çok ilginç bir durum ne desem boş şuan da ısı kaynaklı bir sorun desem gpu max sıcaklık 60 bellek 70 hot spot 78 işlemci 53 derece olmuş güç desek corsair ax1600i var güçle ilgili sıkıntı olması da muhtemel değil hdd zaten yok 2 tane gen 4 ssd var sadece sistemde 2+2 tb corsair mp600 ve pny 3040 o kumlu araziye girdim mi tepelerin orda hızlandıkça oyun takılmalar yapmaya başlıyor gpu kullanımı da %15-20 lere kadar düşüyor |
Forza Horizon 5 [PC ANA KONU ] (185. sayfa)

-
-
grafik ayarlarından biçim değiştirebilir zemin kalitesini kapalı yap düzeliyor dostum
-
Bu ayar tam olarak yeni etkiliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
araba giderken yerde oluşan lastik izlerini, kumda bıraktığı izleri falan kapatıyor. rally dlcsinde buglı sanırım
-
1 kademe düşürdüm işe yaradı gibiye bakalım
-
ne güzel zenginmişsin. Bu kasayı toplasam 100 bin tl+ tutar. Allah arttırsın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok okuduk, çok çalıştık, çok savaştık, bir şeyler başardık çok şükür. Allah hakeden herkese versin bol bol.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Forza horizon 4 oynadım bir süre şimdi forza horizon 5 indiiriyorum deniycem
yakın zamanda 15gb yeni güncelleme aldı.
Porshe un elektrikli aracı kullanıyordum. Hızlanınca oyunda drop'lar vs yaşıyordum. Güncelleme sonrası aracı değiştim şu an sıkıntısız oynuyorum. Isı kaynaklı değil.
Arada bir menülerde böyle fps 5-10-20 lere düşünce endişe etmeyin. Kartınızda sorun yok bence oyun kaynaklı.
2060s varken de aynıydı 4070TI da da böyle şeyler ile karşılaştım.
bf 1 ve bf v te de HDR açık olduğu için ekran arka plandan bildirim gelince rengler bozuluyor koyulaşıyor. Hepsinde var bişi. 2 kartımda da denk geldim.
RDR2 de sorunsuz oynadım.
pubg de de windows a basınca yada arka planda bişi açınca ekranda yatay çizgiler çıkıyor. Biraz win 11 le de ilgili olabilir belki ben donanımsal olduğunu düşünmüyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 3 Nisan 2023; 10:9:53 > -
Windows 11’in HDR dengesi bazen sapıtabiliyor. Oyunun kendi HDR desteği varsa onu aktifleştirmeyi unutmayın. Yoksa auto HDR devreye giriyor açıksa Windows 11 ayarlarında. %99 düzgün çalışıyor. Masaüstünde bir sey pop-up edince, screenshot alınca falan sapitabiliyor.
ryzen 5600x
asus rog 4070ti
1 tb nvme 980 pro
öncelikle 2k da 165-180 fps alıyorum DLSS 3.0 ile fakat şunu farkettim kesinlikle AMD FSR 2.0 daha net daha kaliteli gösteriyor. FSR 2.0 denemenizi tavsiye ederim. Aynı FPS değerlerini veriyor
Audi e-tron alınca oyun bende inanılmaz kasıyor daha önce demiştim ama müsait olan şu aracı alıp bi sürerse benim için çok iyi olur. format attım oyunu tekrar kurdum ama sadece audi e-tron sürünce FPS 130 göstermesine rağmen 15-20 FPS gibi oynatıyor.
Redditte biri yazmış.
New Audi in Game - Forza Horizon 5 / FH5 Troubleshooting - Official Forza Community Forums
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aurosonic -- 3 Nisan 2023; 18:43:44 >
-
ben denedim bende olmadı olmadı
-
Arac cok güzel ama kullanamiyoruz saka gibi
DLSS traş bu oyunda native ile aynı fps alıyorum TAA devam.
-
Nvidia freestyle bu oyunda çalışmıyor. Renk ve keskinlestirmeyi yapamıyorum bu yüzden.
arkadaşlar oyundaki önerilen araçlar neye göre belirleniyor yarış yapacağımız zaman?illa onları almak zorundamıyım?genellikle stock araçları öneriyor?kendim modifiye ettiğim araçları alsam oluyormu?yani nedir önerilen araçlar olayı?
-
Sınıfına göre. A S1 S2 gibi. Sen A sınıfı aracı S1 yükseltmişsindir ama yarışta A sınıf zorunluluğu vardır. Ondan kullanamazsın. Tavsiyem çok sık kullandığı araçlarda farklı sınıfları kaydet.
Bazı yarışlarda, etkinliklerde arabanın güç sınırı olur. Senden Lambo ile yarış işter ama X sınıfı kabul etmez mesela. Modifiye ayarlarından en fazla hangi sınıftan kaç puanlık araba kabul ediyorsa seçeneklerden ona göre daralt mümkün olan en iyi ayarı kullan.
anladım dediğin şeyi biliyorum normalde forza horizon 4 te eğer kısıtlama yoksa bir yarışta istediğin aracı alabiliyordun.ama benim gördüğüm kadarıyla modifiye edilen arabayı yarışlarda çıkarmıyor önerilenlerde hep stockları çıkarıyor,istediğim şey şu anti lag olayı eklenmiş oyuna çatara patara yapabilmek için yani arabayı doldurup o turbo sistemini yapmak gerekiyor bu seferde yapınca önerilen araçlarda çıkmıyor modifiye ettiğim arabalar.yani bildiğim kadarıyla şu an standart yarışları yapıyorum haritadaki yol ralli vs onlardada hep stock araçlar çıkıyor ve bildiğim kadarıyla kısıtlama yok sezonluk olmadığı için.
-
Kısıtlama varsa yarış başlığında yazıyor zaten. Yazmıyorsa istediğin araçla devam et. Bazen araba sınıfında kısıtlama istiyor süper spor kabul etmiyor mesela.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X