyor.

benim en çok eleştirdiğim şey, üyeler kızgınlıkla ikili münakaşaya giriyorlar. birisi şikayet ediyor bana hakaret etti diyor. konuya giriyorum bir üstteki mesajda şikayet eden üye daha fazla hakaret etmiş. biz konuların geneline bakıyoruz. ve çıkardığım sonuç birbirine laf atmanın ne sonu var ne sonucu. bu konu hep garibime gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

CTK ya da CKT diye bir yönetici arkadaş var, kendini yeni açılan konuları alakalı, alakasız ana başlıklarda toplamaya başladı. Hatta kendini buna adadı diyebilirim.
    Böyle olunca yazmak istemiyorum çünkü süre giden bir sohbeti anında kapatmış oluyor.
    Forumun hitini düşüren esas sorun budur bence.
    O zaman açın 10 farklı ana konu başka da konu açılmasın herkes oraya yazsın, böyle saçmalık mı olur!

gerçekten kendimi adadım haklısınız. zam olayından sonra kaliteye önem verdiğimiz için zamlı fiyatlar hakkındaki konuları bir başlığa yönlendiriyoruz. eğer öyle yapmasaydık. bazı provokatörlere gün doğacaktı. özellikle vw toyota gibi markaların araçları için açılan konularda kan gövdeyi götürecekti. bu konuda tecrübemiz var. aynı şekilde dsg konuları da

• cLk kullanıcısına yanıt
    cLk hocam konu açmaya bir sınırlama getirilmeli. Bir üyenin otomobil bölümünde xxx sayıda mesajı yoksa konu açamasın. Böylelikle hem fake konular açılmamış hem de aynı türden konular engellenmiş olur

• Bence ekşi sözlük sistemi getirilmeli ki her önüne sallayan giremesin.Birisi ban yiyor 10dk sonra yeni mail hesabı ile geliyor.
    Yöneticiler güncel üyeleri denetleyiceğine yeni üyelere yoğunlaşsa böyle daha mantıklı olur yeni üye mesela her konuya attığı mesaj görülmesin sadece yöneticiler ve ya rütbeliler versin (rütbesi mesaj sayına değide özel rütbe verilenler hem yöneticilerin yüküde azalır)
    Yönetici alımı yapılsın ama yöneticiler için o forumda belli bir mesaj sayısı ve yararlı mesaj sayısı incelensin.
    Mesajlar yararlı yarasız olarak değerlendirilsin yararlı olanlar güncel olup yukarda kalsın ki üyeler tüm sayfaları okumak istemeyip yeni konu açmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

cLk hocam konu açmaya bir sınırlama getirilmeli. Bir üyenin otomobil bölümünde xxx sayıda mesajı yoksa konu açamasın. Böylelikle hem fake konular açılmamış hem de aynı türden konular engellenmiş olur

gerçekten yardıma ihtiyaç duyan birisi yeni üye olup sorununu yazmalı diye düşünüyorum.

yeni üyeler konu açabilsin ama ardı ardına konu açması engellenebilir mesela. saat sınırlaması olabilir. bunu arkadaşlarla bir görüşelim
  • en iyisi vwturk forumu gibi olmalı bir kere tc kimlik no ile üye olnduğu zaman bir daha fake üyelik alamıyorsunuz
    o zaman belki düzelir
    Sizin işiniz de zor tabi ama dediğim gibi konuyu kilitlemeden ya da taşımadan önce iyi karar vermek gerekir.
    Sizin özellikle bu konuda çok yanlışlarınız var, örneğin son aklıma gelen Şener'in her sene başında araç fiyatlarına yapılan artış ile ilgi konusunu, ÖTV artışlarıyla ilgili ana konu var diye kapatmanız. İki konu arasındaki tek bağ içinde fiyat geçmesi ama konular bambaşka aslında.
    Tavsiyem ana başlığı var diye konuları kapatmadan önce forumdan başka bir yönetici arkadaşınız ya da müdavimlerden birisi ile fikir alışverişi yapmanız.
    Süre gelen diyalogları bu şekilde kesip atarsanız, kimse yazmaz buraya. Ondan sonra da neden kalite düştü başlıkları açılır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Sizin işiniz de zor tabi ama dediğim gibi konuyu kilitlemeden ya da taşımadan önce iyi karar vermek gerekir.
    Sizin özellikle bu konuda çok yanlışlarınız var, örneğin son aklıma gelen Şener'in her sene başında araç fiyatlarına yapılan artış ile ilgi konusunu, ÖTV artışlarıyla ilgili ana konu var diye kapatmanız. İki konu arasındaki tek bağ içinde fiyat geçmesi ama konular bambaşka aslında.
    Tavsiyem ana başlığı var diye konuları kapatmadan önce forumdan başka bir yönetici arkadaşınız ya da müdavimlerden birisi ile fikir alışverişi yapmanız.
    Süre gelen diyalogları bu şekilde kesip atarsanız, kimse yazmaz buraya. Ondan sonra da neden kalite düştü başlıkları açılır.

uyarılarınız için teşekkürler.
  • Sert, iğneleyici yorumlara küfür diye ban atan yönetimden pek bi şey beklemiyorum
    Eksi/artı sistemi olsun ve troll/fake üyeler olmasın yeter.

Şimdi forumda her çeşit model marka araba sahibi var. Biri gelip başka birinin kullandığı arabaya laf atarsa olay çıkıyor. Araçlar kıyaslanırken şu araç şu yönüyle diğerinden iyi denebilir. Öyle mesajlar yazılıyor ki firma o aracı üretmesin, fabrikayı yaksın kül etsin o derece Bir de kronik sorunları ele alınca araç sahibi de biraz fanatiklikten uzak olmalı. Belli işte o sorun o model aracın hepsinde var. firma bile bunu kabul edip araç sahipleri kabul etmeyince olay çıkıyor.

Ben kalite veya seviye beklemiyorum, olmaz bu forumda. Mitsubishi ile alakalı herhangi bir konuda yığınla parçasını bulamazsın yok çok pahalı yok böyle. Parçayı bulamadın mı yoksa dünyanın parasını mı ödedin, tabiki de hayır o araca binmemiş bile olabilir... Kulaktan dolma bilgileri dolduruyorlar. Diğer markalar için de böyle. kulaktan dolma bilgiyle yazıyor da yazıyor. İncelemeler filan ele alıp yazsa neyse, benim biraderde var adam arabayı yaktı, sattı kurtuldu; komşuda var, adam aldığına bin pişman gibi yorumlar yazılıyor ve çok sığ... Şu forumdan hiçbir şey öğrenilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 20 Ocak 2014; 19:03:03 >

• Amacı para kazanmak olan bi forumda KALİTE aramak

Her tarafı reklamla dolmuş bi yer en fazla bu kadar kaliteli olur.
    Konu kilitleme konusunda daha hassas olunmalı .
    Özellikle emek verilip hazırlanmış konular kilitlenmemeli hemen .
    Bi de foruma katkı sunan üyelere daha tolerans gösterilmeli.
    Her konuya smile koyup 10 bin mesaja ulaşmış adam var , her bir mesajı kitap değerinde adam var..
    Ha bir de her konuyu geren fanatik ve marka düşmanları hala temşzlenmedi.
    Fanatikler yine neyse de kısmen ceza aldılar ama marka düşmanları gözden mi kaçıyor ?
    Ayrıca süresiz ban olmamalı , 1 hafta 1 ay gerekirse 1 sene uzaklaştırma olsun , süresiz ban olmasın ...
  • burası ticarethane
    arkadaşlar amme hizmeti yapan yer sanmışlar burayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

bütün amacı reklam toplamak ve gelirleri reklama dayanan bir forumda bunun önüne geçemezsin, üyelerin yapacağı birşey yok, bunu düzeltecek tek merci forum yönetimidir.. ne kadar çok üye o kadar reklam geliri...
    konudışı gibi bir bölümün varlığı, bu forumun reklam amaçlı bir forum olduğunun en büyük kanıtıdır..

+2764

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda bence bizim yapabileceğimiz birşeyler var..

Artık son konulara bakarsanız hepsi 20 bin liraya tavsiye, sigorta, kasko vs. vs konuları oldu..

Artık kimse teknik bilgiler, ilginç yararlı bilgiler paylaşmaz oldu bu yüzden bende çok sevdiğim bu bölümden soğumaya başladım

Bundan sonra ben dahil herkes güzel bilgiler paylaşsa güzel tartışmalar yapsa bence yine çok güzel olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

en iyisi vwturk forumu gibi olmalı bir kere tc kimlik no ile üye olnduğu zaman bir daha fake üyelik alamıyorsunuz
    o zaman belki düzelir

Aynen katılıyorum, forzabesiktas.com'da da öyle. TC kimlik numarası ile üye olunursa hakaret oranı da azalır. İnsanların birbirini aşağıladığı, hakaret ettiği, gerginlik ve kavga yaşandığı konuları okumak istemiyorum. Bilgi edinmek ve bilgi paylaşarak yardımcı olmak için bu foruma giriyorum. tralles ve O.B.K gibi üstatlardan doğru bildiğimiz yanlışları öğrenmek, mtutun gibi üstatların araç yorumlarını okumak için bu foruma giriyorum. İnanın bir konuda fikir yazarken, biri ters, rencide edici bir şey yazar diye çekiniyorum; hakaret içeren mesajlara tolerans gösterilmemeli, üyelik süresiz askıya alınmalı. Saygılar...

• Reklam gelirini kimse yabana atamaz... Burada adam ne kadar işe yaramaz sap biri olsa da reklama tıklaması yeter... Veya siteye girmesi. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Yorumları kaliteli veya bilgiden yoksun insanlara cevap vermeyerek başlayabiliriz. Takmayınca bu kişiler zamanla azalıyor.

+1
  • Marka fanatikliği yapan ve belli başlı markaları karalamaya çalışanların, forum tarafından bilindiğini ve forumdan da uzaklaştırıldığını hep birlikte gördük. Bundan sonrası da bize kalmış bir şey, sanal alemde "troll" olarak geçen bazı şahsiyetleri biz de farkında olmadan doyuruyoruz, elbette DH'nin ticari bir site olduğunu ve burada tartışma içerikli olan konuların, Otomobil Genel'in ve dolaylı olarak DH'nin reklam gelirlerini arttırdığını da herkes biliyor.

Bazı arkadaşları yönetim susturdu, bu sebeple mâlum adamlar (!) kolay kolay yorum yazamıyor, onlar da kendilerinin farkında.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.