Şimdi Ara

forumun kalitesini nasıl yükseltebiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar son birkaç aydır forumdaki gerek konular olsun gerekse konulara gelen yorumlar olsun çok boş ve gereksiz muhabbetlerle dolu.
    bunun farkında bir tek ben değilim sanırım çünkü serzenişte bulunan birçok arkadaşında benim gibi düşündüğünü biliyorum.
    eski konular eski bilgiler ve eski zevk yok sanki ve uzaklaştığımı hissediyorum..
    şimdi; bu konuyla ilgili gerçekten neler yapabiliriz, fake nickleri ve boş boş konuşup huzur bozanlara karşı nasıl tepki verebiliriz? lütfen bu forumu seven
    arkadaşlar katılımlarınızı bekliyorum.
    yazdıklarınızı maddelere dökersem daha çabuk okunur kanısındayım.

1- Eski açılan konular kilitlenmemeli.
    2- Küfüre kesinlikle müsaade edilmemeli.
    3- Siyasetten uzak durulmalı.
    4- Objektif olmak, yani marka sempatizanlığını bir kenara bırakarak yorumda bulunmak.
    5- Fake üyeliklere taviz verilmemeli.
    6- Fake konulara izin verilmemeli, forum üyeleri hassas olup bu tür konulara yorumda bulunmamalı.
    7- Bazı konular tek başlık atında toplanmalı ve mesajlar oradan devam etmeli. Örneğin "2. el araç tavsiyesi" gibi.
    8- Sabit konular daha büyük ve kalın puntolarla yazılmalı.
    9- Resimlerdeki çözünürlük konusuna standart getirilmeli.
    10- Konu başlıkları daha anlaşılır olmalı.
    11- Yeni üye olan arkadaşların mesajları takip edilmeli (Trol, fake, küfür..vs hk) konu açıyorsa örneğin ilk 10 mesajı admin onayından geçmeli.
    12- Disiplin kuralları net her üyeye aynı şekilde olmalı. Disiplinsiz olmaz zaten. Neticede her kişiye ve her yaşa açık bir forum..
    13- Yönetici sayısı arttırılmalı.
    14- Üyelerin Türkçeyi düzgün kullanıp kullanmadığına dikkat edilmeli. yazım ve imla kurallarıyla alakalı.
    15- Otomobil ile direk ilgili konuların ayrı bir bölümü olmalı. (şu an bu konu buranın konusu değil mesela ama açmak zorunda kalındığından açıldı.)
    16-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliengin -- 20 Ocak 2014; 17:18:01 >

• bütün amacı reklam toplamak ve gelirleri reklama dayanan bir forumda bunun önüne geçemezsin, üyelerin yapacağı birşey yok, bunu düzeltecek tek merci forum yönetimidir.. ne kadar çok üye o kadar reklam geliri...
    konudışı gibi bir bölümün varlığı, bu forumun reklam amaçlı bir forum olduğunun en büyük kanıtıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 20 Ocak 2014; 13:05:35 >
  • Yöneticilerle ilgili eleştirim var.

Bence sürekli konu kapatan, eski konudan devam diyen, taraflı davranan ilgili yöneticilerin de payı var. (Lafım ilgili yöneticilere)

Daha konu açmıyorum. Konu açmaya korkuyorum. Bir gerekçeyle kapatılıyor.

Eski tat kalmadı. Ama buradan uzaklaşamıyorum. Serbest zamanımın çoğu burada geçiyor. Gezinip duruyorum.

Sabırla beklemekte yarar var diye düşünüyorum.
  • Eski acilmis konular Hort olsa dahi kilitlenmemeli. Surekli benzer konu acmanin onune bu sayede gecilir. Bunun icin uyari puani falan da verilmemeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açtığım konu farkedilsin diye her önüne gelen otomobil bölümüne konu açıyor. İyice suyu çıktı. Yöneticiler ne yapsın. Hangi konuyu nereye taşısınlar. Nasıl yetişsinler. Sürekli atama memuru gibi çalışamazlar ki. Forum üyeleri biraz daha duyarlı olmalılar.

Başka bir forumda yazardım eskiden. Kura ile her ay bir kişiye yöneticilik verilirdi. Sınırsız hakka sahip olurdu o kişi. Bir keresinde de kura bana denk geldi. İstemiyorum dedim. Yönetici olup hakaret işitmeye tahammülüm yok dedim. Kurada ismi ikinci çıkan yedek üyeye devrettim.

Yani şunu demek istiyorum. Yöneticilerin de işi zor.
  • Ben buraya üye olmadan önce toplamda iki milyonu bulan facebook sayfalarim vardi devrettim biraktimadminligin zor oldugunu biliyorum herkesin istegi farkli beklentisi farkli sürekli ilgileniyorlar saten bayaaa hergün bekcilik gibi bişey

Ha mesela yanlis seyler yokmu bence oluo arada bi ama oyle seylerde ilerleyen zamanlarda duzelir umarim dh yi seviyoruz
  • Siyasetten uzak durulmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şener arkadaşın dediği bana da mantıklı geldi. eski konular kilitlenmemeli bana göre de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Açtığım konu farkedilsin diye her önüne gelen otomobil bölümüne konu açıyor. İyice suyu çıktı. Yöneticiler ne yapsın. Hangi konuyu nereye taşısınlar. Nasıl yetişsinler. Sürekli atama memuru gibi çalışamazlar ki. Forum üyeleri biraz daha duyarlı olmalılar.

Başka bir forumda yazardım eskiden. Kura ile her ay bir kişiye yöneticilik verilirdi. Sınırsız hakka sahip olurdu o kişi. Bir keresinde de kura bana denk geldi. İstemiyorum dedim. Yönetici olup hakaret işitmeye tahammülüm yok dedim. Kurada ismi ikinci çıkan yedek üyeye devrettim.

İşleri zor , sonuçta onlarında günlük hayatı var bizler gibi,

Fakat geçen birisi imzasına küfürlü cümleler yazdı , saçma saçma konular açtı arka arkaya , konu içerisinde bir sürü küfür etti üyelere dahi ve bu adam 15 gün uzaklaştırma aldı bunun sonucu sınırsız uzaklaştırma olmalıydı bence o konuda çok yumuşakkanlıl
    ar.

• Ben bıraz umutsuzum bu konuda nedense

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küfüre kesinlikle müsamaha gösterilmemeli, böylece seviyenin aşağı düşmemesi için en azından bir adım atılmış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Açtığım konu farkedilsin diye her önüne gelen otomobil bölümüne konu açıyor. İyice suyu çıktı. Yöneticiler ne yapsın. Hangi konuyu nereye taşısınlar. Nasıl yetişsinler. Sürekli atama memuru gibi çalışamazlar ki. Forum üyeleri biraz daha duyarlı olmalılar.

İşleri zor , sonuçta onlarında günlük hayatı var bizler gibi,

Fakat geçen birisi imzasına küfürlü cümleler yazdı , saçma saçma konular açtı arka arkaya , konu içerisinde bir sürü küfür etti üyelere dahi ve bu adam 15 gün uzaklaştırma aldı bunun sonucu sınırsız uzaklaştırma olmalıydı bence o konuda çok yumuşakkanlıl
    ar.

Ben başka bir forumda yazarken dediğiniz gibi bir üye çıkmıştı. Yönetici sınırsız banlardı. Fakat nasıl bilinmez, banlanan kişi tekrar foruma gelirdi. Küfürler yazardı. Bazı üyelere küfrederdi. En sonunda admin baktı baş olmayacak. Tüm mesajlarının kaydedildiğini, tekrarı halinde bu mesajların bilişim suçlarına gönderileceğini söyledi o kişiye.

Sanırım o mesajdan sonra çekindi. Bir daha gelmedi.

• forum üyelerinin birçoğu işyerinde. akşam katılımın ve dolayısıyla fikirlerin çoğalacağını ümit ediyorum.
  • Ben küfürde küfredende değilim. Bu saygı ve kaliteye sahip olmayanlar olabilir. Mesajları silinir, adam kovulur. Biter gider.

Mevcut içinde bura sakini olup, burada sürekli her konuda bulunan arkadaşlarda da uslup ve birbirine saygı konusunda ciddi sorunlar var. Forum üyeliği halka açık olduğu için de bu engellenebilir bir durum değil. Neticede burası Türkiye. Mevcut insan kalitesi belli. Bu forum da mini Türkiye. Bence çok kafayı takmayın. Başka türlü başa çıkmak mümkün değil. Reklam geliri olan bir forumda bunun önüne geçmek imkansız. Başka başka, pek çıkar gözetmeyen ve daha teknik forumlar mevcuttur. Merakı olan onlara da göz atsın. Çoğu zaman üye olmak buradaki gibi bir süreç değildir tabi.
  • Sorunun cevabı basit "Objektif olmak ve siyasetten uzak durmak.
    Mesela okuduğum bir incelemede "Bu araca bu kadar para kesinlikle verilmez.Ama ben veririm orası ayrı." diye yazmıştı Bi arkadaş.
    Bu nedir bu araç bu parayı etmez ama sempatimden dolayı ben verdim demektir.
    Duygularını düşünceleriyle karıştırmamalı yazan üyeler.Marka sempatisindem gerçeği göremeyecek konuma gelmemeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sert plastik kullanmamak gerek :P

Şaka bi yana, buraya takılmaya başladığımdan beri gözüme batan bir husus var. 2 cümleyi bir araya getiremeyen, yazarken noktalama hiç kullanmayan ve yazdığı şeyi okurken yorulup pes ettiğim, dolayısı ile buraya yazdığı yazı kirlilikten öteye gitmeyenler var. Çırak yazarlık gibi bir sistem olabilir. Yeni üye olan bir kişinin ilk 10-20 mesajı admin tarafından okunur, yukardaki sorunlara sahip ise uyarılır, düzeltmez ise üyeliği silinir... Çırak üyelikten geçip tam üyeliğe geçene kadar kişi konu açıyorsa bu konu da admin onayından sonra yayına alınabilir.

Web üzerine çalışan bir biglisayar mühendisi olarak bu sistemin buraya getirilmesinin azımsanmayacak kadar emek gerektirdiğini ve adminlerin yükünü arttıracağını biliyorum fakat denetim olmazsa kalite düşüşünün önüne geçilemez. Sırf konu açmış olmak için konu açanlar, yaşadığı sıkıntıyı karşılaştığı problemi açık ve net bir şekilde anlatamayanlar, post kasmak için mesaj atanlar, kendisiyle tartışırken sizin yazdığınızı okumadan ezbere cevap verenler, ne dediği anlaşılmayacak kadar kötü ve özensiz yazanlardan kurtulmak gerek diye düşünüyorum.

İyi forumlar.

Edit: anlam bozukluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilteris_ -- 20 Ocak 2014; 14:08:21 >

• Siyaset olmasın yeter.Forumun suyu çıktı.
  • Konu açıyorsun , şu konudan devam edin diye konuyu kilitliyorlar.Bu sefer o eski konuya bakıyorsun en son 1 sene önce mesaj atılmış bu seferde hortlattın diye dalga geçiyorlar.
  • eğer bu dediklerini yapsaydı Türkiyenin en büyük forumu olabilir miydi
  • Caydırıcılık, bence can alıcı noktada bulunuyor kalite konusunda.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.