Şimdi Ara

forumun kalitesini nasıl yükseltebiliriz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Açtığım konu farkedilsin diye her önüne gelen otomobil bölümüne konu açıyor. İyice suyu çıktı. Yöneticiler ne yapsın. Hangi konuyu nereye taşısınlar. Nasıl yetişsinler. Sürekli atama memuru gibi çalışamazlar ki. Forum üyeleri biraz daha duyarlı olmalılar.

Başka bir forumda yazardım eskiden. Kura ile her ay bir kişiye yöneticilik verilirdi. Sınırsız hakka sahip olurdu o kişi. Bir keresinde de kura bana denk geldi. İstemiyorum dedim. Yönetici olup hakaret işitmeye tahammülüm yok dedim. Kurada ismi ikinci çıkan yedek üyeye devrettim.

Yani şunu demek istiyorum. Yöneticilerin de işi zor.

İşleri zor , sonuçta onlarında günlük hayatı var bizler gibi,

Fakat geçen birisi imzasına küfürlü cümleler yazdı , saçma saçma konular açtı arka arkaya , konu içerisinde bir sürü küfür etti üyelere dahi ve bu adam 15 gün uzaklaştırma aldı bunun sonucu sınırsız uzaklaştırma olmalıydı bence o konuda çok yumuşakkanlıl
    ar.

İsimini anmak istemediğim bir üye, geçenlerde Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki düşüncelerini dile getirince küfür ve hakarete maruz kaldı, hoş, kendisi de öyle yaptı ya...

• Bu forumda eski sayılabilecek üyelerdenim ve yıllardır takip ederim.

Eskiden 2000 li yıllar da Forum siteleri modası vardı ve neredeyse mantar gibi her gün bir çok site görüyorduk.

Her amaçlı bir çok forum vardı ve insanlar bilgi almak kendi fikirlerini paylaşmak bazen de geyik yapmak için üye oluyorlardı.

Eminim buraya üye olan bir çok kişi farklı forumlara da üyedir.

Şimdi ise forum ve blok siteleri Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri çıkınca etkisini kaybetmeye başladı.

Bu forum sitesi ise her daim güncelliğini korudu ve insanlar teknolojik anlamda her konuda bilgi almak için ilk uğrak yerlerinden biri burasıdır.

Binlerce insan her gün her bölümü üye olarak yada misafir olarak ziyaret ediyor herkezden aynı duyarlılığı beklek zor.

Benimde önem verdiğim 3 şey vadır Forumlar için

- KÜFÜR VE HAKARETİN OLMAMASI [ Espiri olabilir ama herkezin kişilik haklarına saygı duymalıyız ]

- BARİZ REKLAM YAPILMAMALI[ Bir markayı hep yüceltip başka marka yada markaları aşağışamak ]

- HER OLAYI SİYASETE BAĞLAMAYALIM [ Herkez özgürce fikrini söyleyebilmeli ama siyaset ve idolojik olmamalı ]

forumun kalitesini nasıl yükseltebiliriz?

• bence yeni uye olan birinin en az 500 bin meseja kadar profilini gizleyemesin boylelikle fake konu acanlari tesbit edilir forumdaslar tarafindan

fake konu olayina bu yontem yardimci olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Açtığım konu farkedilsin diye her önüne gelen otomobil bölümüne konu açıyor. İyice suyu çıktı. Yöneticiler ne yapsın. Hangi konuyu nereye taşısınlar. Nasıl yetişsinler. Sürekli atama memuru gibi çalışamazlar ki. Forum üyeleri biraz daha duyarlı olmalılar.

Başka bir forumda yazardım eskiden. Kura ile her ay bir kişiye yöneticilik verilirdi. Sınırsız hakka sahip olurdu o kişi. Bir keresinde de kura bana denk geldi. İstemiyorum dedim. Yönetici olup hakaret işitmeye tahammülüm yok dedim. Kurada ismi ikinci çıkan yedek üyeye devrettim.

Yani şunu demek istiyorum. Yöneticilerin de işi zor.

İşleri zor , sonuçta onlarında günlük hayatı var bizler gibi,

Fakat geçen birisi imzasına küfürlü cümleler yazdı , saçma saçma konular açtı arka arkaya , konu içerisinde bir sürü küfür etti üyelere dahi ve bu adam 15 gün uzaklaştırma aldı bunun sonucu sınırsız uzaklaştırma olmalıydı bence o konuda çok yumuşakkanlıl
    ar.

İsimini anmak istemediğim bir üye, geçenlerde Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki düşüncelerini dile getirince küfür ve hakarete maruz kaldı, hoş, kendisi de öyle yaptı ya...

Haberdarım hocam , sevmeyebilir görüşe saygı duyulur fakat bunu forum içerisin de ve hoş olmayan sözler ile dile getirmesi Terbiyesizlik. Kendisi uslanmaz en iyisi takmamak böyle üyeleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Yuksek çözünürlüklü foto paylasimlari kisitlanmamali, forum arayuzu 10000x7000 pixel bir fotoyu aninda gösterecek şekilde hizli hale getirilmelidir.

Bir de arkadaşlar sticker olayi ne oldu?

forum arayüzü ile alakası yok ki 10bin e 7bin foto hiç yoksa 5-10 Mb tır.
    senin bağlantı 8Mbit ise 10 saniye beklemelisin foto başı.

100Mbit bağlantın olsa neyse
  • Forum zaten Türkiyenin en kaliteli forumu daha ne kadar yükseltmeyi istiyon dünya çapında isim duyurmak istiyosan başkada o biraz zor
  • Forum sahibi ve yönetim dert etmedikce bu durumu buranın kalitesi artmaz malesef. Bir kere tarafsız degil burası, adalet eşit degil.
    Daha dün bir aracın max hız videosunu koymuştum ( kendi çekimim ) 2 saate konu dışına taşınmış.

"Arkadasım ceza almis üzüldüm " şeklindeki mesajı provakatif mesaj diye silen bir anlayış var. Nesi provoke dedim cevap yazma tenezulunde bulunmadı yonetici arkadas.

• Yasadigimiz toplumun bireyleri gelip bu forumda bir seyler yaziyor ciziyor. toplumun gercekleri buradaki sosyal florayi olusturuyor. Aile terbiyesi, kaliteli orgun egitim, duzgun sosyal cevre gibi olanaklardan milletimizin her bireyi yararlanirsa sorun kalmaz. ne forumda nede herhangi bir real yada virtual ortamda.

• yıllardır aynı konular açılıp duruyor, bir şey değişeceği yok... böyle gelmiş böyle gider
  • foruma genel başlıklar lazım bence, oyunlarla ilgili bi konu açayım diyorum playstation bölümüne mi açayım pcye mi xboxa mı? en son gidip konu dışına açınca da konu kapatılıyor tabi
  • Tutupta Özer gibi bir üye buradan ayrılıyorsa cihanair süresiz uzaklastiriliyorsa bir sıkıntı var demektir bu forumun kalitesini yükselten az sayıdaki üyelerden bazıları ancak küfür eden oraya buraya satasan bilmeden yorum yapıp kabullenemeyen üyeler bu forumu kirletiyor

• Forumun kalitesini yükseltemeyiz. Bunu yazmak istemezdim, ancak son açtığım konuya gelen yorumları okuyunca maalesef bu kanıya vardım.

• LoL bölümü kaldırılırsa forumda ki büyük troll kesiminde azalma olacaktır..
  • yönetici arkadaşlarda devreye girdi. konu yeterince anlaşıldı ve kapanmadı (kapanır diye düşünmedim değil) bu güzel bir şey.
    herşey güzel olacaktır eminim..
  • uslub ve saygi vs ile diyeceklerim

ben tesadufen uye oldum 2013 de. cok daha kaliteli oldugu soylenior eskiden forumun ben bilmiyorum dogrudur..

ben ara sira bakiom cok eski senelere felan konulardaki uslup kaba davranis karalama fanatiklik ayni gibi

ornek mesela; mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=6581798&p=2&f=288

herkesin kulturu yapisi anlayisi bakis acisi farkli olabilyo o yuzden herkes ayni pencereden bakmasi imkansiz.. mesela adam bisey yaziyo hakaret ediyor ama normal geliyo davranisi cunku kendi hayati da o duzende bi tip anlatabiliyormuyum

keske belli bi seviye samimiyet ve insanlikla konulara yorum yazilsa gorusleri ayri bile olsa.ama imkansiz dedim gibi

• Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Öğrenilmez oldu.Her markaya özgü forumlarda yazıyorum artık en azından öğreniyorum bildiğim ipaylaşıyorum, buranın otomobil genelini bıraktım 10 bine araba alacak adama palio alma proton al mirsubishi carisma al diyoruz bi farı 600 lira diye fırlıyor hemen git yağ tenekesine 4 bilye tak onla seyahat et arkadaş konu açma o zaman.
  • Bence her yol uye arkadaslarimdan geciyor. Saygiyi ve empatiyi saglarsak bir sorun kalmaz eminim. Burada herkesin amaci bilgi paylasmak ve hos sohbet muhabbet olursa hic sorun kalmaz. Ama hep ben bilirim kafasinda gidilirse polemik ve tartismalardan isin sonu gelmez. Eski uye bilgili abilerimizi forumda daha cok gormekte faydali olucaktir.

• bence son zamanlarda bu forumdan bazı sivri dilli yada gerçekten marka fanatiği insanların gidişiyle işler daha da yoluna girdi. Öyle sayfalar boyunca ilerleyen tartışmaların, ikili atışmaların da önüne geçildi.
  • Forum kalitesini kaliteyi düşürdüğüne inandığımız şeyler üzerinden konuşmuşuz. Bu tarz münferit olaylar bir şekilde engellenir. Reklam elbete olacaktır onda da kaçış yok.

Forum kalitesini artıracak olan bu gibi önlemler değil. Kaliteli içeriktir. Kaliteli içeriğin artırılması için ne gerekiyorsa onu tartışmak gerektiğine inanıyorum.

"İçerik kraldır." webde tartışmasız bir doğrudur.

Asıl kaliteli içeriğin artırılması için ne yapılması gerektiği tartışılmalıdır.

Söylemeye çalıştım.
  • Siz de benim gibi tek tük mesaj yazın, mümkünse siteye sık sık bakmayın, artık bölüm yöneticisi mi kim ilgileniyor ise

eli mahkum düzenleme yapar. Neden uğraşıyorsunuz ki.

Ayrıca teknik bilgi isteyenler için inanın çok güzel forumlar var.

Burası belediye çöplüğüne dönmüş. Bırakın boş verin, arada derede uğrayın, ihtiyacı olana yardım edin.

Siz az girerseniz el mahkum düzenlerler burayı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.